Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Από τα κίτρινα γιλέκα στα μαύρα αμπέχονα.





 
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΙΔΕΡΟΦΡΑΚΤΟΙ αναρωτιέται  ο Νίκος Χειλαδάκης.  Έχουν κάνει την εμφάνιση τους τα τελευταία χρόνια σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όποτε γίνεται κάποια διαμαρτυρία εναντία σε μια αντιλαϊκή πολιτική, όποτε γίνεται κάποια απεργία με διαδηλωτές και πάντα φορούν κουκούλες έτσι ώστε κανείς να μην ξέρει ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτές τις μαύρες «σιδερένιες» κουκούλες, που κυνηγούν τον κόσμο, τον βομβαρδίζουν με δακρυγόνα, τον ξυλοφορτώνουν αλύπητα και τον χτυπούν χωρίς κανένα έλεος....Κάνεις δεν ξέρει ποιας εθνικότητας είναι και ο χαρακτηριστικός σκληρός τρόπος που αντιμετωπίζουν τον κόσμο χωρίς κανένα δισταγμό, δείχνει πως δεν έχουν καμία σχέση μαζί του, σα να… είναι από άλλη χώρα!Αγνώστου προελεύσεως, αδίστακτοι, εθισμένοι στην βία της καταστολής κατά κάθε λαϊκής διαμαρτυρίας.

Πρόκειται για την Ευρωπαϊκή Δύναμη Χωροφυλακής (EUROGENDFOR) η οποία γεννήθηκε δήθεν για να συμμετάσχει στη σταθεροποίηση των περιοχών κρίσης και συγκρούσεων εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου συμβάλλει στην προστασία του πληθυσμού, στην αναβάθμιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιορίζοντας δηθεν τις απειλές και τους κινδύνους όπως η διεθνής τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα.

Στην ουσία είναι μισθοφόροι ειδικά εκπαιδευμένοι για να ξυλοφορτώνουν όποιον διαμαρτύρεται. Τέτοιους έχουμε και εδώ εγκατεστημένους. Στην ΛΑΡΙΣΑ.

 Η Ευρωπαϊκή Δύναμη Χωροφυλακής είναι μια πολυεθνική πρωτοβουλία αποτελούμενη από επτά κράτη μέλη - τη Γαλλία, την Ιταλία, τις Κάτω Χώρες, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία και την Ισπανία - που ιδρύθηκε με τη Συνθήκη του Βέλσεν . Στόχος είναι να ενισχυθούν οι διεθνείς ικανότητες διαχείρισης κρίσεων και να συμβάλει στην ανάπτυξη της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας, σύμφωνα με το άρθρο 42.3 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (Συνθήκη της Λισαβόνας), σύμφωνα με το οποίο «τα κράτη μέλη που συγκροτούν από κοινού οι πολυεθνικές δυνάμεις μπορούν να τις θέσουν στη διάθεση της κοινής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας » .
Το EUROGENDFOR μπορεί να θεωρηθεί ως ένα ολοκληρωμένο εργαλείο αστυνόμευσης για την εκτέλεση αστυνομικών αποστολών σε διάφορα θέατρα, συμπεριλαμβανομένων των αποσταθεροποιημένων, προς υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη ), τον Οργανισμό του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) ή ενδεχόμενους ad hoc συνασπισμούς.
το EUROGENDFOR χαρακτηρίζεται ως «επιχειρησιακή, προκαθορισμένη, ισχυρή και ταχέως αναπτυσσόμενη» δύναμη που συμβάλλει στην Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας, ακόμη και όταν αναπτύσσεται υπό μη δομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Δύναμη Χωροφυλακής ιδρύθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2004 στο Noordwijk (Κάτω ΧώρεςΑπό τότε, ο κύριος στόχος της EUROGENDFOR ήταν να ενισχύσει τις επιχειρησιακές δυνατότητές της ώστε να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σωστά στις ενδεχόμενες αιτήσεις.
Η πορεία αυτή οδήγησε, στο τέλος του 2007, στην πρώτη συμμετοχή της EUROGENDFOR σε επιχείρηση διαχείρισης κρίσεων, την επιχείρηση EUFOR " ALTHEA " της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Αυτή η πρώτη επιχειρησιακή συνεισφορά ακολούθησε, το 2009, μια συμμετοχή του EUROGENDFOR στην αποστολή της διεθνούς αποστολής της Διεθνούς Δύναμης Βοηθείας για την Ασφάλεια της Ασφάλειας ( ISAF ) υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν. Από τον Φεβρουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2010, ο EUROGENDFOR παρείχε στήριξη στην αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στην Αϊτή ( MINUSTAH ) μετά τον καταστροφικό σεισμό που συγκλόνισε τη Δημοκρατία της Αϊτής. Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ( EUTM RCA ), το Μάλι ( EUCAP SAHEL ) και το Αφγανιστάν ( Αποφασισμένη Αποστολή Υποστήριξης ) είναι οι τελευταίες δεσμεύσεις του EUROGENDFOR.

1 σχόλιο:

Διηνέκης είπε...

SEEBRIG - Τύρναβος (Στρατόπεδο «Σχοινά»)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...