Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

«Σκάσε και κολύμπα».




«Μακεδονίας του Αιγαίου» έθεσε ο κ. Ζάεφ και μίλησε για «Αιγαιάτες Μακεδόνες». Τον σκασμό  ο Τσίπρας.
Έδρα διδασκαλίας της πρωτοβουλγαρικής γλώσσας που μιλούν οι Σκοπιανοί θα έπρεπε να υπάρχει στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των Σλαβικών Σπουδών. Τώρα ο κ. Ζάεφ ζητά να διδάσκεται στην Ελλάδα η «μακεδονική γλώσσα», μάλιστα σε περιοχές «αλυτρωτικού ενδιαφέροντος». Τον σκασμό  ο Τσίπρας.

Αυτό το βίντεο με την επίμαχη ομιλία του στη βουλή των Σκοπίων, αποδομεί κάθε διευκρινιστική δήλωσή του και δίνει νέες διαστάσεις στο θέμα των αλυτρωτικών βλέψεων της γείτονας χώρας.
Στην ομιλία του, την 1η Δεκεμβρίου, ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός, απαντώντας στην αντιπολίτευση, έθεσε ξεκάθαρα ζήτημα “μακεδονικής” μειονότητας στην Ελλάδα: «Μιλάτε για Μακεδόνες στην Ελλάδα με τόσο πάθος και αυτό είναι σπουδαίο. Ας ρωτήσουμε τους εαυτούς μας, τι κάναμε γι αυτούς εδώ και 27 χρόνια;».
Στην συνέχεια ο Ζάεφ μιλά και για την διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ας είμαστε ειλικρινείς, τι κάναμε γι αυτούς; Μέσω της φιλίας και λύνοντας αυτό το πικρό πρόβλημα, που είχαμε για 27 χρόνια, αυτό ήταν ένα βάρος στους ώμους μας.
Τώρα έχουμε καλύτερες πιθανότητες, καλύτερες ευκαιρίες για τα παιδιά στην Ελλάδα να μαθαίνουν την Μακεδονική γλώσσα. Αυτό μέχρι τώρα ήταν θέμα ταμπού. Η Ελληνική γλώσσα ήδη διδάσκεται στη Μακεδονία. Έχουμε την ευκαιρία να τους βοηθήσουμε αληθινά, να απομακρύνουμε τα σύνορα", είπε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.
 
Ιδρύθηκε νέα Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ και με το διακριτικό τίτλο "ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ", με έδρα την Αριδαία.
Σκοπός της εταιρίας είναι η προώθηση, μέσα από την έρευνα και την... εκπαίδευση, των καλύτερων πρακτικών στη διαχείριση της γλωσσικής διαφορετικότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...