Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Το Μακρόν του ζιγκολό, και το κοντόν της Μπριζίτ στην Γαλλία.


Εσπευσμένα ο Γερμανός  Ε.Μακρόν έβγαλε τον στρατό στους δρόμους της Γαλλίας. Ήδη βίντεο και φωτογραφίες κάνουν το γύρο του κόσμου με μονάδες τεθωρακισμένων και ελεύθερους σκοπευτές να "απλώνονται" σε πολλές γαλλικές πόλεις.
Από το πρωί, χιλιάδες Γάλλοι μαθητές εντάχθηκαν στις γραμμές των "κίτρινων γιλέκων" και ξεκίνησε κανονικός πόλεμος απέναντι στην γαλλική κυβέρνηση και τις δυνάμεις του "καθεστώτος" Μακρόν όπως φώναζαν οι φοιτητές.
Ο Ε.Μακρόν αναγκάστηκε υπό το βάρος της "πρόγευσης" των σημερινών επεισοδίων να δώσει διαταγή να μεταφερθούν στρατιωτικές δυνάμεις στο Παρίσι και σε άλλες γαλλικές πόλεις προκειμένου να ελεγχθεί κάπως η κατάσταση.
Ηδη εδώ και 24ωρα οι ενώσεις των Γάλλων αστυνομικών ζητούσαν στρατιωτική ενίσχυση λέγοντας χαρακτηριστικά "πώς δεν θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την κατάσταση σε πολλές γαλλικές πόλεις".
Με σύνθημα "Μακρόν Παραιτήσου, θα μπλοκάρουμε όλη την χώρα" χιλιάδες μαθητές  βγήκαν σήμερα στους δρόμους της Γαλλίας, σε Μπορντώ, Λιλ, Clichy, Μαρσέιγ, Τουλούζ κτλ.
Αυτό που τρόμαξε τον Ε.Μακρόν είναι το "επαναστατικό πνεύμα" που έδειξαν οι μαθητές και οι φοιτητές. Πολλά αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν , σχολεία έβαλαν λουκέτα, διάσημα κολέγια έκλεισαν το Blagnac, "Saint-Exupéry",​ το "Déodat de Séverac".
"Μήνυμα προς τους Ευρωπαίους. Μακρόν θα σε τελειώσουμε αλλιώς θα καταντήσουμε όλοι όπως οι Έλληνες" (On va tous finir comme les grecs) είπε ένας εκπρόσωπος των "Κίτρινων Γιλέκων" μετά και τις φωτογραφίες ντροπής των "πραιτοριανών"  του Γάλλου προέδρου να συλλαμβάνουν 12χρονα!
Πολύ κρίσιμες είναι οι ώρες τόσο για τη Γαλλία όσο και για τον Ε.Μακρόν οποίος βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος και με πρόταση μομφής που αναμένεται να κατατεθεί μετά και τα επεισόδια του Σαββάτου. Η δημοτικότητα του έπεσε κάτω από το 20% ενώ το 70-80% του γαλλικού λαού στηρίζει τα "Κίτρινα Γιλέκα".
Ήδη οι ΗΠΑ έβγαλαν ταξιδιωτική οδηγία προβλέποντας χάος στις γαλλικές πόλεις το Σάββατο. Την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον την συναντάς μόνο σε ... εμπόλεμες ζώνες. "Βρείτε καταφύγιο, ειδοποιήστε τους φίλους σας, μην κυκλοφορείτε και προστατευτείτε".
Οι Γάλλοι κλειδώνουν και ασφαλίζουν σπίτια και καταστήματα, εικόνες απίστευτες για την Γαλλία με τους φράχτες να κάνουν την εμφάνιση τους.
Μέσα σε λίγες ώρες μέσω του Facebook δημιουργήθηκε ένα τεράστιο κύμα Γάλλων . Περισσότεροι από 300.000 Γάλλοι δήλωσαν έτοιμοι να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 130.000 από την Τετάρτη που πέρασε.
Ο Ε.Μακρόν πλέον δεν ελέγχει και μεγάλο μέρος της δημόσιας Διοίκησης. Πυροσβέστες, γιατροί, αστυνομικοί έρχονται να προστεθούν στους μαθητές, φοιτητές, αγρότες και στους χιλιάδες των "Κίτρινων Γιλέκων".
Σύμφωνα με πληροφορίες, επιστράτευσε ήδη 30 τεθωρακισμένα μόνο για το Παρίσι, 65.000 αστυνομικούς συν 30.000 εφεδρείες ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των στρατιωτών που θα πάρουν μέρος στην επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...