Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Ωχ ...βιάζονται να κλείσουν και το Σκοπιανό.Τώρα που βρήκαμε παπά.. Τσιπρα θα θάψουμε και το σκοπιανό πριν πέσει..
Έκκληση να υπάρξει «αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ» κάνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Το  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά από την Υπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναπτύξουν πρωτοβουλίες μαζί με την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ και τον ειδικό εντεταλμένο του ΟΗΕ, να βρεθεί λύση, στο πλαίσιο των εκθέσεων προόδου για τα Δ. Βαλκάνια .Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκφράζει ικανοποίηση για τα «απτά αποτελέσματα της πρωτοβουλίας για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας, που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην καλύτερη κατανόηση και στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ανοίγοντας ».
Ο εισηγητής για την ΠΓΔΜ, Ίβο Βάιτζλ από τη Σλοβενία δήλωσε ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σημειώνει την πρόοδο της ενταξιακής πορείας της ΠΓΔΜ. Η νέα κυβέρνηση δεσμεύθηκε για την πραγματοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες επέτρεψαν στη χώρα να διεξάγει εκλογές με διαφάνεια και να ξεπεράσει την παρατεταμένη πολιτική κρίση. Η ΠΓΔΜ πρέπει τώρα να επιταχύνει τη διαδικασία υιοθέτησης των προτύπων, αξιών και αρχών της ΕΕ, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη σταθερότητας στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων».
Θετικό είναι αρχικά ότι η νέα Σκοπιανή κυβέρνηση δηλώνει ότι θα εγκαταλείψει τη ρητορική και την πρακτική του Κρουέφσκι να στήνει αγάλματα του Μέγα Αλέξανδρου και του Φίλιππου στα Σκόπια.

Όπως θετικό λένε τα μορμολύκεια στους ιθαγενείς  ότι είναι  το γεγονός πως θέλουν οι σκοπιανοί να ανοίξουν τη συζήτηση για το όνομα. Βέβαια όλα αυτά δεν τα κάνουν γιατί κατάλαβαν την ιστορική αλήθεια και τα δίκια της Ελλάδας αλλά γιατί ξέρουν ότι αν δεν τους επιτρέψουμε να μπούμε σε ΝΑΤΟ και σε ΕΕ θα διαλυθούν σε κομμάτια με το μεγαλύτερο να το παίρνει η Αλβανία και τα υπόλοιπα η Σερβία και η Βουλγαρία.
Αν ανιχνεύσει όμως κανείς τα μηνύματα κάτω από τις λέξεις διαπιστώνεται ο κίνδυνος. Χαρακτηριστική είναι η απάντηση που έδωσε ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων Νίκολα Διμίτροφ σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αλυτρωτικές θέσεις των Σκοπίων, όπου απάντησε ότι δεν δέχεται τον όρο αλυτρωτισμός. Όπως είπε αλυτρωτικό είναι να ζητάς κάτι που δεν σου ανήκει.
Πονηρή διατύπωση με διπλό σκέλος που σημαίνει ή ότι όντως πιστεύουν ότι κάτι τους ανήκει ή ότι δεν ενδιαφέρονται για κάτι που δεν τους ανήκει. Η απάντηση βέβαια του Νίκου Κοτζιά ήταν ότι δεν αρκούν οι προθέσεις αλλά χρειάζονται έργα, όμως η Ελλάδα πρέπει να είναι επιφυλακτική απέναντι στις όποιες προθέσεις των Σκοπιάνων.

Όποιος θέλει να καταλάβει τι παιχνίδια παίζονται ας μπει στον κόπο να διαβάσει ένα αποκαλυπτικό άρθρο εδώ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...