Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Ποιο σιγά ρε παιδιά, και ακρίβυναν τα καλσόν.Από τις 19 Ιουνίου η Ρωσία σταματά κάθε επικοινωνία με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας για την αποτροπή συμβάντων στον συριακό εναέριο χώρο, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο άμυνας.
Τόνισε ακόμη στην ανακοίνωσή του ότι κάθε εναέριο αντικείμενο το οποίο θα πετά στις περιοχές που ελέγχουν τα ρωσικά Α/Α συστήματα θα θεωρείται πλέον ως στόχος.
«Η ρωσική Αεράμυνα θα αναχαιτίζει κάθε ξένο αεροσκάφος το οποίο θα πετά στην περιοχή επιχειρήσεων των ρωσικών δυνάμεων»   «Σε περιοχές όπου η ρωσική Αεροπορία πραγματοποιεί πολεμικές επιχειρήσεις στον συριακό εναέριο χώρο, κάθε ιπτάμενο αντικείμενο μαχητικό αεροσκάφος ή drone της διεθνούς συμμαχίας αποκαλυφθεί στις οθόνες των ρωσικών ραντάρ να πετά δυτικά του Ευφράτη θα εκλαμβάνεται πλέον  από την εναέρια και εδαφική Αεράμυνα ως στόχος» αναφέρεται πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.
Όπως ακόμη είπε το ρωσικό υπουργείο τα αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ που κατέρριψαν το συριακό Su-22 εχθές δεν χρησιμοποίησαν το ειδικό κανάλι επικοινωνίας με την Ρωσία.


Οι Αμερικανοί πιλότοι που πετούνε πάνω από τη Συρία θα αμυνθούν εάν τους επιτεθούν ρωσικά τζετ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου  ύστερα από τη ρωσική εξαγγελία ότι οποιοδήποτε ξένο αεροσκάφος εντοπιστεί να πετά δυτικά του Ευφράτη θα εκλαμβάνεται πλέον ως στόχος.
«Είμαστε ενήμεροι των σχετικών ρωσικών ανακοινώσεων» δήλωσε πριν από λίγο ο Πλοίαρχος Jeff Davis εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου.
«Δεν επιζητούμε την σύγκρουση με κανένα μέρος που βρίσκεται στην Συρία εκτός από την  ISIS, αλλά δεν θα διστάσουμε να αμυνθούμε εάν απειληθούμε την ρωσική Αεράμυνα ή τα μαχητικά της  εμείς ή κάποιοι από τους συμμάχους μας στο έδαφος», είπε πιο συγκεκριμένα.
Εκπρόσωπος της διεθνούς συμμαχίας κατά  της ISIS που ηγούνται οι ΗΠΑ από τη μεριά του δήλωσε πως η ρωσική ανακοίνωση δεν πρόκειται να έχει καμία επίπτωση στις επιχειρήσεις κατά της ISIS στην Συρία οι οποίες πραγματοποιούνται στην περιοχή της Ράκκα.
«Τα αεροσκάφη του συνασπισμού εξακολουθούν να πραγματοποιούν επιχειρήσεις σε όλη τη Σύρια, στοχεύοντας δυνάμεις της ISIS και παρέχοντας αεροπορική υποστήριξη για τους συμμάχους μας στο έδαφος»  δήλωσε ο ταξίαρχος Ryan Dillon εκπρόσωπος του συνασπισμού από την Βαγδάτη.
Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί πάντως  ότι οι ΗΠΑ αποφεύγουν να στέλνουν μαχητικά στις περιοχές που ελέγχει η ρωσική Αεράμυνα και που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο της.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...