Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Τα πάντα είναι νόμιμα, όπως και τα… μνημόνια.



Και εάν δεν καλύπτει το… νόμιμο, το γυρίζουμε στο …νομότυπο. Αρχιτραπεζίτης και καθαρός γίνετε; Eαν ήταν, θα πουλούσε… κάστανα.

Έρευνα, μετά από έφοδο στο γραφείο της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα για τα διαφημιστικά κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ, διενεργεί ο εισαγγελέας διαφθοράς Ιωάννης Σέβης.  
Η Σταυρούλα Νικολοπούλου Στουρνάρα κατέχει εταιρεία η οποία ερευνάται διότι μαζί με άλλες φέρεται να έπαιρνε διαφημιστικές δουλειές από το ΚΕΕΛΠΝΟ, για τις οποίες ελέγχεται ήδη το ΔΣ του οργανισμού, ενώ η σύζυγος του Διοικητή δεν βρίσκεται επί του παρόντος υπό κατηγορία.
Από το γραφείο της κατασχέθηκαν έγγραφα και ηλεκτρονικά στοιχεία από τους υπολογιστές. Φέρεται να  βρέθηκαν εκτός από  έγγραφα και δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών που καταγράφουν τις συναλλαγές της εταιρείας της με το ΚΕΕΛΠΝΟ.  
Το πρακτορείο Reuters σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα και επικαλούμενο δικαστικές πηγές, αναφέρει ότι στην έφοδο κατασχέθηκαν έγραφα και ηλεκτρονικά δεδομένα και υπενθυμίζει ότι «οι εισαγγελείς ερευνούν ενδεχόμενες παράνομες συναλλαγές από το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Υγείας και λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση».

«Στο πλαίσιο της έρευνας, οι εισαγγελείς ερευνούν αν ένα consortium στο οποίο περιλαμβάνεται η διαφημιστική εταιρία Mindwork Business Solutions Ltd, ιδιοκτησίας της Λίνας Νικολοπούλου – Στουρνάρα, κακώς εξασφάλισε συμβόλαιο με το ΚΕΕΛΠΝΟ το 2011» αναφέρει το πρακτορείο.

Το Reuters υπενθυμίζει ότι η κα. Νικολοπούλου έχει αρνηθεί πως έχει διαπραχθεί επιλήψιμη πράξη και ότι ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας δεν έχει ανάμειξη στην υπόθεση.

Το πρακτορείο Associated Press που μεταδίδει την είδηση τονίζει ότι ο κ. Γιάννης Στουρνάρας «συντηρητικός πρώην υπουργός Οικονομικών, είχε τεταμένες σχέσεις με την αριστερή κυβέρνηση»...
Η διαπλεκόμενη εταιρεία λέει ότι παρέδωσε στο ανώτερο κλιμάκιο ό,τι στοιχείο ζητήθηκε και η εκπρόσωπος της, κυρία Λίνα Νικολοπούλου, συνεργάσθηκε πλήρως με τους διενεργήσαντες τον έλεγχο.
Η δραστηριότητα της εταιρείας κινείται πάντοτε εντός των πλαισίων της απολύτου νομιμότητας, άπαντα δε τα παραστατικά στοιχεία αυτής τηρούνται στην έδρα της και είναι πρόσφορα σε οποιονδήποτε έλεγχο, ο οποίος όμως πρέπει να διεξάγεται επίσης εντός του πλαισίου της δικονομικής τάξεως και όχι με ταυτόχρονη και ενδεχομένως σκόπιμη σπίλωση προσώπων και υπολήψεων.
Ο θόρυβος που προκλήθηκε είναι στοχευμένος και αδικαιολόγητος, ενώ διέρρευσαν την ψευδή πληροφορία περί διενέργειας ελέγχου, όχι στην έδρα της εταιρείας, αλλά, δήθεν στην οικία της, ενώ χρησιμοποιήθηκε το όνομα του συζύγου της, κυρίου Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος ανέκαθεν αποτελεί και τον στόχο των κακόβουλων δημοσιευμάτων.
Τα ίδια έλεγε και ο.... Τσοχατζόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...