Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Έχει πολλά λεφτά το… «αστέρι»Σε ένα αγροτικό προϊόν από την Αρναία Χαλκιδικής δόθηκε φέτος η τρίτη θέση και ένα χρυσό αστέρι στον διαγωνισμό γεύσης με τίτλο «Great Taste Awards», που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Μεγάλη Βρετανία...
Τον διαγωνισμό διοργανώνει η συντεχνία των Fine Food, ενώ οι διακρίσεις που απονέμονται έχουν χαρακτηριστεί ως «βραβεία Όσκαρ» στον κόσμο των τροφίμων και των ποτών.
Το λογότυπο «Great Taste», που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του καλού φαγητού, θα φιγουράρει πλέον στην ετικέτα του «Μελιού Αρναίας Γεωργάκα», το οποίο επικράτησε σε μια σκληρή δοκιμασία κόντρα σε χιλιάδες άλλα τρόφιμα.
Περίπου 400 κριτές, μεταξύ των οποίων οι πλέον διάσημοι food writers του πλανήτη, δοκίμασαν με το σύστημα blind taste (τυφλή δοκιμή) 10.000 προϊόντα, μέσω μιας διαδικασίας που διήρκησε 49 ολόκληρες ημέρες – από τον Μάρτιο έως το τέλος Ιουλίου. Από τα διαγωνισθέντα προϊόντα μόνο τα 141 κατάφεραν να κατακτήσουν την υψηλότερη διάκριση, δηλ. τα τρία αστέρια, τα 878 βραβεύθηκαν με δύο αστέρια, ενώ 2.520 απέσπασαν ένα αστέρι .Δηλαδή ένας στους τρεις. Ανάμεσα σε αυτά και το μέλι Αρναίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο οποίος έχει επενδύσει στην προώθηση της τοπικής παραγωγής μελιού, δημιουργώντας τουριστικά πακέτα, βασιζόμενα στις «διαδρομές του μελιού».

Όσο ποιο πολλά δίνεις τόσο ποιο πολλά αστέρια παίρνεις. Όχι μόνο στο… μέλι αλλά σε όλα. Το νέο κόλπο γκρόσο με τις ετικέτες έχει πολύ ψωμί, για αυτό παρατηρείτε το φαινόμενο να υπάρχουν κάτι εκατοντάδες πρώτοι, και κάτι χιλιάδες δεύτεροι και τρίτοι. Σκατά να είναι, άμα τα σπρώξεις χοντρά παίρνεις την ετικέτα με ειδικό βραβείο ως  βιολογικό, εξαιρετικό ,ονομασία προέλευσης και διαφορές άλλες μαλακίες. Εάν σκεφτείτε ότι παίζουν ποσά από πέντε χιλιάδες και πάνω για απλό βραβείο μέχρι δεκαπέντε για «σύνθετο», πολλαπλασιάστε τα επί κάποιους χιλιάδες νικητές για να καταλάβετε για τι ποσά μιλάμε.
Υπάρχει τύπος που δεν παράγει ούτε ένα κιλό λάδι αφού δεν έχει ελιά ούτε για να κρεμαστεί, και έχει πάρει πανάκριβα πληρωμένη ετικέτα με πρώτο βραβείο για βιολογικό και ονομασία προέλευσης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...