Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν Βγήκε ακόμη λευκός καπνός από το χοτ σποτ –κέντρο οικιοθελούς κράτησης του Παππα στην Καλλιθέα.



Δεύτερη δήθεν «νύχτα αγωνίας» πέρασαν οι  υποψήφιοι καναλάρχες .
Κι ενώ όλοι περίμεναν ότι το «θεατράκι» θα τελειώσει το βράδυ της Τετάρτης (31/08) τελικά τους βρήκε ο …Σεπτέμβρης. Οι υποψήφιοι καναλάρχες βρίσκονται για τρίτη ημέρα έγκλειστοι στο κτήριο της ΓΓ Γραμματείας Ενημέρωσης, στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες και λένε ότι …ποντάρουν ασταμάτητα.  Όλα αυτά είναι  στάχτη στα μάτια ενός λάου που ισοπεδώνεται οικονομικά και παράλληλα παρακολουθεί άναυδος τα επικοινωνιακά πανηγύρια της κυβέρνησης με τους «πορτοφολάδες» της ενημέρωσης.
Το παιχνίδι είναι και στημένο, και καθοδηγούμενο. Θυμίζει μπαρμπουτιέρα κακόφημης λέσχης. Τα ζάρια και τα χαρτιά είναι σημαδεμένα και τούτο έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτό. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε υπόγεια συνεννόηση με ένα μεγάλο μέρος των ενδιαφερόμενων καναλαρχών.
Ο Καρατζαφερης  είχε πει  από χθες  το μεσημέρι στην εκπομπή του στο ΑΡΤ, για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες και ποιοι θα τις πάρουν : Χαρακτηριστικά είπε.
Βαγγέλης Μαρινάκης (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ), Ιβάν Σαββίδης (DIMERA), Γιάννης Αλαφούζος (ΣΚΑΪ) και η κυπριακή εταιρία («ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ-ITV CP» – εκπροσωπείται από τον Πάνο Κυριακόπουλο).
Η ανθρωπογραφία των διεκδικητών για τις 4 άδειες καταδεικνύει ξεκάθαρα το σκοτεινό παιχνίδι μεταξύ κυβέρνησης και επιχειρηματικού κατεστημένου προκειμένου να χτιστεί ένα νέο εκδοτικό status quo, φίλα προσκείμενο στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δίνοντας πρώτα-πρώτα  ένα κομμάτι από την πίτα στο πεινασμένο  Μητσοτακέϊκο, που είχε κρυφό καημό να απόκτηση «δικό» του κανάλι. Το ποιο θεαματικό όλων πάντως είναι, η μεγάλη κολοτούμπα του skai.
Έτσι ένα νέο ισχυρό τηλεοπτικό ολιγοπώλιο σχηματοποιείται αυτές τις ημέρες με τη σφραγίδα του μεγάρου Μαξίμου και σημαντικής μερίδας του παλιού και του νέου πολιτικο-εκδοτικού κατεστημένου.
Οι άσφαιροι εκβιασμοί είναι για το θεαθήναι, αφού  υπάρχει ξεκάθαρη συμφωνία πως όσοι μείνουν εκτός από τον παρόντα διαγωνισμό θα πάρουν θεματικές, είτε περιφερειακές άδειες με τους επόμενους διαγωνισμούς.
Το εναπομείναν κομματικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ ζει με το ψεύτικο όραμα της «κάθαρσης» και του... πολέμου κατά της διαπλοκής, την ίδια ώρα που έχουν ήδη επιτευχθεί οι σχετικές συμφωνίες κυρίων, και αρκετοί εκ των γνωστών επιχειρηματιών που λαμβάνουν μέρος στον 1ο διαγωνισμό έχουν ήδη συζητήσει με στελέχη της κυβέρνησης και έχουν «καπαρώσει» από τώρα θεματικές άδειες!
Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν αποκαλύπτουν τα σχέδιά τους για τις θεματικές πανελλαδικής εμβέλειας και τις περιφερειακές άδειες. Ούτε πόσες θεματικές θα δοθούν, ούτε τι μερίδιο από την διαφημιστική πίτα θα καλύψουν, ούτε πόσες περιφερειακές θα δοθούν ανά Νομό. Καμία απολύτως λεπτομέρεια, όμως αυτοί που πρέπει να γνωρίζουν, έχουν ήδη ενημερωθεί, όπως συνήθως συμβαίνει στους στημένους και στους φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Κοινώς, οι σημερινοί υποψήφιοι καναλάρχες έχουν τις διαβεβαιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ πως θα «τακτοποιηθούν» σε δεύτερο χρόνο, μόλις ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη. Για το λόγο αυτό, παρά τις δήθεν αντιδράσεις και παραφωνίες, αρκετοί καναλάρχες κοιμούνται ήσυχοι ακόμα κι αν μείνουν έξω από τον παρόντα διαγωνισμό.
Κανένας λοιπόν δεν ανησυχεί , αφού όλοι γνωρίζουν ότι θα λάβουν άδειες και μάλιστα με λιγότερο τίμημα.
Με άνεση και ευκολία θα καταθέσουν την αίτηση που έχουν ήδη έτοιμη για να πάρουν θεματική πανελλαδική άδεια ενημέρωσης (24 hours /day news) ή μια θεματική ψυχαγωγίας και lifestyle.
Ο όρος για την απόκτηση άδειας είναι ένας και μόνο: Αγαπάς την όποια διακυβέρνηση, παίρνεις κανάλι. Απλά πράγματα.
Η νέα διακυβέρνηση, θέλει νέα διαπλοκή, θέλει δικούς της παίκτες που να αγαπούν τη στρατηγική: Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει, πετάει!
Η νέα διακυβέρνηση θέλει να κάνει εκλογές με τα δικά της κανάλια, με τις δικές της εφημερίδες, με τα δικά της ραδιόφωνα.
Σεμνά και ταπεινά...
Άντε καλές αριστεροκεντρώες  εκπομπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...