Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Μία πολύ βολική για τον Μακρόν τρομοκρατική επίθεση.


Εκατοντάδες στελέχη της γαλλικής αστυνομίας και των γαλλικών ένοπλων δυνάμεων συνέχιζαν την κινητοποίησή τους τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ενόπλου που επιτέθηκε στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου το βράδυ της Τρίτης, όταν σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι δώδεκα, με τον δράστη να διαφεύγει ακόμα, ενώ η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να θέσει τη Γαλλία σε «κατάσταση συναγερμού» για «τρομοκρατική επίθεση».
Περίπου 350 άνδρες, ανάμεσά τους 100 μέλη της δικαστικής αστυνομίας, μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και στρατιωτικοί, με την υποστήριξη δύο ελικοπτέρων, καταδιώκουν τον ένοπλο που ...διέφυγε με ταξί.
 Μετά την επίθεση, η γαλλική κυβέρνηση αύξησε το επίπεδο συναγερμού για τον κίνδυνο τρομοκρατικών ενεργειών. Το μέτρο προβλέπει «την εφαρμογή ενισχυμένων ελέγχων στα σύνορα», ενώ θα γίνονται επίσης περισσότεροι έλεγχοι «σε όλες τις χριστουγεννιάτικες αγορές» της Γαλλίας «για να προληφθεί ο κίνδυνος επίθεσης κάποιου επίδοξου μιμητή» των τραγικών γεγονότων στο Στρασβούργο. Θα υπάρξει επίσης, «συμπληρωματικά», ακόμη «πιο ισχυρή κινητοποίηση» των μονάδων του στρατού που συμμετέχουν στην επιχείρηση Sentinelle «καθ' άπασα την επικράτεια».
O δράστης της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε στο κέντρο του Στρασβούργου ήταν γνωστός στις Αρχές για εγκληματικές δραστηριότητες, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κριστόφ Καστανέρ. Προκειτε για τον Γάλλο υπήκοο, με καταγωγή από το Μαρόκο και το όνομά του είναι Σερίφ Σεκάτ, ενώ η φωτογραφία του άρχισε να κυκλοφορεί στα ΜΜΕ.

Η επίθεση του Στρασβούργου καταγράφηκε εν μέσω της κρίσης των «κίτρινων γιλέκων», του κινήματος που εξεγείρεται για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης του Μακρόν. Το βράδυ της Τρίτης, σε μια σελίδα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook μέσω της οποίας καλούνται οι Γάλλοι να συμμετάσχουν στην «πέμπτη πράξη» των διαδηλώσεων, το Σάββατο, ορισμένοι έκαναν λόγο για μια «απάτη» του κράτους, ή μια «λεγόμενη επίθεση».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...