Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016

Αυξάνετε δραματικά ο αριθμός των «εξαφανισμένων» λάθρο.Kάτι μυρίζει άσχημα. Διαχέονται σε όλη την χώρα, δημιουργώντας Ισλαμικούς τρομοκρατικούς πυρήνες ;
Σημαντικός αριθμός προσφύγων και μεταναστών, 7.800 σύμφωνα με τα χθεσινά επίσημα στοιχεία, βρίσκονται εκτός δομών φιλοξενίας και κανείς δεν γνωρίζει πού ακριβώς βρίσκονται. Ωστόσο, συνεχίζουν να υπολογίζονται στον συνολικό αριθμό.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο αριθμός των ατόμων που «χάθηκαν από τις επίσημες δομές» παρουσιάζει διαρκή αύξηση τον τελευταίο μήνα, ενώ αντίστοιχα παρατηρείται μείωση του αριθμού των φιλοξενούμενων σε ορισμένα camps, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία από το συντονιστικό όργανο για το προσφυγικό. Ενδεικτικά στις 8 Αυγούστου στον καταυλισμό στο Χέρσο καταγράφονταν 3.730 φιλοξενούμενοι και στο Πολύκαστρο 3.697. Στις 11 Αυγούστου στο Χέρσο οι φιλοξενούμενοι μειώνονται σε 3.290 και στο Πολύκαστρο σε 3.128. Χθες στο Χέρσο βρίσκονταν επισήμως 1.800 άτομα και στο Πολύκαστρο 1.975. Στις 8 Αυγούστου έλειπαν από τις δομές φιλοξενίας 2.200 άτομα, ενώ ο αριθμός αυτός χθες είχε εκτιναχθεί στα 7.800 άτομα.


Ερωτήματα επίσης προκαλεί το γεγονός ότι ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που παραμένουν στη χώρα, παρά τις συνεχιζόμενες αφίξεις στα νησιά, δεν έχει ξεπεράσει το –ψυχολογικό– όριο των 60.000 ατόμων. Στα ελληνικά νησιά τον τελευταίο μήνα, δηλαδή από τις 8 Αυγούστου έως και χθες το πρωί, είχαμε 3.660 νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών. Τότε ο συνολικός αριθμός όσων παρέμεναν στην Ελλάδα έφτανε τις 57.047, οπότε με τις νέες αφίξεις οι πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα θα έπρεπε να είναι 60.707, όταν το επίσημο δελτίο παρουσίαζε 59.694.


Στις 23 Αυγούστου δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της προκαταγραφής προσφύγων και μεταναστών. Από τις 6 Ιουνίου έως τις 30 Ιουλίου, προκαταγράφηκαν συνολικά 27.592 πρόσφυγες, ενώ 5.800 άτομα είχαν προκαταγραφεί νωρίτερα. Τότε ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας είχε παραδεχθεί ότι 4.000-6.000 άτομα λείπουν (σε σχέση με όσους είχε καταγράψει η αστυνομία κατά την είσοδό τους από τα νησιά), υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι κάτι φυσιολογικό, εφόσον «πρόκειται για πληθυσμό σε κίνηση», παρά το γεγονός ότι τα σύνορα έχουν κλείσει. Ο υπουργός ανέφερε ότι ένα ποσοστό διαχύθηκε στις ήδη υπάρχουσες κοινότητες προσφύγων, ενώ κάποιοι αρνήθηκαν να το κάνουν, ευελπιστώντας στο άνοιγμα των συνόρων. Ωστόσο, τα χαρτιά που έχουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι και τα οποία έλαβαν κατά την είσοδό τους στη χώρα έχουν λήξει, οπότε και διαμένουν παράνομα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...