Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Η αυλή των ...βολεμένων ..πιθήκων.



Αυτή τη φορά η αφορμή ώστε να απασχολήσει ξανά την ειδησεογραφία των ημερών ο διευθυντής του κομματικού ραδιοφωνικού σταθμού του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο» είναι ο διορισμός ως μετακλητών δημοσίων υπαλλήλων δύο μελών του στενού οικογενειακού του κύκλου: η δεύτερη σύζυγος του Κώστα Αρβανίτη, κυρία Τζίνα Βογιατζόγλου-Συρίβλη ανέλαβε καθήκοντα διευθύντριας στο γραφείο του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιου Πετρόπουλου. Αλλά και η κόρη της κυρίας Βογιατζόγλου, Αφροδίτη, από τον περασμένο Οκτώβριο εργάζεται στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  Χρήστου Σπίρτζη.

Ο Κώστας Αρβανίτης είχε ανέκαθεν έναν δημόσιο λόγο από τον οποίο σπανίως έλειψαν οι επικλήσεις στην ηθική και τον σεβασμό της δεοντολογίας, όπως και η σφοδρή καταγγελία όσων καταπατούν τον γραπτό ή άγραφο νόμο, εκείνων που παραβιάζουν το κοινό συμφέρον για να εξυπηρετήσουν ιδιοτελείς σκοπούς κ.ο.κ. Με βάση αυτά, ενδεχομένως τώρα θα έρθει σε δύσκολη θέση, καθώς θα πρέπει να πείσει τους ακροατές του «Στο Κόκκινο» αλλά και την ευρύτερη κοινή γνώμη ότι ο διορισμός της συζύγου και της προγονής του είναι συμπτωματικός και τελείως άσχετος με το ότι ο ίδιος ανήκει εδώ και καιρό στην εσώτερη αυλή των προσωπικών φίλων του κ. Τσίπρα.
Τα ζεύγη Αλέξη - Περιστέρας και Αρβανίτη - Βογιατζόγλου έχουν κάνει κοινές διακοπές στην Αίγινα, φυσικά ως φιλοξενούμενοι άπαντες στο περίφημο εξοχικό του Αλέκου Φλαμπουράρη. Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο και λίγες ημέρες πριν από την επανεκλογή του, όπως είχε αποκαλύψει το «ΘΕΜΑ», o κ. Τσίπρας φωτογραφιζόταν περιχαρής στο πηδάλιο σκάφους που ανήκει στον επιχειρηματία του οίκου μεταμόσχευσης μαλλιών DHI Κώστα Γιώτη, στενό φίλο του Κώστα Αρβανίτη. Η αγάπη για τη θάλασσα μπορεί να ένωσε και τους τρεις, ο Κώστας Αρβανίτης όμως ήταν ο άνθρωπος που συνέδεσε τον πρωθυπουργό με τον θερινό του αμφιτρύωνα, καθώς ο Mr DHI φιλοξένησε την οικογένεια Τσίπρα στο Σούνιο για μεγάλο διάστημα του περασμένου καλοκαιριού. Λάτρης της ιστιοπλοΐας και της νότιας Αττικής, καθώς διαθέτει και αυτός οικία στο Λαύριο, ο Αρβανίτης ήταν ο αφανής πλην κρίσιμος παράγοντας στις τελευταίες πρωθυπουργικές διακοπές.

ΚΝΕ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Στο βιογραφικό του πριν επιλεγεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεύθυνση του «Στο Κόκκινο», ο Κώστας Αρβανίτης είχε εγγράψει διάφορα ανδραγαθήματα. Με αντίστροφη χρονολογική σειρά, σε ομιλία του τον Ιανουάριο του 2015 είχε αποκαλέσει δημοσίως «μαλ...» τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προκαλώντας οργίλες αντιδράσεις εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο.

Λίγο καιρό αφότου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει τις εκλογές, τον Μάρτιο του 2015, ο Κώστας Αρβανίτης βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της δημοσιότητας λόγω ενός άγριου διαξιφισμού του με τον Σταύρο Θεοδωράκη και το Ποτάμι. Αιτία της έντασης ήταν το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ και οι καταγγελίες του Ποταμιού για σπατάλες στον οργανισμό. Ο Αρβανίτης απάντησε έμπλεος αγανάκτησης δημοσιεύοντας τις δικές του απολαβές επί συνεργασίας του με την ΕΡΤ, οι οποίες ήταν ένα κλάσμα εκείνων του Σταύρου Θεοδωράκη (4.226 ευρώ μεικτά και 23.490 αντίστοιχα). Η αντεπίθεσή του, δε, κατέληγε με την περιφρονητική φράση «ο κ. Θεοδωράκης πλέει στη θολή μετριότητα του Ποταμιού του».





Αναστάσιος Πετρόπουλος Ο Jackie Chan των διορισμών!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στα χνάρια του Ανδρέα βαδίζουν κανονικότατα. Φτιάχνουν τον νέο κομματικό στρατό. Αυτή την φορά θα έχουμε Συριζαιο-ρουφιάνους.

Ανώνυμος είπε...

Πρώην πρασινορουφιάνους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...