Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Τ.Σόρος: «Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε φυλακή προσφύγων αλλά πρέπει να μπολιαστεί με νέο αίμα»!



Ο διαβόητος  Τ.Σόρος λέει ότι "Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας έχει σοβαρά ελαττώματα έχει μετατρέψει την  Ελλάδα σε φυλακή και οδηγεί εν τέλει ολόκληρη την ΕΕ σε διάλυση". 
"Η προσφυγική κρίση δεν είναι η μόνη που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη, αλλά είναι η πιο πιεστική. Κι αν γίνει σημαντική πρόοδος σε αυτό το θέμα, θα κάνει άλλα ζητήματα- από τη συνεχιζόμενη κρίση χρέους της Ελλάδας μέχρι τις συνέπειες του Brexit και την απειλή της Ρωσίας-ευκολότερα αντιμετωπίσιμα" γράφει ο Σόρος.
Γράφει ακόμα ότι "Πρέπει να δημιουργηθεί ένα φιλόξενο περιβάλλον για τους οικονομικούς μετανάστες. Με δεδομένη τη γήρανση του πληθυσμού της Ευρώπης, όπως της Ελλάδας, της Ιταλίας κλπ. τα οφέλη (σ.σ.: γενετικά) της μετανάστευσης, ξεπερνούν τα κόστη ενσωμάτωσης των προσφύγων".
"Αν σώσουμε τους πρόσφυγες θα σώσουμε την Ευρώπη", είναι ο τίτλος του άρθρου του.
"Η προσφυγική κρίση ήδη οδηγεί την ΕΕ προς τη διάλυση" γράφει ο Σόρος, κάνοντας αναφορά στην απόφαση των Βρετανών για να φύγουν από την ΕΕ, ενώ τονίζει ότι "έχει ενισχύσει τα ευρωπαϊκά εθνοκεντρικά κινήματα που προσδοκούν σε νίκες στις επερχόμενες εκλογές σε Αυστρία, Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία και το δημοψήφισμα στην Ουγγαρία".
"Αντί να συνεργαστούν απέναντι σε αυτή την απειλή, τα μέλη της ΕΕ έγιναν ολοένα και πιο απρόθυμα να συνεργαστούν μεταξύ τους, στρεφόμενα σε πολιτικές όπως το χτίσιμο φραχτών που τεμαχίζουν περαιτέρω την Ένωση" γράφει ο Σόρος.
Σύμφωνα με τον επενδυτή, για την  αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης η Ε.Ε πρέπει να
απορροφήσει ένα σημαντικό αριθμό προσφύγων απευθείας από τις χώρες της "πρώτης γραμμής", με ασφαλή και οργανωμένο τρόπο.
Πρέπει να δημιουργηθεί ένα φιλόξενο περιβάλλον για τους οικονομικούς μετανάστες. Με δεδομένη τη γήρανση του πληθυσμού της Ευρώπης, τα οφέλη της μετανάστευσης ξεπερνούν τα κόστη ενσωμάτωσης των προσφύγων. Οι μετανάστες μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στην ανάπτυξη αν τους δοθεί η ευκαιρία.
Η ΕΕ πρέπει να δημιουργήσει κοινούς μηχανισμούς προστασίας των συνόρων, εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και μετεγκατάστασης προσφύγων. Αυτό θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη ανάμεσα στις χώρες μέλη.
 Η ΕΕ πρέπει να ανακτήσει τον έλεγχο των συνόρων της. Τίποτα δεν αποξενώνει και δεν φοβίζει περισσότερο τα πλήθη από τις σκηνές χάους.
- Η ΕΕ πρέπει να βρει επαρκεί κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει μία συνολική προσφυγική πολιτική. Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ το χρόνο θα χρειαστούν για αρκετά χρόνια και είναι τεράστια τα οφέλη της δαπάνης μεγάλων ποσών προκαταβολικά, από τη δαπάνη των ίδιων ποσών για αρκετά χρόνια.
Αναφορικά με  τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, τονίζει ότι δεν είναι πραγματικά ευρωπαϊκή, καθώς τη διαπραγματεύτηκε και την επέβαλε στην Ευρώπη η Ανγκελα Μέρκελ, υποχρηματοδοτείται, έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε de facto φυλακή με ανεπαρκείς υποδομές και κυρίως, σημειώνει, η αντίδραση δεν είναι εθελοντική, καθώς η ΕΕ προσπαθεί να επιβάλει τις ποσοστώσεις στις οποίες αντιδρούν πολλές χώρες, αναγκάζοντας τους πρόσφυγες να καταλήξουν σε κράτη όπου δεν είναι καλοδεχούμενοι και οι ίδιοι δεν θέλουν να πάνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...