Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Γελούν και τα τσιμέντα στην Ευρώπη.





Γελάει η διεθνής κοινότητα με τις πρωτόγνωρες διαδικασίες που επιβάλλει η κυβέρνηση προκειμένου να «τακτοποιήσει» το τηλεοπτικό πεδίο, τις οποίες μάλιστα προσπαθεί να τις διαφημίσει και ως πρωτοποριακές και να τις επιβάλλει και σε άλλες περιπτώσεις αποκρατικοποιήσεων ή ιδιωτικοποιήσεων.
Ποιος όμως ξένος επενδυτής θα έλθει στη χώρα για να πιαστεί «όμηρος» και να εγκλειστεί ως καταζητούμενος σε ένα δωμάτιο για μερόνυχτα, προκειμένου να ανοίξει το πορτοφόλι του και να επενδύσει στην Ελλάδα;
Ποιος σοβαρός επιχειρηματίας διεθνούς επιπέδου θα δεχθεί να παραβιαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματά του, να μην μπορεί να πάει στην «τουαλέτα» (κανονική και όχι χημική) και να μην πλένεται για τρεις ημέρες, παρά μόνο να καθαρίζεται με μωρο-μάντηλα;
Ποιος ξένος επενδυτής θα δεχθεί να μην μπορεί να βγει για τρείς ημέρες στον καθαρό αέρα και να κάνει μια βόλτα στον κήπο, προνόμιο που έχουν ακόμη και οι φυλακισμένοι κατάδικοι των πιο σοβαρών αδικημάτων και στις πιο φρικτές φυλακές;
Που ακούστηκε για τρεις ημέρες ελεύθεροι άνθρωποι να μην μπορούν να δουν και να επικοινωνήσουν με τις οικογένειες και τα παιδιά τους και να αναγκάζονται να κοιμηθούν σε ράντζα του στρατού;
Φαντάζεστε τον Μέρντοχ ή τον Μπερλουσκόνι, διεθνείς παίκτες των Media να μετέχουν σε έναν τέτοιο διαγωνισμό;
Δεν εξασφάλισαν τηλεοπτική άδεια οι εν λειτουργία σταθμοί, με συνολικά χιλιάδες εργαζόμενους, STAR (συμφερόντων Βαρδινογιάννη, προσέφερε 13 εκατ. ευρώ) και ALPHA (συμφερόντων Κοντομηνά, προσέφερε 61 εκατ. ευρώ), όπως και το MEGA και το Ε που δεν συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Δεν πήραν επίσης άδεια ο Γιάννης Σαββίδης (πρώτος επιλαχών, ανέβασε την προσφορά του στα 61,5 εκατ. ευρώ) και το κυπριακό σχήμα του επιχειρηματία Γιάννη Βαρδινογιάννη (έδωσε 18 εκατ. ευρώ).
1-   Ο ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου με 43,6 εκατ. ευρώ
2- Το σχήμα του Ιωάννη-Βλαδήμιρου Καλογρίτσα με 52,6 εκατ. Ευρώ

Επιπέδου Τζον Τάραμας έπρεπε να είναι οι 8 μνηστήρες των 4 καναλιών για να καταφέρουν να  αποκτήσουν την μια από τις 4 πανελλαδικές τηλεοπτικές άδειες.
Τα πονταρίσματα μιλούν από μόνα τους.
Δείτε αναλυτικά πως κινήθηκε η διαδικασία
ΑΔΕΙΑ ΠΡΩΤΗ
Η πρώτη άδεια που δημοπρατήθηκε ήταν και εκείνη που τελικώς κατέληξε στα χέρια κάποιου με το μικρότερο κόστος. Κρίθηκε μετά από μόλις 56 γύρους χτυπημάτων και τελικός νικητής αναδείχθηκε ο Γιάννης Αλαφούζος με τίμημα 43,6 εκατομμύρια ευρώ. Ο ισχυρός άνδρας του ΣΚΑΙ βρήκε απέναντί του στον τελικό για την πρώτη άδεια, τον Χρήστο Καλογρίτσα του οποίου και επικράτησε. Αξίζει όμως να προσέξει κανείς τα χτυπήματα των υπολοίπων παικτών. Το Star έδωσε για την πρώτη άδεια μόλις 8 εκατ. ευρώ και σταμάτησε. Το ίδιο και η Κυπριακή Εταρεία, η οποία έδωσε μεν μεγαλύτερο τίμημα αλλά σταμάτησε στα 15,5 εκατ ευρώ, ενώ ο κος Σαββίδης σταμάτησε στα 20 εκατ. ευρώ, σπρώχνωντας όμως σε μεγαλύτερα νούμερα όλους τους υπόλοιπους.
ΑΔΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ
Ο χαμένος του τελικού για την πρώτη άδεια, επανήλθε δριμύτερος στη δεύτερη, όπου βρήκε απέναντι του, τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Το τίμημα για την άδεια ανέβηκε όχι όμως εξωφρενικά, καθώς ο Χρήστος Καλογρίτσας επικράτησε του εφοπλιστή και ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού με “χτύπημα” στα 52,6 εκατομμύρια ευρώ. Η διαδικασία διήρκησε 78 γύρους. Στους χαμένους βέβαια του περίεργου αυτού παιχνιδιού καταγράφεται ο Alpha  ο οποίος έχει ανεβάσει κατά πολύ το τίμημα από την πρώτη άδεια, στα 41,5 εκατ. ευρώ, όπου και πάλι όμως μένει εκτός, αφού ο κος Σαββίδης έχει φτάσει στα 38,5 εκατ. ευρώ. Ο ΑΝΤ1 παρότι έχει σχεδόν τριπλασιάσει το τίμημα από την πρώτη άδεια, φτάνοντας στα 36,5 εκατ. ευρώ σταματά, περιμένοντας να δει πως διαμορφώνεται η τακτική. Όσο για τις δύο εταιρείες συμφερόντων Βαρδινογιάννη φαίνεται ευδιάκριτα ότι δεν έχουν διάθεση να πληρώσουν πάνω από 20 εκατ. ευρώ, αφού το μεν Star  σταματά στα 8, η δε Κυπριακή Εταιρεία στα 18 εκατ. ευρώ.
ΑΔΕΙΑ ΤΡΙΤΗ
Όπως και στην δεύτερη περίπτωση, ο χαμένος του δεύτερου τελικού, ήταν φιναλίστ και στην τρίτη που τελικώς αποδείχθηκε η ακριβότερη των αδειών που δημοπρατήθηκαν. Στον τελικό αναμετρήθηκαν ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η οικογένεια Κυριακού, με το “αφεντικό” ΑΝΤ1 να επικρατεί έπειτα από 99 γύρους με “χτύπημα” στα 75,9 εκατομμύρια ευρώ. Φαίνεται μάλιστα πως η τελευταία προσφορά του Κυριακού ήταν μυθική ακριβώς για να τελειώσει με τον όποιο ανταγωνισμό, δείχνοντας αποφασισμένος να φύγει με άδεια από την ΓΓΕΕ. Ενδεικτικό μάλιστα είναι ότι μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης άδειας, ο κος Κυριακού διπλασίασε σχεδόν το τίμημα και την τελική του προσφορά στα 75,9 εκατ. ευρώ, ενώ ο κος Σαββίδης – «εκπληρώνοντας την αποστολή του»- είχε ήδη φτάσει το όριο στα 52 εκατ. ευρώ.
ΑΔΕΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ
Έχοντας χάσει δύο άδειες, ήταν λογικό ο Βαγγέλης Μαρινάκης να τα δώσει όλα για όλα στην δημοπρασία της τελευταίας, ώστε να μη φύγει με άδεια χέρια από το κτίριο της ΓΓΕΕ. Ο εφοπλιστής κατάφερε να εξασφαλίσει την άδεια έπειτα από 117 γύρους με τίμημα 73,9 εκατομμύρια ευρώ, φαίνεται όμως πως στον τελικό… έπαιζε χωρίς αντίπαλο. Κι αυτό καθώς όπως προέκυψε από τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη που ήταν και ο αντίπαλος του κ. Μαρινάκη στον τέταρτο τελικό, η πλευρά του έκανε μηδενικά χτυπήματα απλώς για να ανεβάσει την τιμή της άδειας. Στην τέταρτη άδεια θα περίμενε κανείς το μεγαλύτερο ποντάρισμα να το έχουν κάνει οι εταιρείες συμφερόντων του κου Βαρδινογιάννη, καθώς είναι γενικά γνωστό ότι έχουν την οικονομική επιφάνεια. Εκεί βέβαια φάνηκε καθαρά ότι προφανώς δεν υπήρχε η θέληση, ενώ με την τακτική Σαββίδη παρότι ο Alpha έφτασε τα 61 εκατ. ευρώ βγήκε εκτός παιχνιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...