Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Κε Πρέσβη του ...Αμέρικα ,δεν εισαστε στην ..Ουκρανία .


Η προκλητική έως γραφική-ενίοτε-στήριξή σας στην σημερινή ελληνική κυβέρνηση υπονομεύει τις αξίες της Δύσης και θα μπορούσε να αποδειχθεί ιδιαίτερα επιβλαβής για τις σχέσεις των δύο χωρών αλλά και τις σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ.

Όλως περιέργως και στην προσπάθειά σας να πείσετε την ηγεσία του State Department ότι παράγετε έργο στην Ελλάδα εμφανίζεστε να επικροτείτε μία κυβέρνηση που ενθαρρύνει τους ψηφοφόρους της να μην πληρώνουν τα δάνειά τους στις Τράπεζες, που συντηρεί ένα διεφθαρμένο δημόσιο από το οποίο δεν απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι ακόμη και εάν είναι παιδόφιλοι, εάν κλέβουν, εάν είναι διεφθαρμένοι.
Αλήθεια κε Πρέσβη, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προτρέπει τους πολίτες να μην πληρώνουν τα δάνειά τους; Οι κυβερνήσεις των Πολιτειών σας συγκαλύπτουν τους διεφθαρμένους δημοσίους υπαλλήλους;
Στις ΗΠΑ αξιολογούνται καθημερινά οι υπάλληλοι των Πολιτειών σας ή είναι αχαμνοξύστες όπως οι δικοί μας-ιδιαίτερα οι συνδικαλιστές;
Στις ΗΠΑ οι χορηγοί των κομμάτων (εταιρίες και επιχειρηματίες) είναι φανεροί ενώ στην Ελλάδα εισέρχονται από τις πίσω πόρτες στο Μέγαρο Μαξίμου.
Εδώ, όπως καλά γνωρίζετε, ευδοκιμούν οι εγχώριοι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες-παραδοσιακά και διαχρονικά.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός στηρίζει αυτή την παράδοση της διαπλοκής έχοντας πάρε δώσε με συγκεκριμένους επιχειρηματίες-όπως έκαναν και οι προκάτοχοί του.
Η ελληνική κυβέρνηση μισεί τις επενδύσεις γι΄αυτό διατηρεί μια προβληματική δικαιοσύνη.
Αναρωτιέται κανείς κε Πρέσβη μας με ποια ελαφρότητα παρακινείτε Αμερικανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Κολομβία των Βαλκανίων. Κι αν χρειαστεί να πάνε στη δικαιοσύνη του Ριχάρδου πως θα ξεμπλέξουν;
Κε Πρέσβη, ουδεμία ουσιαστική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να υπάρξει σε ένα κράτος με ανυπόληπτη δικαιοσύνη. Μια δικαιοσύνη που οι εκάστοτε κυβερνήσεις δεν της επιτρέπουν να λειτουργήσει με ανεξαρτησία. Λοιπόν μετά από 8 χρόνια μνημόνια ουδεμία από τις αιτίες που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία δεν αντιμετωπίστηκε. Δεν αντιμετωπίστηκε η διαφθορά στην Ελλάδα, η διαπλοκή με τους ολιγάρχες, το διεφθαρμένο δημόσιο. Στην Κολομβία των Βαλκανίων η δικαιοσύνη δεν εμπνέει ουδεμία εμπιστοσύνη.
Περιέργως όλα αυτά που αποτελούν αξίες για τον δυτικό κόσμο και κυρίως για τις ΗΠΑ σάς αφήνουν αδιάφορο και φτάσατε μάλιστα στο σημείο να δώσετε συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση για την σοβαρότητά της!
Με τη στάση σας αυτή κε Πρέσβη και έχοντας προηγηθεί φαινόμενα όπως οι τηλεφωνικές υποκλοπές του στελέχους του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν στην Αθήνα, επιβραβεύετε τον κυβερνητικές συμπεριφορές τύπου Μαδούρο και πολύ φοβούμαι ότι πολύ σύντομα ο αντιαμερικανισμός θα φουντώσει εκ νέου στην Ελλάδα και επειδή για τις πλατιές μάζες στην Ελλάδα, ΗΠΑ και Ισραήλ πάτε πακέτο, θα πληρώσει και το Ισραήλ την επιπολαιότητά σας.
Κε πρέσβη σάς καλούμε να υπερασπιστείτε τις αξίες της Δύσης. Τις αξίες για τις οποίες έχετε δώσει όρκο. Εάν δεν το πράξετε άμεσα είναι μονόδρομος η ανάκλησή σας από την Ελλάδα.
Βασίλης Μπόνιος
Υ.Γ> Πριν στεγνώσει το μελάνι θα κυκλοφορήσει η Εκθεση του ΟΟΣΑ που θέλει την Ελλάδα παγκόσμια πρωταθλήτρια στους φόρους. Είστε σίγουρος κε Πρέσβη ότι η Κολομβία των Βαλκανίων είναι ιδανικός προορισμός για τους Αμερικανούς επενδυτές;
kourdistoportocali.com

Kάθε άλλο παρά άνετα έδειχνε να αισθάνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίπλα στον στενό φίλο του Αλέξη Τσίπρα, Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρυ Ρ. Πάιατ. Τα στιγμιότυπα από το ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνεία. Γύρευε ο Πάιατ να διεμήνυσε στον Κυριάκο ότι θα πρέπει να περιμένει ακόμη 2-3 χρόνια να γίνει πρωθυπουργός ή πως δεν πρόκειται να του δωθεί αυτοδυναμία.
Από ποιους θα του δωθεί αυτοδυναμία από τη στιγμή που ψηφίζει ο οξυδερκής λαός; Ελα ντε!  Απο την... sigiular logic.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...