Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Από γλάστρα πρόεδρο, δυστυχώς… όλα παίζονται.



Τι δουλειά έχει ο έστω Πρόεδρος της υποτυπώδους Δημοκρατίας να τηλεφωνήσει σε έναν δήμαρχο και να τον ενημερώσει για το σχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής; Από που προκύπτει η σχετική αρμοδιότητα του; Ποιος τον εξουσιοδότησε; Εκπροσωπεί ο «Πρόεδρος της Δημοκρατίας» την κυβέρνηση; Είναι δουλειά του να ενημερώνει για τις κυβερνητικές αποφάσεις;
Ποιος θα τον επαναφέρει στη συνταγματική τάξη; Δεν φτάνει που το έχουν κάνει κουρελόχαρτο με τόσα που υπογραφούν οι βρωμεροί προδότες της δήθεν κυβέρνησης ;

Τα όσα αναφέρονται σήμερα σε ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου, που αναπαράγεται από το ΒΗΜΑ, είναι αληθινά πρωτοφανή:
Το θέμα της αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης και των επιπτώσεων της στο νησί, συζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, σε τηλεφωνική επικοινωνία το απόγευμα της Τρίτης ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Χίου, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον δήμαρχο για το σχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την άμεση ανακούφιση του νησιού από το προσφυγικό πρόβλημα. Συγκεκριμένα, το σχέδιο αφορά την άμεση μετεγκατάσταση 300 - 400 ατόμων από το νησί, οι οποίοι πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ενώ ο δήμαρχος ζήτησε την υιοθέτηση ενός πλάνου για τη σταδιακή και σταθερή απομάκρυνση και των υπολοίπων προσφύγων».
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Χίου αναφέρθηκε στη «διαρκή φροντίδα του Προέδρου για τα προβλήματα που ταλανίζουν τη Χίο» για την οποία οι Χιώτες τον ευχαριστούν. Επίσης, ο κ. Βουρνούς ανέφερε πως «έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα ζητήματα ασφαλείας που εγείρει το προσφυγικό πρόβλημα, για τα οποία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το γραφείο του υπουργού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...