Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Ψεκάστε… σκουπίστε… τελειώσαμε.



Και οι τέσσερις νέοι καναλάρχες πέρασαν τελικά τον έλεγχο του πόθεν έσχες για τα χρήματα που πόνταραν προκειμένου να εξασφαλίσουν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες που δημοπράτησε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου «εξετάστηκε από την αρμόδια επιτροπή η προέλευση και ο τρόπος απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διατεθούν» και ο έλεγχος αφορούσε όλα τα ποσά και όχι μόνο την πρώτη δόση.


Όπως διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του πλέον σε δεκαπέντε ημέρες θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη από τις τρεις δόσεις των χρημάτων. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου θα πρέπει ο ΑΝΤ1 να καταβάλει 25 εκατ. ευρώ, η εταιρεία ALTER EGO του Βαγγέλη Μαρινάκη 25 εκατ. ευρώ, η εταιρεία του Βλαδίμηρου Καλογρίτσα 18 εκατ. ευρώ και ο ΣΚΑΪ 14,5 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λευτέρη Κρέτσου έχει ως εξής:

Στους τέσσερις υπερθεματιστές που αναδείχθηκαν, εξετάστηκε από την αρμόδια επιτροπή η προέλευση και ο τρόπος απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διατεθούν, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 8.1 της προκήρυξης. Το συνολικό τίμημα για τις τέσσερις άδειες ανήλθε στο ποσό των 246.000.000€ και σε δεκαπέντε μέρες από την οριστική κατακύρωση οι υπερθεματιστές θα καταβάλουν την πρώτη δόση από τις συνολικά τρεις.

Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας, διαμορφώνεται πλέον ένα τηλεοπτικό τοπίο βασισμένο στις αρχές της νομιμότητας, μετά από δεκαετίες ενός άναρχου τηλεοπτικού περιβάλλοντος, ενώ το δημόσιο θα εισπράξει ένα πολύ σημαντικό ποσό από την αδειοδότηση.

Aν σας ενημέρωναν σωστά θα ψηφίζατε αυτούς που ψηφίζετε; Μελλοντικά θα ψηφίσετε πάλι με βάση τα παραμύθια, που θα σας λένε οι βολεμένες φωνές του χθες;
Το δημόσιο κλείνει, ο κόφτης έρχεται, οι απολύσεις θα ξεκινήσουν, οι συστημικές τράπεζες θα μπουν μέσα 12 δις ευρώ ως το 2019 (πληστειριασμοί, bailin κλπ) για να πρασινίσουν ένα μικρό μέρος απο τα 140 δις ευρώ κόκκινα δάνεια που έχουν, οι μισθοί θα πέφτουν και συντάξεις δεν θα δείτε ποτέ.

Το παρακάτω δημοσίευμα το θεωρώ ως παραπληροφόρηση.

ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ! «Κούρεμα» δανείων 12 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία! Τι θα γίνει με τα στεγαστικά και τους πλειστηριασμούς

Απέχει πολύ από αυτό που λέγεται “δημοσιογραφικό” λάθος. Τη ζημία των τραπεζών που o λαός θα την πληρώσει, την ονομάζει “ανάσα” για τα νοικοκυριά;
Για το λόγο αυτό ο κ.Σκουντής απο τις Βρυξέλλες ανέσυρε χθες το θέμα των 6 δις ευρώ που δεν πήρε η χώρα μας από τα κέρδη στα ομόλογα; Το είπε για να το βάλει η κυβέρνηση της κουταμάρας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη στήριξη Ρέντσι και Ολάντ μέσω Μοσκοβισί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...