Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Οι τοκογλύφοι ποτέ δεν μπαίνουν για πολύ μέσα γιατί...ταϊζουν.


Άλλος ένας εντιμότατος αποδείχτηκε μεγάλο κάθαρμα. Εμείς ξέραμε ότι είχε τα προσόντα για τρόφιμος φυλακής, αλλά η θεόστραβη αστική δικαιοσύνη έπρεπε να του δώσει ομόφωνα το πτυχίο του καθάρματος. Εύγε νέε μου!

Τοκογλύφος και υπουργός. Δυο επαγγέλματα σε συσκευασία ενός παλιοτόμαρου. Ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και Οικονομίας, Γιάννης Ανθόπουλος, έφαγε 15 χρονάκια για τοκογλυφία. Παιδείας και Οικονομίας ε; Πιο κατάλληλο δεν έβρισκαν στο ΠΑΣΟΚ.

Καλά, μη χαίρεστε για την απόφαση! Με αναστολή είναι. Αμέσως να πανηγυρίσετε. Γίνεται αυτοκάθαρση σε καπιταλιστικό βόθρο;
Πάντως το δικαστήριο διέταξε κατασχέσεις 1,7 εκατομμύριων από την περιουσία του υπουργού η οποία έγινε από το ευγενές άθλημα της ανθρωποφαγίας.
Τόκο – τόκο τα μάζευε, πανωτόκι – πανωτόκι, και ήρθαν τώρα να του τα πάρουν; Κρίμααα! Ποινή φυλάκισης 15 ετών για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και τοκογλυφία επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ανθόπουλο.

Ωστόσο, κατά πλειοψηφία 2-1 οι δικαστές αποφάσισαν να του χορηγήσουν ανασταλτικό στην έφεση.
Το δικαστήριο ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση έκρινε ομόφωνα ένοχους, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εκτός από τον πρώην υφυπουργό και τους τρεις συγκατηγορούμενους του, επιβάλλοντας τους την ίδια ποινή των 15 ετών. Και σε αυτούς χορηγήθηκε αναστολή μέχρι το εφετείο.
Παράλληλα, αποφασίστηκε και η κατάσχεση της περιουσίας τους μέχρι του ποσού που αποτελεί προϊόν του εγκλήματος της τοκογλυφίας και συγκεκριμένα: 1,7 εκατομμύρια ευρώ για τον Γιάννη Ανθόπουλο συμπεριλαμβανόμενου του σπιτιού του στη Βούλα και 5,7 εκατ. ευρώ για τους υπόλοιπους τρεις.
Ακόμα, στους κατηγορούμενους επιβλήθηκε στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για 5 χρόνια και χρηματική αποζημίωση 5.000 ευρώ στον κάθε ένα.
Στους Γιάννη Ανθόπουλο και σε δύο ακόμη κατηγορούμενους επιβλήθηκε επιπλέον απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Η υπόθεση οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη από την καπνέμπορο Οδέττη Πετρίδη, η οποία κατήγγειλε ότι δέχθηκε τοκογλυφικό δανεισμό με εξοντωτικά επιτόκια από την εταιρεία Namaco -μετέπειτα Gennet υπεύθυνοι της οποίας είναι οι Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης, Αλέξανδρος Μαρτίνης και Κωνσταντίνος Υφαντής και για τον οποίο μεσολάβησε ο πρώην υφυπουργός φέρνοντας σε επαφή τις δύο πλευρές.
Για τις υπηρεσίες του όπως είχε πει κατά τη διάρκεια της δίκης η Οδέττη Πετρίδη, εισέπραττε κάθε φορά το 10% του ποσού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...