Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Ziraat Bankasi: To μακρύ χέρι της Τουρκίας.



Eμείς σας είχαμε πει ότι μην μασάτε .Δεν έχει λόγο η Τουρκία να μας κάνει πόλεμο αφού μπορεί να μας αγοράσει και να μας εποικίσει. Δείτε πως το κάνει.  
Eν μέσω οικονομικής κρίσης μπορεί να υπάρχει τράπεζα στην Ελλάδα που συνεχίζει να χορηγεί αφειδώς δάνεια και να εκδίδει και εγγυητικές επιστολές; Μόνο ως κουίζ σε δημοφιλές τηλεπαιχνίδι θα φανταζόταν κάποιος αυτή την ερώτηση και μάλιστα η απάντηση θα ήταν σίγουρα λανθασμένη.
 Είναι όμως πραγματικότητα, αφού πρόκειται για την τουρκική «Ziraat Bankasi».
 Τα τελευταία περίπου οκτώ χρόνια που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα η τουρκική «Ziraat Bankasi» έχει τεράστια δραστηριότητα στη Θράκη και ειδικότερα στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης και ειδικά στους μειονοτικούς δήμους αυτών.
 Πώς άραγε καταφέρνει μία τράπεζα με μόλις δύο καταστήματα στην Θράκη, με ένα στη Ρόδο και ένα στην Αθήνα, να έχει μία τέτοια επιθετική πολιτική; Υπό το προσωπείο της οικονομικής συνεργασίας και με την επίκληση της οικονομικής κρίσεως στη χώρα μας κρίνεται επωφελής για την οικονομία μας, στην ουσία όμως υποκρύπτεται μία στοχευμένη τουρκική πολιτική για τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας σε στρατηγικό επίπεδο, με αιχμή του δόρατος την Ziraat Bankasi.
  Αυτή η κινητήριος δύναμη των τουρκικών δραστηριοτήτων επί της ελληνικής Θράκης, έχει καταγραφεί μέχρι τώρα να διακινείται μέσω της γνωστής τράπεζας τουρκικών συμφερόντων (λειτουργεί νόμιμα, σύμφωνα με σχετική άδεια που εξέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος) Ziraat Bank, η οποία και δίνει ιδιαίτερο βάρος στη χρηματοδότηση εξαγοράς γης και γενικότερα ακινήτων από μουσουλμάνους που κατοικούν στην Θράκη.
 Kαι εντελώς τυχαία ακινήτων-φιλέτων ή γωνιακών ακινήτων. Τα γωνιακά ακίνητα σε περιπτώσεις οδομαχιών έχουν κρίσιμη σημασία…
 Είναι χαρακτηριστική η ευκολία με την οποία παρέχονται-δανείζονται ποσά (ακόμη και για καταναλωτικά δάνεια που φτάνουν μέχρι το ύψος των 20.000 ευρώ), χωρίς εγγυητές, σε άνεργους νεαρούς μουσουλμάνους.
 Επίσης, είναι χαρακτηριστική η στόχευση σε χρηματοδοτήσεις και δανειοδοτήσεις που αφορούν την εξαγορά αγροτικών εκτάσεων έως και την αγορά ή ανέγερση κατοικιών από μουσουλμάνους της Θράκης.
 Πέρα από την καταγεγραμμένη (και με αποδείξεις εκ μέρους μας) δανειοδότηση, που γίνεται με προφορική ενημέρωση (και) στην ελληνική γλώσσα, αλλά γραπτώς μόνο στην αγγλική και στην τουρκική (και όχι στην ελληνική γλώσσα, όπως οφείλει πρώτιστα να χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη τράπεζα που ενεργεί εντός της Ελλάδας), η γενικότερη λειτουργία της τράπεζας (η οποία διατηρεί το δικαίωμα να δανείζει οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε επιτόκιο η ίδια επιθυμεί) θεωρείται σύννομη.
Περισσότερα, εδώ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΡΙΞΑΜΕ ΕΞΩ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ? ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΕΒΑΣΩ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ!
http://www.pronews.gr/portal/20160801/politics/aytodioikisi/102232/oi-halares-stigmes-toy-gpatoyli-kai-tis-syzygoy-toy-foto

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...