Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Ο Σημίτης πάντως ως έντιμος πρωθυπουργός, δεν πήρε μερίδιο απο τις πάσης φύσεως μίζες.


Σε κάθειρξη 22 ετών καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών τον πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών, Ιωάννη Σμπώκο, καθώς κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην υπόθεση των TOR-M1.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναγνώρισε στον Ιωάννη Σμπώκο τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής διαγωγής μετά την τέλεση της πράξης, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να γλυτώσει την ποινή της ισοβίου καθείρξεως.
Ακόμη, το Εφετείο στους άλλος δυο κατηγορούμενους, τον Γιώργο Καμάρη, διαχειριστή της off shore Clavis μέσω της οποίας φέρεται να διακινήθηκε «μαύρο» χρήμα προκειμένου η ρωσική ANTEY να πάρει το έργο, καθώς και στον χρηματιστή Πέτρο Χριστοδουλίδη, επέβαλλε ποινή φυλάκισης 5 ετών στον καθένα, με τριετή αναστολή για τον πρώτο και εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ για τον δεύτερο.
Στους εν λόγω δύο κατηγορουμένους το Εφετείο αναγνώρισε τα ελαφρυντικά: α) του πρότερου έντιμου βίου, β) της μετέπειτα καλής διαγωγής και γ) της προσπάθειας άρσης των συνεπειών της πράξης τους.
Σύμφωνα με την κατηγορία, γύρω από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων Tor-M1 στήθηκε ένας χορός εκατομμυρίων μαύρου χρήματος. Κομβικό ρόλο στην υπόθεση εμφανίζεται να παίζει η εταιρεία Clavis, την οποία φέρεται να ίδρυσε ο κατηγορούμενος Γ. Κάμαρης, αλλά από τις Αρχές εκτιμάται ότι ήταν συμφερόντων του Γιάννη Σμπώκου. Σύμφωνα με την ογκωδέστατη δικογραφία, η «μίζα» που διακινήθηκε για τα ρωσικά όπλα με όχημα την Clavis άγγιξε, όπως εκτιμούν οι αρμόδιες Αρχές, τα 90 εκατομμύρια ευρώ.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου, Σμπώκος. Γύρω-γύρω όλοι στη μέση ο Σημιτάκος! Γιαυτόν δεν παίζει καμμιά φιλοξενία στα ευαγή σωφρονιστικά ιδρύματα;;;; 'Η οι τρεις παραπάνω είναι όλοι κι όλοι;;;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...