Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Ας ξεχαστεί για ….πολλά ακόμη χρόνια, η ίδρυση Κουρδικού κράτους.



Το τουρκικό Επιτελείο ανακοίνωσε πριν λίγο ότι "έθεσε υπό τον έλεγχό του τέσσερις κατοικημένες περιοχές στη βόρεια Συρία".

Όπως τόνισαν "Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας, απέκτησαν τον έλεγχο των περιοχών Καντάρα, Ες Σεχίντ, Αλ Χουμράν και Τασλιχουγιούκ".

Οι περιοχές αυτές ήταν υπό τον έλεγχο του ISIS, ενώ στα δυτικά υπήρχαν κουρδικές δυνάμεις του YPG.   

O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μ.Τσαβούσογλου, δήλωσε σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Γενικού Επιτελείου, ότι "ξεκινάει η μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση στην ιστορία κατά των Κούρδων". ( Με την σύμφωνη γνώμη των Ρώσων ασφαλώς)

 Τουρκικά άρματα μάχης και ειδικές δυνάμεις, με την στήριξη πολεμικών αεροσκαφών εισέβαλαν στην Συρία πριν δύο εβδομάδες και σε συνεργασία με αντάρτες, κυρίως Τουρκμένους και Σύρους των αντικυβερνητικών δυνάμεων, διεξάγουν την επιχείρηση "Ασπίδα του Ευφράτη" έχοντας περιορισμένες απώλειες μέχρι στιγμής, αλλά και σημαντικά εδαφικά κέρδη.

Συνολικά στην επιχείρηση μετέχουν περί του 10.000 Τούρκοι στρατιώτες και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Η επέκταση της Τουρκίας στις περιοχές αυτές, μάλλον θα πρέπει να θεωρείται μόνιμη.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε χλιαρά τις «έντονες ανησυχίες» του  σχετικά με την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων και της συριακής αντιπολίτευσης βαθιά στο  νότιο κομμάτι του συριακού εδάφους .

"Αυτή η πορεία  θέτει υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας. Καλούμε την Άγκυρα να απέχει από οποιαδήποτε μέτρα τα οποία μπορεί περαιτέρω να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη Συρία", ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του .
 Ο τουρκικός Στρατός  κινείται  προς την κατάληψη της Ράκα, μετά την συγκέντρωση δεκάδων  αρμάτων μάχης LEO2A4 σε συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή.

 Κύριος  σκοπός η δημιουργία ενός τουρκικού  διαδρόμου με την Τουρκία με σκοπό να ελέγχει τα πετρέλαια της περιοχής.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...