Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Μάντεψε τι θα κάνουν τα βράδια.



Η ψευτοκυβέρνηση πανηγυρίζει,  και ο ίδιος ο Τσίπρας, στην (προ)χθεσινή προεκλογική εμφάνισή του για να κόψει «κορδέλες» στην Ολυμπία και την Ιόνια Οδό ,και να γευτεί τα κερασμένα φαγκριά από τον εργολάβο  είπε ότι τα 245 εκατομμύρια ευρώ από τις άδειες «πάνε στο λαό και θα δοθούν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

Ποιο χοντροκομμένο ψέμα δεν γίνετε. Ο λόγος είναι πολύ απλός γιατί τα έσοδα αυτά θα πάνε κατευθείαν στους δανειστές σύμφωνα με τα μνημόνια που έχουν υπογράψει και εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις από το 2010. Τον Τσίπρα διέψευσε μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης που πριν βγει και τα μαζέψει σίγουρα μέσα στις επόμενες μέρες- μιλώντας στο "Κόκκινο" παραδέχτηκε ότι," ήδη από το πρώτο μνημόνιο, οι δανειστές με την τεχνογνωσία που έφερναν μαζί τους, υπολόγιζαν ένα έσοδο της τάξης των 200-300 εκατ. ευρώ για τις άδειες, χωρίς να προχωρήσει η διαδικασία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις". Η  υποχρέωση αυτή που υπήρχε από το 2010 επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ διατηρήθηκε ατόφια και στο τρίτο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφτηκε το 2015. Στο άρθρο 3, παρ. Γ2.1 του ν. 4336/2015 που επιγράφεται "Συμφωνία δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων" για όποιον έχει απορίες και δεν θέλει να ακούει τις κυβερνητικές μπούρδες. Με δεδομένο επίσης ότι τώρα θα δοθεί μόνο το ένα τρίτο από το ποσό αυτό, άρα γύρω στα 80 εκατομμύρια και τα υπόλοιπα σε δύο δόσεις έως το τέλος του 2017, προκύπτει κι ένα άλλο θέμα: Με την υστέρηση των εσόδων να έχει ανέβει ήδη στα 600-700 εκατομμύρια για τη χρονιά που τρέχει, οι τρύπες που πρέπει να κλείσει η κυβέρνηση μπας και αποφύγει την πρόωρη ενεργοποίηση του κόφτη είναι τόσες πολλές που ούτε ως αστείο δεν θα μπορεί να ξαναπεί σε λίγο ότι «θα δώσει τα λεφτά στο λαό...».
Πότε θα καταβληθεί το τίμημα για την κάθε άδεια

Σύμφωνα με την ρύθμιση που εισήγαγε ο Νίκος Παππάς ορίζεται ότι το τίμημα για κάθε δημοπρατούμενη άδεια επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης θα καταβάλλεται σε 3 ισόποσες δόσεις, αντί εφάπαξ και εντός 15 ημερών από την ανακήρυξη του υπερθεματιστή που ισχύει σήμερα.
Η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός 15 ημερών από την ανακήρυξη και η 2η και 3η δόση καταβάλλονται εντός 12 και 24 μηνών από την ημερομηνία χορήγησης της άδειας.
Τότε ακριβώς, του Αγίου φτωχομπινέ ανήμερα, δηλαδή, θα πάρουν και οι ευπαθείς ομάδες τα χρήματα που αποκτήθηκαν από την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.
Αφήνουμε στην άκρη ότι υπάρχει ευρωπαϊκό νομοθετικό κώλυμα για τη μη συμμετοχή εργολάβου που αναλαμβάνει δημόσια έργα, και έχει λαδώσει τους πάντες  βλέπε Καλογρίτσας,  όπως και  το ότι η δεύτερη άδεια είναι στα χέρια ενός «ναρκο-λαθρεμπορα» που έχει απαλλαγεί με βούλευμα, και η τρίτη στα χέρια ενός πετρελαιολαθρέμπορα βλέπε Ασπρονήσι που ξεχάστηκε.
Δηλαδή η ενημέρωση στην Ελλάδα είναι πλέον στα …κατάλληλα χέρια.


Το τι ήττα υπέστη ο Παππατζής δεν λέγετε. Έγιναν καναλάρχες ο καθαρόαιμος  Μητσοτακικός ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ο σοφτ ακροδεξιοΜητσοτακικός  ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ, και ο Βασιλικός πλατύφυλλος ..ΚΥΡΙΑΚΟΥ .
Απομένει  η υπεράσπιση της  τιμής του ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια ενός λασπωμένου  εργολάβου,  που είναι κρυφοσυνεταίρος  με τον… Μπόμπολα. Δηλαδή σκέτος …Καιάδας.
Περιμένουμε με αγωνία την υποδοχή που θα του γίνει στην Θεσσαλονίκη, από τους σκυλο-ριγμένους Παοκτζήδες  λόγω του αποκλεισμένου από άδειες ….Σαββίδη.
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=iJ5QMzTOpv8&nohtml5=False

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...