Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Παίρνει 246 εκατομμύρια μακροπρόθεσμα, και χάνει 700 εκατομμύρια ...άμεσα.



Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων που εξασφάλισαν τηλεοπτικές άδειες από τη δημοπρασία που διήρκησε κάτι λιγότερο από 70 ώρες.

Το συνολικό ποσό που έδωσαν οι τέσσερις υπερθεματιστές χαρακτηρίζεται «μαμούθ» αφού μετά από τρεις ημέρες δημοπρασίας ανέρχεται στα 246 εκατομμύρια ευρώ.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι νέοι κάτοχοι είναι:


1) Γιάννης Αλαφούζος – ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ) – Τίμημα: 43.600.000 ευρώ


2) Θοδωρής Κυριακού – ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – Τίμημα: 75.000.000 ευρώ


3) Ιωάννης Καλογρίτσας – ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.) – 52.600.000 ευρώ


4) Βαγγέλης Μαρινάκης – ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.). – 73.900.000 ευρώ
Παρά τα όσα λέγονταν και γράφονταν δεξιά και αριστερά ότι δήθεν είχε εξασφαλίσει μια από τις δυο  πρώτες άδειες, αποδείχθηκε ότι ο Ι. Σαββίδης, ακόμα δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει στα ίσα τους ισχυρούς επιχειρηματίες της Αθήνας. Δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τα ιλιγγιώδη μεγέθη στα οποία πόνταραν οι άλλοι υποψήφιοι παρά την πολύ υψηλή για τα οικονομικά δεδομένα του, προσφορά που κατέθεσε ο ίδιος. Όπως ο ίδιος ο Ι. Σαββίδης ομολόγησε μετά το τέλος της διαδικασίας τα χρήματα ήταν πάρα πολλά, ομολογώντας ότι έπαιξε τον ρόλο του... "λαγού"! Στην Θεσσαλονίκη μπορεί να το παίζει... μεγιστάνας, στην Αθήνα όμως δεν τον παίρνει με τίποτα...
Σύμφωνα με όσα προέβλεψε ο λαγός  Καρατζαφέρης πρώτος θα έπαιρνε την άδεια ο Β. Μαρινάκης. Δεύτερος ο... Ι. Σαββίδης(!), τρίτος ο Β. Βαρδινογιάννης(!) και τέταρτος ο Γ. Αλαφούζος! Αλλά ατύχησε όπως πολλοί.
Το ερώτημα είναι: Θα διαπλέκεσαι με έναν επιχειρηματία για να παίρνει έργα και να τα φτιάχνει, με έναν για να πληρώνει λιγότερους φόρους από τις επιχειρήσεις του, με έναν για να μπορεί να επιχειρεί με κυβερνητικά τραπεζικά χαρίσματα, με έναν που μονοπωλεί την αγορά; Ή με έναν που θα σου ζητάει να τον καλύπτεις στο λαθρεμπόριο ή σε κανένα έγκλημα; Κάνει διαφορά; Τεράστια.
Επειδή δεν υπάρχει παγκοσμίως ιδιοκτήτης Μέσου που να μη διαπλέκεται, με τον αέρα του ισχυρού οικονομικού παράγοντα. Και ως εκ τούτου να μη ζητάει ανταλλάγματα. Το κρίσιμο που σταθμίζουν συνήθως οι δυτικές κυβερνήσεις για να μην καταλήξουν σε κανένα κελί σαν τον Ταπί ας πούμε, ή σε καμία εξορία σαν τον Κράξι, είναι πόσο θα ελέγξουν τον επιχειρηματία ώστε να του δώσουν λιγότερα από αυτά που εκείνος νόμιμα θα παραγάγει με την επιχειρηματική του δραστηριότητα για τον κοινωνικό ή κρατικό κορβανά.
Μπορείς να το κάνεις αυτό μ΄έναν λαθρέμπορο ή με έναν επιχειρηματία απατεώνα;
Προφανώς θεωρούν ότι μπορούν να μάς ταΐζουν σανό επί μακρόν.
Δηλώνουν ενθουσιασμένοι στο κυβερνητικό στρατόπεδο για τα 246.000.000 εκατ. ευρώ λύτρα που μάζεψαν από τις 4 άδειες και τα οποία πρόκειται να πληρωθούν σε δόσεις-αν πληρωθούν!
Δεν λένε κουβέντα όμως για τα 700.000.000 εκατ. ευρώ που χρωστάνε Μega, Ψυχάρης, Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης και Κοντομηνάς και στους οποίους η κυβέρνηση στερεί την δυνατότητα να πληρώσουν κάποια στιγμή τα δάνειά τους με κλειστά το Mega και το Star.
Αυτή είναι η αλήθεια.  Κι εφ΄όσον δίνει την δυνατότητα στους παραπάνω επιχειρηματίες να μην πληρώσουν γιατί να πληρώσουν τα δάνειά τους οι υπόλοιποι μηντιάρχες-εκδότες αλλά και οι υπόλοιποι επιχειρηματίες της χώρας.
Πανηγυρίζουν λέει γιατί θα πάρουν 246.000.000 εκατ. ευρώ από 3 εφοπλιστές και έναν εργολάβο. Αυτά τα 246 εκατ. ευρώ θα τα πάρουν με δόσεις σε περίπτωση που τα κανάλια τους έχουν κέρδη.
Σε περίπτωση δηλαδή που το κανάλι που θα κάνει ο Καλογρίτσας με τον Κουρή έχει κέρδη ο Καλογρίτσας θα αποπληρώσει (!!!) τα 50 εκατ. που χτύπησε την άδεια! Μιλάμε για απίστευτο και εγκληματικό παπατζιλίκι.
Την ίδια στιγμή βάζοντας λουκέτο στο Mega καταρρέουν οι Πήγασος και ΔΟΛ. Οι 3 τους χρωστάνε 622.000.000 εκατ. ευρώ στις τράπεζες. Κλείνοντας και τα Alpha-Star τα θαλασσοδάνεια εκτοξεύονται στα 700.000.000 εκατ. ευρώ.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση δίνει την δυνατότητα σε εκδότες με δεκάδες εκατομμύρια δάνεια όπως είναι ο Χατζηνικολάου, ο Θέμος, οι εκδότες του Ελευθέρου Τύπου, ο Κύρτσος και όλοι οι υπόλοιποι απλά να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και οι τράπεζες να μην πάρουν μία.
Εκδότες, καναλάρχες και μηντιάρχες γενικότερα χρωστάνε κοντά σε 2 δις ευρώ θαλασσοδάνεια.
Πάμε παρακάτω. Από την στιγμή που ένα λουκέτο δίνει το άλλοθι στους επιχειρηματίες των ΜΜΕ να μην αποπληρώσουν τα δάνειά τους το ίδιο θα κάνουν και όσοι από τους 100 πιο θαλασσοδανεισμένους επιχειρηματίες της χώρας, επιλέξουν το λουκέτο από το να πληρώσουν τα δάνειά τους.
Θα κλείνουν τις επιχειρήσεις τους στα πρότυπα Mega, Star, Alpha και θα ρίχνουν κανόνια στις τράπεζες που θα έχουν ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης-δηλαδή ένα νέο Μνημόνιο.
Κι αυτό γιατί οι 50 μεγαλύτερες και πιο θαλασσοδανεισμένες επιχειρήσεις χρωστάνε πάνω από 10, ίσως και 20 δις ευρώ.
Τόσο μάς κόστισε το ξημέρωμα της 2ας Σεπτεμβρίου 2016. Είναι επίσης προκλητικό ψέμα το ότι η κυβέρνηση έβαλε χθες βράδυ στα ταμεία της 246.000.000 εκατ. ευρώ. Αυτά θα τα πάρει-αν τα πάρει-σε δόσεις και με προϋποθέσεις.
Η κυβέρνηση έβαλε τη χώρα σε μεγάλες περιπέτειες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άρα από το άρθρο σου συμπεραίνουμε ότι έπρεπε να τις πάρουν τζάμπα και καλώς λειτουργούσαν μέχρι σήμερα. Αν είναι έτσι, 10.000.000 Έλληνες θα ήθελαν κι αυτοί μια άδεια.

Ixnos είπε...

Λαθος συ,περασμα εβγαλες. Εξαλλου δεν προκειτε να παρουμε εμεις ΤΙΠΟΤΑ. τα οποια λεφτα πανε στους τοκογλύφους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...