Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Μετα τον...Πετσίτη, έχουμε και την....Πετσίτισα μασέζ.


Τα φέσια των 250 εκ ευρώ, το προϋπολογιζόμενο έλλειμμα των 80 εκ ευρώ, η καταβολή δώρων 15 εκ ευρώ και η ειδική σύμβουλος, ιδιοκτήτρια οίκου μασάζ στη Βούλα 
Σε σκάνδαλο χωρίς προηγούμενο εξελίσσεται η... διαχείριση των ΕΛΤΑ, μιας πτωχευμένης εταιρίας κατά δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Ηλία Αθανασίου ενώπιον των Περιφερειακών Διευθυντών την περασμένη Παρασκευή, με τεράστιες ευθύνες τόσο της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής όσο και της επικεφαλής του Υπερταμείου κ. Ράνιας Αικατερινάρη.
Η εταιρία ενώ αναζητεί απεγνωσμένα ρευστότητα και έχει … φεσώσει με πάνω από 250 εκ ευρώ την αγορά μεταξύ των οποίων και τραπεζικά ιδρύματα τα οποία είναι γνωστό τι προβλήματα αντιμετωπίζουν προχωρά στην καταβολή Δώρου Χριστουγέννων ενώ έχει προηγηθεί η καταβολή Δώρου Πάσχα και επιδόματος αδείας στο προσωπικό της «πρωτοπορώντας» σε σχέση με τον ευρύτερο δημόσιο Τομέα όπου τα δώρα ελέω μνημονίου έχουν καταργηθεί.
Έτσι «πέτυχε» το κατόρθωμα να προσθέσει μισθολογική δαπάνη 15 εκ ευρώ περίπου το 2018 όταν υποτίθεται ότι προχωρά σε περικοπές και μειώσεις δαπανών για να διασωθεί.
Την ώρα που έχει ανατεθεί στην PriceWaterHouse η διαμόρφωση σχεδίου εξυγίανσης της επιχείρησης που θα περιλαμβάνει υποχρεωτικές συνταξιοδοτήσεις και μετατάξεις προσωπικού και ο κ. Αθανασίου ζητά από το Υπουργείο Εργασίας να παρακαμφθεί ο νόμος Κατρούγκαλου τονίζοντας με όλους τους τρόπους στο προσωπικό και τα στελέχη την ανάγκη αποχωρήσεων ο ίδιος με τις πρακτικές του λειτουργεί ως η επιχείρηση να μην είχε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Το βιογραφικό Αθανασίου και το έλλειμα των 80 εκατ.

Η νέα διοίκηση που μετά Βαίων και κλάδων τοποθετήθηκε από την επικεφαλής του Υπερταμείου κ. Ράνια Αικατερινάρη με υπερτονισμό των αξιοκρατικών κριτηρίων επιλογής φαίνεται να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από την προηγούμενη που απομακρύνθηκε ως αποτυχημένη.
Για την ακρίβεια τα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες με την ανοχή της κυβέρνησης και του Υπερταμείου δείχνουν ότι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ηλίας Αθανασίου ήλθε με ιδιαίτερα προχωρημένες ιδέες και πρακτικές που δεν συναντώνται σε καμία επιχείρηση που λειτουργεί με κανόνες αγοράς.
Βέβαια ο κ. Αθανασίου στο βιογραφικό του αναφέρεται στη θητεία του στο Enterprise Greece και γενικά ότι είχε κορυφαίες θέσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις αλλά η αλήθεια είναι ότι εργάστηκε 13 χρόνια στην Intralot ως Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού(σε απλά ελληνικά ένα στέλεχος από τα πολλά του ομίλου και χωρίς εκτελεστικό αντικείμενο) ενώ προηγούμενα είχε εργαστεί ως αναλυτής για περίπου 3 χρόνια στη Σέλλας ΑΕΠΕΥ που έβαλε λουκέτο το 2003 και λιγότερο από δύο χρόνια αναλυτής της Interamerican.
Η εμπειρία του φαίνεται να λειτούργησε καταλυτικά ώστε φέτος τα ΕΛΤΑ για πρώτη φορά να συντάξουν προϋπολογισμό για το 2019 ο οποίος προβλέπει έλλειμα ύψους 80 εκ ευρώ!!!
Πιθανόν τα πράγματα να ήταν πολύ χειρότερα αν δεν υπήρχαν οι «πολύτιμες» συμβουλές των νέων συνεργατών και συνεργατιδών του κ. Αθανασίου που προσέλαβε άμα τη άφιξή του.

Οι ειδικοί συνεργάτες, τα προσόντα τους και η ρεφλεξολόγος

Συγκεκριμένα με συνοπτικές διαδικασίες στις 10 Οκτωβρίου του 2018 προσελήφθησαν τέσσερις ειδικοί σύμβουλοι με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου τριετούς διάρκειας και συγκεκριμένα
• Ένας Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα Εταιρικής Ταυτότητας και ένας Οικονομικών θεμάτων, με μικτές μηνιαίες αποδοχές 4.2000 € έκαστος , εταιρική τηλεφωνική σύνδεση, συσκευή κινητού τηλεφώνου, διάθεση και χρήση αυτοκινήτου με όριο δαπάνης καυσίμων 250 € μηνιαίως.
• Ένας Ειδικός Σύμβουλος Διοίκησης, με μικτές μηνιαίες αποδοχές 3.000 €, εταιρική τηλεφωνική σύνδεση και συσκευή κινητού τηλεφώνου.
• Ένας Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα Επικοινωνίας, «προκειμένου να υποστηρίξει την εταιρεία σε θέματα προβολής και δημοσιότητας, με μικτές μηνιαίες αποδοχές 1.700 €, εταιρική τηλεφωνική σύνδεση και συσκευή κινητού τηλεφώνου.
Βέβαια στη διαύγεια ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος ξέχασε να αναφέρει τα ονόματα των προσληφθέντων αλλά και τα προσόντα τους.
Η αλήθεια είναι ότι ο ένας εκ των συμβούλων έχει σημαντικά προσόντα όπως το Απολυτήριο Λυκείου και ότι εργαζόταν μαζί με τον κ. Αθανασίου στην Ιντραλότ.
Είναι δε τόσο σημαντικά τα προσόντα του ώστε έχει αναλάβει αποκλειστικά τις προμήθειες των ΕΛΤΑ παρακάμπτοντας ολόκληρη Γενική Διεύθυνση και ομάδα στελεχών που επί χρόνια λειτουργεί στην επιχείρηση.
Όμως από τους νεοπροσληφθέντες η στενότερη συνεργάτιδα του κ. Αθανασίου που δεν κάνει βήμα χωρίς αυτή είναι η κα Πατρίσα Οικονόμου που έχει αναλάβει να συμβουλεύει το Διευθύνοντα Σύμβουλο σε θέματα εταιρικής ταυτότητας.
Όσοι γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στα ΕΛΤΑ αναφέρουν ότι η πανέμορφη, ξανθιά σύμβουλος βρίσκεται δίπλα στον κ. Ηλία Αθανασίου νυχθημερόν παρούσα και στις συναντήσεις με συνδικαλιστές και με τρίτους αλλά σε ταξίδια που έκανε ο κ. Αθανασίου σε Σουηδία και Δανία για να … βρει λύσεις για τα ΕΛΤΑ.
Βέβαια το ερώτημα είναι η τι σχέση έχει η εταιρική ταυτότητα των ΕΛΤΑ με τα προσόντα και την επαγγελματική προϋπηρεσία της κας Οικονόμου καθώς η σύμβουλος του Διευθύνοντος Συμβούλου διατηρεί κέντρο Ρεφλεξολογίας στη Βούλα κοινώς κέντρο μιας τεχνικής αναζωογόνησης και μασάζ.
Προφανώς στα ΕΛΤΑ αφού εξαντλήθηκε όλη η φαιά ουσία αποτροπής της καταστροφής της εταιρίας αυτό που έλειπε ήταν η ρεφλεξολγία η οποία σύμφωνα με τα όσα αναφέρει και το Σωματείο του οποίου είναι μέλος η κα Πατρισσα Οικονόμου «είναι μια ήπια, ολιστική, φυσική, συμπληρωματική μέθοδος φροντίδας του ανθρώπου και ειδικότερα είναι μια μέθοδος αυτοβελτίωσης, που βασίζεται στην ύπαρξη αντανακλαστικών σημείων στα πέλματα και στα αντανακλαστικά σημεία του σώματος και ασκείται με ειδικούς χειρισμούς και πιέσεις στα σημεία αυτά, με τους οποίους επιτυγχάνεται η ενεργοποίηση και η εξισορρόπηση του ανθρώπινου οργανισμού και την απελευθέρωση των αυτοθεραπευτικών δυνάμεων του ανθρωπίνου σώματος, ώστε όλες οι λειτουργίες του οργανισμού να γίνονται αρμονικά και να διευκολύνεται η διαδικασία αυτοθεραπείας του ατόμου και η ενημέρωση και επιμόρφωση των μελών του Σωματείου σχετικά με τις εξελίξεις της ρεφλεξολογίας»….
ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το πάρτι συνεχίζεται
Από το κλεφτομπασοκ και τη ψωφοδεξια με αρομα κέντρου στα ροζουλι προοδευτικά ρεταλια.
Και τα κορόιδα την πίνουν κάθε μέρα.
Μάγκες οι Γάλλοι

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...