Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν έχει τον θεό του ο … προστάτης των…εργολάβων.



Επειδή δεν κάλυπτε τον Καλογριτσα το πόθεν αίσχος του για το συνολικό τίμημα  οι απίστευτοι τύποι το μετέτρεψαν μόνο για την πρώτη δόση. Δηλαδή ρε καραγκιοζοπαίχτες ….εάν αγοράσω εγώ ένα οικόπεδο σε χίλιες δόσεις θα μου ζητήσετε πόθεν εσχες μόνο για την πρώτη που θα είναι τρεις και εξήντα;

Ο έλεγχος του πόθεν έσχες των προσωρινών υπερθεματιστών γίνεται μόνο για το ποσό που αφορά στην πρώτη δόση η οποία πρέπει να καταβληθεί σε 15 ημέρες και όχι για το συνολικό τίμημα της άδειας, είπε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, την Πέμπτη το πρωί. «Αυτή τη στιγμή π΄ρεπει να βεβαιώσουν ότι μπορούν να καταβάλλουν την πρώτη δόση. Από εκεί και ύστερα θα το δούμε και θα πράξουμε τα ανάλογα», σημείωσε ο υπουργός.

Aυτα είπε ο ρεζίλης αναγκάζοντας τον Μαρινακη να βγάλει ανακοίνωση μέσω της εταιρείας Alter Ego, στην οποία σημειώνει δικαιολογημένα ερωτήματα για το ενδεχόμενο χορήγησης άδειας σε πρόσωπο που δεν κατέχει το σύνολο του τιμήματος για το οποίο έχει δεσμευτεί προκειμένου να το αποκτήσει.
Όπως προκύπτει με σαφήνεια από το γράμμα της υπ' αριθμ. 1/2016 Προκήρυξης του υπουργού Επικρατείας (παρ. 8.1. και 8.5.) αλλά και του νόμου 4339/2015 (άρθρο 13 παρ. 2), η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού οφείλει να πραγματοποιήσει έλεγχο της προέλευσης και του τρόπου απόκτησης του συνόλου των οικονομικών μέσων που θα διαθέσουν για την απόκτηση των αδειών οι προσωρινοί υπερθεματιστές, και το οποίο αντιστοιχεί στην τελική-υψηλότερη προσφορά που υπέβαλε έκαστος από αυτούς κατά τη Δημοπρασία, και όχι μόνο σε τμήμα αυτής, που ενδεχομένως αντιστοιχεί στην πρώτη προκαθορισμένη δόση. Άλλωστε ο νόμος δεν προβλέπει την διενέργεια ελέγχου “πόθεν έσχες” σε κανένα μεταγενέστερο χρονικό σημείο.
Μια τέτοια πρακτική, εκτός του ότι θα έθετε σε κίνδυνο την ακεραιότητα του συγκεκριμένου διαγωνισμού, θα κινδύνευε ταυτόχρονα να λειτουργήσει ως συγκάλυψη ενδεχόμενης απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.
Επισημαίνουμε ότι το πνεύμα του ν. 4339 και της Προκήρυξης δεν προβλέπει τη χορήγηση άδειας σε πρόσωπο που δεν κατέχει το σύνολο του τιμήματος για το οποίο έχει δεσμευτεί προκειμένου να το αποκτήσει!

Δηλαδή ρε χοντρομαλάκες ….αν σε ένα χρόνο τα υπόλοιπα χρήματα δεν δικαιολογούνται τι θα κάνετε;  Θα τους πείτε πως χάνεις αυτά που είχες δώσει και δεν έχει και άδεια?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...