Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Τα παιδία παίζει


Ημέρα τουρκικών προκλήσεων και η σημερινή, με το μενού να περιλαμβάνει από υπερπτήσεις στο Καστελόριζο σε χαμηλό ύψος ενός «ζευγαριού» τουρκικών μαχητικών πάνω από τη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο).  Η υπερπτήση σημειώθηκε οκτώ λεπτά αφ΄οτού είχε αναχωρήσει από τη Μεγίστη ο Καμμένος, ο οποίος επισκέφθηκε το συγκεκριμένο νησί, όπως και τις παρακείμενες νησίδες Ρω και Στρογγύλη.
Η υπερπτήση ήταν σαφές μήνυμα προς τον Ψεκασμένο ο οποίος χθες επισκέφτηκε τα συγκεκριμένα νησιά επί των οποίων υπάρχουν φυλάκια του ελληνικού στρατού και από εκεί δήλωσε ότι «όποιος δεν σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία θα συντριβεί».
Παράλληλα, η σημερινή τουρκική πρόκληση αποτελεί και μία «απάντηση» προς τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, ο οποίος επίσης χθες, μιλώντας προς τους Στρατιωτικούς Συντάκτες, είχε πει ότι «εάν (οι Τούρκοι) ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε».
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, ένας σχηματισμός δύο τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 εισήλθε στις 08:42 στο FIR Αθηνών και την 08:43 εκτέλεσε υπέρπτηση άνωθεν της νήσου Μεγίστης σε ύψος 4.000 ποδών και εξήλθε από το FIR Αθηνών στις 08:44.
Πρακτικώς, αυτό σημαίνει ότι η Τούρκοι έκαναν την πρόκλησή τους να πετάξουν τόσο χαμηλά πάνω από τη Μεγίστη στα 1350 μέτρα περίπου (4000 πόδια) μέσα σε 2 μόλις λεπτά από τη στιγμή που εισήλθαν στο FIR Αθηνών μέχρι τη στιγμή που εξήλθαν από αυτό, θέλοντας έτσι να δείξουν ότι μπορούν να χτυπήσουν σε αστραπιαίους χρόνους προτού ουσιαστικώς να προλάβει να αντιδράσει η ελληνική αεράμυνα.
Ακάρ σε Αποστολάκη: «Θα προστατεύσουμε τη "γαλάζια" πατρίδα μας»
Με προκλητικό τρόπο απάντησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στα όσα είπε χθες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.
Ο Ακάρ μίλησε για «γαλάζια» πατρίδα, τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν έχει σκοπό να υποχωρήσει από τα «δικαιώματά» της σε Αιγαίο και Μεσόγειο.
«Κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να προστατεύσουμε τη "γαλάζια πατρίδα μας". Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα της χώρας και του λαού μας. Είμαστε υπέρ της ειρήνης και των σχέσεων καλής γειτονίας. Όμως στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα του λαού μας, της Τουρκικής Δημοκρατίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας. Δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο και δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.


Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση…Είτε πρόκειται για  στρατηγό - γκαφατζή  ή πάνε να δημιουργήσουν πολεμικό επεισόδιο με την Τουρκία και πόλεμο ακόμη για να μην κάνουν εκλογές ή να σκεπάσουν την υπόθεση Πετσίτη και τις νέες αποκαλύψεις σε κυριακάτικες εφημερίδες. Εκτός κι αν έχουν πληροφορία ότι οι Τούρκοι ετοιμάζονται να καταλάβουν ελληνικό νησί και πάνε να το προλάβουν…Μόνο αυτό θα δικαιολογούσε αυτή τη φρασεολογία από τον ΑΓΕΕΘΑ  Αποστολάκη.





 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΜΟΥ , ΚΑΤΑ ΚΑΚΗ ΤΟΥ ΤΥΧΗ ΟΜΩΣ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ . ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΘΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΣΗ . ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΟΝΤΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ (ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ...) ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΑΛΜΟΥΔΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ . ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΔΩ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ , ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΤ4ΣΤΙΝ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΗΣ ΜΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΜΙΑ ΛΟΥΓΚΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΝΕ ΜΕΣΣΙΑ ΤΟΥΣ ........

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...