Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Μυρίζει η απαγωγή.


Δραστήριο μέλος της επαγγελματικής κοινότητας του Πειραιά, είναι ο επιχειρηματίας που απήχθη σήμερα το πρωί έξω από το σπίτι του στον Πειραιά. Πρόκειται για τον κ. Νίκο Μαυρίκο, 50 ετών με καταγωγή από το Πορτ Σάιντ που δραστηριοποιείται στον εφοδιασμό της αγοράς και πλοίων με ποτά και καπνικά είδη για περισσότερα από 30 χρόνια. Ιδιοκτήτης μεγάλης εταιρείας, κοντά στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά, που τροφοδοτούσε ναυτιλιακές εταιρείες –κυρίως με κρουαζιερόπλοια- με ποτά, πούρα και άλλα είδη. Επίσης ήταν πρώην συνιδιοκτήτης εργοστασίου παραγωγής τσιγάρων στο Ντουμπάι, για το οποίο υπήρξε έλεγχος από την ΕΛ.ΑΣ το 2016 σε σχέση με κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων με προορισμό την Μ. Βρετανία.  Ακόμα, υπήρξε κάτοχος παλαιότερα τεσσάρων πλοίων μεταφοράς τσιγάρων αλλά και συμμέτοχος τα τελευταία χρόνια σε γνωστή αλυσίδα αρτοποιείων που είχε βρεθεί στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών. Επιπλέον, διατηρούσε ορισμένες επαφές -χωρίς οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή- με πρώην κρατουμένους των φυλακών Κορυδαλλού αλλά και με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.
Ταξιδεύει συχνά για να ενημερώνεται για τις νέες τεχνολογίες που αφορούν σε τελωνειακά θέματα και προμήθειες πλοίων. Στο αυτοκίνητο, όπου τον απήγαγαν βρισκόταν και η μητέρα του, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει θύμα απαγωγής. Ωστόσο, ο εξάδελφός του Νίκος Μαυρίκος, που μίλησε για τις συνθήκες της απαγωγής διέψευσε τις πληροφορίες πως στο παρελθόν υπήρξε απόπειρα απαγωγής του επιχειρηματία και αποκάλυψε πώς  η δική του επιχείρηση ήταν εκείνη που κατά το παρελθόν είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης αλλά από… λάθος.
Ο 50χρονος επιχειρηματίας είναι πατέρας τριών παιδιών και, όπως ανέφεραν πρόσωπα από τον κύκλο του, «κυκλοφορούσε χωρίς σωματοφύλακες και ήταν πολύ άνετος καθώς δεν είχε τίποτε να φοβηθεί».
Προς το παρόν όπως όλα δείχνουν πρόκειται για απαγωγή καθώς αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε ότι του επιτέθηκαν άνδρες και τον άρπαξαν. Τρία άτομα τον πλησίασαν ενώ πήγαινε προς το πάρκινγκ και τον πήραν «σηκωτό», τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο όπου υπήρχε και τέταρτος δράστης στη θέση του οδηγού.  Καμία επικοινωνία για λύτρα καθως οι δράστες δεν έχουν επικοινωνήσει ούτε με την οικογένεια, ούτε και με την αστυνομία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...