Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Τον παραίτησε μετά από πεντάμηνη... απραξία.



Σημασία έχει να μην στενοχωρηθεί το καθίκι ο… Μουζάλας.
Δεκτή την παραίτηση του Οδυσσέα Βουδούρη, ο Τσιπρίσκος . Η σχετική ανακοίνωση είναι λιτή και αναφέρει: «Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτηση την οποία του υπέβαλε ο Γενικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Οδυσσέας Βουδούρης».

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Βουδούρης είχε δηλώσει στον ΣΚΑΙ πως είναι «πιο έντιμο να υποβάλω την παραίτησή μου», σημειώνοντας πως υπάρχει ζήτημα στις σχέσεις του με τον  Μουζάλα. Σε επιστολή του προς τον υπουργό, του επισημαίνει ότι ακόμη δεν έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση με την οποία θα του εκχωρηθούν επισήμως αρμοδιότητες σύμφωνα με το νόμο, και σημειώνει ότι πλέον οι συνθήκες είναι δραματικές, όχι μόνο για τους πρόσφυγες, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες «και τη χώρα μας συνολικά».
Ο Οδυσσέας Βουδούρης ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέα τον Απρίλιο στην ομώνυμη Γενική Γραμματεία που τότε συστάθηκε με τον νόμο 4375/2016. Ωστόσο έκτοτε δεν έχει επισήμως αναλάβει αρμοδιότητες εφόσον ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας δεν έχει υπογράψει το σχετικό ΦΕΚ.
Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός με έγγραφό του προς το γραφείο του Γενικού Γραμματέα στις 3 Αυγούστου ζητά από τον Οδυσσσέα Βουδούρη να τον ενημερώνει για κάθε του απόφασή του ώστε να τις εγκρίνει, έως την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.
Νωρίτερα σήμερα, ο Βουδούρης προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες για κατασπατάληση πόρων αφού όπως είπε χαρακτηριστικά στη Νορβηγία κάθε πρόσφυγας κοστίζει 12.000 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα το κόστος φτάνει τις 15.000. Επιπλέον, κατήγγειλε ότι οι δομές φιλοξενίας παραμένουν ακέφαλες.
Ο πρώην γενικός γραμματέας είχε απευθύνει επιστολή την περασμένη εβδομάδα προς τον Μουζάλα στην οποία του εξέθετε όλα τα ζητήματα που δεν του επέτρεπαν να επιτελέσει το καθήκον του, στην οποία είχε προειδοποιήσει ότι εφόσον δεν έπαιρνε απάντηση και δεν επιλύονταν τα ζητήματα που έθετε, τότε θα υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό. Ο Μουζάλας δεν απάντησε στον Βουδούρη και μετά και τις σημερινές δηλώσεις του τελευταίου, ο Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...