Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Οι ΡΩΣΟΙ αγόρασαν το 30% του Αιγυπτιακού Zohr.



Η Μόσχα μέσω του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού  Rosneft θα ξεκινήσει την έρευνα και αξιοποίηση του μεγαλύτερου κοιτάσματος στο κόσμο του αιγυπτιακού  Zohr. Οι εκτιμήσεις ειδικών και της ιταλικής εταιρείας ENI πριν από δυο χρόνια, το χαρακτηρίζουν  το «μεγαλύτερο στον κόσμο». Το κοίτασμα του  Zohr θεωρείται ότι είναι το πιο πυκνό πεδίο φυσικού αερίου που βρέθηκε ποτέ στη Μεσόγειο, καθώς εκτιμάται  ότι  περιέχει περίπου 30 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου (αντιστοιχούν σε 5,5 δισ. βαρέλια πετρελαίου)
Η Αίγυπτος θα  καταστεί κόμβος ενεργειακός της ευρύτερης περιοχής, αν και οι ανάγκες για εσωτερική κατανάλωση είναι τεράστιες λόγω των 80 εκατομμυρίων κατοίκων.
Το «παιχνίδι» αφορά την η πώληση του 30% του αιγυπτιακού κοιτάσματος στη ρωσική Rosneft, με απόφαση  του προέδρου της Αιγύπτου Αλ- Σίσι.
Η αιγυπτιακή ΑΟΖ συμπίπτει με την κυπριακή και την Κρητική τις οποίες απειλεί ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν , περιπλέκοντας την όλη κατάσταση.
Την ίδια στιγμή οι Αμερικανοί ενισχύουν την Σούδα διότι απλά θα έχουν τους Ρώσους πλέον στα «πόδια τους» βάζοντας «φωτιά» στην Ανατολική Μεσόγειο η οποία είναι ένα από τα πιο «καυτά  σημεία» του πλανήτη. Στο Ισραήλ έτσι ή αλλιώς η Ρωσία  είναι μέσα: Η Gazprom έχει τα δικαιώματα εμπορικής εκμετάλλευσης και διανομής του μεγαλύτερου μέρους του ισραηλινού φυσικού αερίου! Η ρωσική εμπλοκή στην αξιοποίηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή (μέσω της Qatar Petroleum και της ΕΝΙ οι Ρώσοι θα ελέγξουν και τα κυπριακά κοιτάσματα) έχει πλέον τον χαρακτηριστικό του "τσουνάμι": Μόνο τυχαία δεν είναι άλλωστε και η αγορά από την θυγατρική της Rosneft της ελληνικής Jet Oil.  
Αυτό το τεράστιο ενεργειακό κοίτασμα έχει «ανάγκη» στρατιωτικής δύναμης και αυτό το γνωρίζει καλά η Μόσχα αλλά και ο νυν πρόεδρος της Αιγύπτου, ο οποίος είναι Στρατηγός.
Η επίσημη δικαιολογία για τα μεταφορά ρωσικών στρατευμάτων που θα αναπτυχθούν στις νέες στρατιωτικές βάσεις στην Αίγυπτο θα είναι η ισλαμική τρομοκρατία, ανεπίσημα οι υδρογονάνθρακες. Έτσι οι εξέδρες άντλησης φυσικού αερίου θα περιστοιχίζονται από ρωσικές και αιγυπτιακές ναυτικές  δυνάμεις  ,μην αφήνοντας την περιοχή από τα μάτια τους.
Η ουσία όμως είναι  ότι η  ρωσική εταιρία βάζει μπροστά για την αξιοποίηση του κοιτάσματος με Zohr με στόχο την ευρωπαϊκή αγορά.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Ρωσίας, Igor Sechen, δήλωσε ότι η παραγωγή του Zohr θα ξεκινήσει σύντομα .




Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΩΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ!


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να δούμε τι θα σκαρφιστεί ο Άξελ Τσιπρά για να ακυρώσει την ΑΟΖ με την Αίγυπτο;

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΟΣ ΠΛΟΥΣΙΑ. Η ΣΙΩΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΜΕΣΑΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΛΗΠΤΗ ...
ΜΕΡΚΕΛ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΙΑΥΤΑ ςΙΝΑΙ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ , ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ !!

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχει κρατος Κρητη για να υπαρχει και κρητικη αοζ;Τι νταλγκα βαρατε και εσεις τελικα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...