Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018

Εγκλήματα πολέμου από συμμάχους των ΗΠΑ στη Συρία.
Απόλυτη σιωπή. Ψάχνοντας στα αποκαλούμενα δυτικά Μέσα του Συρμού, ουδέν βρήκα για την εγκληματική δραστηριότητα από τα άλλοτε σχεδόν καθημερινά φιλοξενούμενα «Λευκά Κράνη». Κι όμως, στις 20 Δεκεμβρίου επί μία ώρα η εγκληματική τους δραστηριότητα στην εμπόλεμη Συρία απασχόλησε τα Ηνωμένα Έθνη, όπως μετέδωσε μόνον το RT.com. Τα δυτικά Μέσα δεν θέλησαν να προβάλουν την εγκληματική δραστηριότητα από τα Λευκά Κράνη, η οποία αποδείχτηκε με στοιχεία και περιλάμβανε κλοπή ανθρώπινων οργάνων, συνεργασία με τρομοκράτες τζιχαντιστές ακόμη και ελεύθερους σκοπευτές και δήθεν επιχειρήσεις διάσωσης, αλλά και κλοπές από αμάχους.

Ο Maxim Grigoriev, διευθυντής του ιδρύματος για τη Μελέτη της Δημοκρατίας (που είναι μέλος της παγκόσμιας οργάνωσης του ΟΗΕ του δικτύου εναντίον της τρομοκρατίας), αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες από την έρευνα που έκανε το ίδρυμα, σε συνεντεύξεις με 100 αυτόπτες μάρτυρες.

Σ’ αυτές συμπεριλαμβάνονται 40 «Λευκά Κράνη» και 15 πρώην τρομοκράτες, 50 αυτόπτες μάρτυρες από επεισόδια στην εμπόλεμη περιοχή, όπου δραστηριοποιούνταν τόσο τα Λευκά Κράνη όσο και οι τρομοκράτες. Στις αποδείξεις που κατέθεσε ο Grigoriev περιλαμβάνονται τα επίμαχα στοιχεία για τη δραστηριότητα των μελών της οργάνωσης αυτής σε κλοπές ανθρωπίνων οργάνων. Επικεφαλής νοσοκόμων από το Χαλέπι είπε πως διαπίστωσε στο πτώμα γείτονά της που είχε οδηγηθεί για «θεραπεία» από τα Λευκά Κράνη στην Τουρκία «μεγάλη πληγή από τον λαιμό έως το στομάχι. Όταν άγγιξα με το χέρι, διαπίστωσα πως όλα έλειπαν από κάτω - δεν είχαν μείνει όργανα».

Σε άλλη συνέντευξη αναφέρεται: «Τα Λευκά Κράνη είχαν διασώσει κάποιον με ελαφρά τραύματα και κατόπιν τον έφεραν πίσω με το στομάχι του ανοικτό και τα κυριότερα εσωτερικά όργανά του να λείπουν».
 Οσο κρατούσε η μεγάλη πολεμική αναταραχή, έως το 2016 αλλά και λίγο αργότερα, τα δυτικά Μέσα καθημερινά σχεδόν μετέδιδαν ειδήσεις για τα «ανδραγαθήματα» που έκαναν τα Λευκά Κράνη, δήθεν διασώζοντας ανθρώπους από τις βιαιότητες των συριακών κυβερνητικών αλλά και των ρωσικών δυνάμεων.
Οι δυτικοί δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες στη σύνοδο του ΟΗΕ δεν ενδιαφέρθηκαν να υποβάλουν έστω και μία ερώτηση για τις κλοπές ανθρωπίνων οργάνων, για τις ψεύτικες διασώσεις ή για όλα τα γεγονότα που παρατέθηκαν για την εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης. Έκαναν ερωτήσεις μόνο για διάφορα άλλα ζητήματα που αφορούσαν στη Συρία.
Δέκα ημέρες μετά τη σύνοδο του ΟΗΕ και τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις δεν βρέθηκε κάποιο δυτικό Μέσο να αναφερθεί στο γεγονός.

Τα «Λευκά Κράνη» δεν είναι τόσο ανθρωπιστική, ούτε τόσο «αυθόρμητη» κίνηση «πολιτών».
Δημιουργήθηκε το 2013 από την αμερικανική κυβερνητική υπηρεσία «USAID» («Υπηρεσία των ΗΠΑ για τη Διεθνή Ανάπτυξη» - παραμάγαζο της CIA) και χρηματοδοτήθηκε με 23.000.000 δολάρια. Τη συγκρότησή της στο συριακό έδαφος ανέλαβε ο Αγγλος πρώην αξιωματικός, βετεράνος ΝΑΤΟικών επεμβάσεων στα Βαλκάνια και μετέπειτα μισθοφόρος, James Le Mesurier. Η οργάνωση δεν κρύβει ότι επιδιώκει την ανατροπή της κυβέρνησης Ασαντ. Δεν διστάζει να υπονομεύσει ανθρωπιστικές επιχειρήσεις του ΟΗΕ «όσο καιρό ο ΟΗΕ συνεχίζει να αναγνωρίζει το καθεστώς Ασαντ». Σύροι που συμμετέχουν σε αποστολές του ΟΗΕ για διανομή βοήθειας έχουν καταγγείλει τα «Λευκά Κράνη» πως τους στοχοποιούν σαν «συνεργάτες του Ασαντ» ή πως συμμετείχαν σε ωμότητες τζιχαντιστών της «Αλ Κάιντα» στο Χαλέπι...
Προ μηνών, διαφημίστηκαν με «ντοκιμαντέρ» από τη διαδικτυακή πλατφόρμα ταινιών και σειρών NETFLIX, από την εταιρεία δημοσίων σχέσεων «Τhe Syria Campaign», που έχει φτιαχτεί στη Βρετανία με λεφτά του δισεκατομμυριούχου Σύρου της «αντιπολίτευσης» Αϊμάν Ασφάρι, από αστέρες του Χόλιγουντ, από συμβούλους της Κλίντον, από την κακόφημη «ιδιωτική εταιρεία διεθνούς ανάπτυξης» «Chemonics», που έχει επωφεληθεί από «αγαθοεργίες» από την Αϊτή έως το Αφγανιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...