Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Καρφιτσώστε τα στο ψυγείο, για να μην τα ξεχάσετε.Στο αστρονομικό ύψος των 30 δισ. ευρώ φτάνει ο λογαριασμός των άμεσων και έμμεσων φόρων από το τέλος Σεπτεμβρίου ως και το τέλος Ιανουαρίου του 2017 .Το ημερολόγιο της Εφορίας προβλέπει τουλάχιστον δύο φορολογικά σοκ κάθε μήνα μέσω των οποίων μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρήσεις και κάτοχοι ακινήτων καλούνται να κρατήσουν όρθιο το κράτος. Συγκεκριμένα, σε 150 ημέρες οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν φόρο εισοδήματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, φόρο πολυτελούς διαβίωσης, ΕΝΦΙΑ και τα νέα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ για το 2017. Και σαν να μην έφταναν αυτά, ο λογαριασμός των έμμεσων φόρων περιλαμβάνει αυξημένο ειδικό φόρο σε βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και υγραέριο κίνησης. Η νέα επιβάρυνση θα έλθει βάσει Μνημονίου τον Ιανουάριο του 2017. Ωστόσο η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να τη φέρει από τις 15 Οκτωβρίου.

Εφέτος το ημερολόγιο της φοροεπιδρομής συναρτάται και με την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποφύγει το επώδυνο ραντεβού με τον «κόφτη» τον Απρίλιο του 2017. Ο λογαριασμός των άμεσων και έμμεσων φόρων φτάνει το αστρονομικό ύψος των 30 δισ. ευρώ και θα πρέπει να πληρωθεί ως και το τελευταίο λεπτό του ευρώ.  
Το ημερολόγιο της Εφορίας προβλέπει τουλάχιστον δύο φορολογικά σοκ κάθε μήνα μέσω των οποίων μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρήσεις και κάτοχοι ακινήτων καλούνται να κρατήσουν όρθιο το κράτος.
Συγκεκριμένα, σε 150 ημέρες, από το τέλος Σεπτεμβρίου ως τον Ιανουάριο του 2017, οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν φόρο εισοδήματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, φόρο πολυτελούς διαβίωσης, Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) καθώς και τα νέα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ για το 2017.


Η παλέτα των νέων έμμεσων φόρων περιλαμβάνει επίσης τον νέο αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, πιο ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης, ειδικό φόρο κατανάλωσης στον καφέ, αυξήσεις στον φόρο που επιβάλλεται στα προϊόντα καπνού και στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, ακόμη και τέλος σταθερής τηλεφωνίας.

Ακριβότερο θα γίνει και το κάπνισμα από την αυγή του νέους έτους. Οι αυξήσεις στον πάγιο φόρο κατανάλωσης που επιβαρύνει τον λεπτοκομμένο καπνό (170 ευρώ από 156,7 ευρώ ανά κιλό) αλλά και στον αναλογικό φόρο (ανεβαίνει στο 26% από 20% της λιανικής τιμής) οδηγούν σε ανατιμήσεις 50 λεπτών ως 1 ευρώ ανά πακέτο στα τσιγάρα. Την ίδια περίοδο θα αρχίσει να ισχύει και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης 10 λεπτών ανά ml που επιβάλλεται στα υγρά τα οποία χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Από το πακέτο των φόρων Τσακαλώτου δεν γλιτώνει ούτε ο καφές, καθώς από την 1.1.2017 θα μας κάνει ποδαρικό ο ειδικός φόρος κατανάλωσης 4 ευρώ ανά κιλό στον στιγμιαίο καφέ και 2 ως 3 ευρώ ανά κιλό στον καβουρδισμένο. Η σημαντική αυτή αλλαγή στο φορολογικό καθεστώς θα οδηγήσει σε αυξήσεις ως 20% στη λιανική τιμή του καφέ και θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις επιχειρήσεις εστίασης που είδαν μέσα στο 2016 τον ΦΠΑ του κλάδου να «απογειώνεται» από το 13% στο 24%!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...