Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

Είπαμε να σπρώχνετε την… ΤουρκΕλλάδα ,αλλά όχι και έτσι.Εμείς το γράψαμε εδώ από την πρώτη στιγμή γιατί είχαμε πολύ έγκυρη πληροφόρηση…. Επέστρεψε στην Τουρκία ο «Σουλτάνος» Τον έσωσε ο… "Εβρος"
Γράφαμε λοιπόν…. Ο διοικητής της 1ης τουρκικής Στρατιάς που ελέγχει το μέτωπο του Έβρου  και διοικεί την Ανατολική Θράκη και την Κωνσταντινούπολη, ήταν αντίθετος με το πραξικόπημα και απείλησε ευθέως με πόλεμο. Αυτή η απειλή έφερε και την εσπευσμένη ανακοίνωση του λευκού οίκου όπου ο Ομπαμα ομιλεί για στήριξη της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, και μήνυμα προς όλες τις πλευρές να αποφευχθεί η αιματοχυσία και η βία.
  Αυτή η απειλή ήταν μάλλον και η «αχίλλειος φτέρνα» των πραξικοπηματιών, που έφερε τον πανικό σε όλους, και τα πάνω – κάτω. Μάλλον ήταν ο άσσος στο μανίκι του Ερντογάν.
Για φαντασθείτε να μπουκάριζε στον Έβρο τι θα γινόταν;

Οδεύαμε ολοταχώς για τον τρίτο παγκόσμιο.

Κάποιοι δεν το κατάλαβαν . Τώρα έρχονται μετά από ενάμιση μήνα να μας πουν τι; Τα αντίστροφα ; Ότι δήθεν οι πραξικοπηματίες θα έκαναν την επίθεση; Tέτοια πάσα στον Ερντογαν δεν έχει ματα-ξαναγίνει. Είπαμε είμαστε φίλοι με τους Τούρκους, αλλά όχι και έτσι.
Γράφουν λοιπόν.
Όλο και περισσότερες αποκαλύψεις για το βραδύ του τουρκικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου βγαίνουν στην δημοσιότητα, φωτίζοντας και μια επικίνδυνη πτυχή του που μπορεί να μας έβαζε σε πολύ μεγάλες περιπέτειες.

Μια από αυτές τις αποκαλύψεις που αφορούν άμεσα και την χώρα μας, είναι αυτή που έκανε ο συλληφθείς Τούρκος Συνταγματάρχης υποδιοικητής της Πέμπτης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας της Ανατολικής Θράκης, Uzay Şahin, σύμφωνα με την οποία μια μεγάλη δύναμη αποτελούμενη από 20.000 άντρες ήταν έτοιμη να κινηθεί το βραδύ του πραξικοπήματος, περιμένοντας το μήνυμα που δεν έφτασε ποτέ, γιατί αυτοί που θα το έστελναν είχαν ήδη συλληφθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Η αποκάλυψη αυτή είχε μεγάλη σημασία γιατί οι δυνάμεις αυτές στάθμευαν ακριβώς στα σύνορα Ελλάδας -Τουρκίας και δεν αποκλειστήκαν οι προβοκατόρικες ενέργειες για την δημιουργία ελληνοτουρκικής κρίσης παρασύροντας όλο τον στρατοκρατικό μηχανισμό της Τουρκίας. Μια τέτοια κρίση θα ωφελούσε το στρατιωτικό κατεστημένο που θα έπαιρνε το πάνω χέρι στα πράγματα.
Μην ξεχνάμε ότι και η κεμαλική στρατιωτική συνωμοσία του Balyoz, πόνταρε σε μια ελληνοτουρκική κρίση για να επικρατήσει στα τουρκικά πράγματα. Επίσης έχει μείνει αδιευκρίνιστη η πληροφορία που είχε διαρρεύσει λίγες μέρες πριν από το πραξικόπημα για επικείμενη τουρκική απόβαση στην ελληνική νήσο Ψέριμο, με σκοπό να προκαλέσει μεγάλη ελληνοτουρκική που θα ωφελούσε τους Τούρκους στρατιωτικούς να αναλάβουν τα ηνία της εξουσίας.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του συλληφθέντος συνταγματάρχη, εκτός από την δική του μονάδα το σύνθημα της κινητοποίησης περίμεναν και οι εξής μονάδες : Η 54η Ταξιαρχία Μηχανικού του Πεζικού, ( αυτοί δηλαδή που κατασκευάζουν γέφυρες), της οποίας ο διοικητής υποστράτηγος Hidayet Arı συνελήφθηκε, η 55η Ταξιαρχία Μηχανικού του Πεζικού της οποίας ο διοικητής υποστράτηγος Bekir Koçak συνελήφθηκε, η Πρώτη Τεθωρακισμένη ταξιαρχία που εδρεύει στο Babaeski της ανατολικής Θράκης της οποίας ο υποδιοικητής Albay Gündoğdu συνελήφθηκε, καθώς και ο συντονιστής Λοχαγός Murat Çelebioğlu.


Ορισμένες από τις δυνάμεις αυτές που στάθμευαν στο Demirköy της επαρχίας Krıklareli, ( Σαράντα εκκλησιές), όπως επίσης και η 54 η ταξιαρχία του Πεζικού που εδρεύει στην Αδριανούπολη, στις 14 Ιουλίου είχαν τεθεί σε επιφυλακή καθώς περίμεναν μια διαταγή για να αναλάβουν δράση βάσει σχεδίων των πραξικοπηματιών.


Όλοι αυτοί οι αξιωματικοί είναι κρατούμενοι αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες…


Trakya’ da 20 bin asker hazır = 20.000 στρατός (ήταν) έτοιμοι στην Α. Θρακη.ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...