Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη, 30 Απριλίου 2019

Ούτε για ενα πραξικόπημα δεν είναι πλέον ικανοί οι Αμερικάνοι.


Ταραχές σημειώνονται σε πολλά σημεία του Καράκας, ενώ τόσο το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PSUV), όσο και η αντιπολίτευση έχουν καλέσει τους οπαδούς τους να συγκεντρωθούν στους δρόμους. Ο υπουργός Άμυνας της χώρας διαμήνυσε πως ο Γκουαϊδό, δεν απολαμβάνει τη στήριξη του στρατού. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις απορρίπτουν το πραξικόπημα, που στοχεύει να βυθίσει στη βία τη χώρα. Ψευτο-ηγέτες χρησιμοποίησαν στρατιώτες και αστυνομικούς με πολεμικά όπλα σε κεντρικό δρόμο της χώρας για να προκαλέσουν φόβο και τρόμο. Πάντα πιστοί, ποτέ προδότες!», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Από την πλευρά του ο υπουργός Πληροφοριών ανέφερε πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει μικρή ομάδα «προδοτών στρατιωτικών» που επιχειρούν να επιβάλουν πραξικοπηματικά νέα κυβέρνηση.
Όλα δείχνουν πως η κρίση στην Βενεζουέλα μπαίνει στο τελευταίο της στάδιο εκεί όπου θα κριθεί η τύχη της προεδρίας Μαδούρο.
 «Ξεκίνησε η τελευταία φάση ανατροπής του Νικολάς Μαδούρο» όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο αυτοανακυρηχθείς Πρόεδρος της χώρας, Χουάν Γκουαϊδό, με ανάρτησή του στο twitter. 
Δημοσιεύοντας ένα βίντεο ο Γκουαϊδό υποστηρίζει ότι διαθέτει πλέον τη στήριξη του στρατού τονίζοντας παράλληλα ότι έγραψε αυτό το βίντεο από τη βάση La Carlotta, μίας εξαιρετικής σημασίας βάση στο Καράκας από όπου είχε ξεκινήσει παλαιότερα και το πραξικόπημα του Τσάβες.
«Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έλαβαν τη σωστή απόφαση και βασίζονται στην υποστήριξη του λαού της Βενεζουέλας», αναφέρει ο Γκουαιδό. 
Για πραξικόπημα κάνει λόγο η πλευρά του προέδρου της χώρας.
Πολίτες έχουν ξεχυθεί στους δρόμους του Καράκας μετά και τις ανακοινώσεις του Χουάν Γκουαιδό που καλεί σε εξέγερση κατά του Μαδούρο. Μάλιστα, λίγη ώρα μετά το video του Γκουαϊδό, που καλούσε σε εξέγερση, δεν άργησαν να ξεσπάσουν επεισόδια με χρήση δακρυγόνων κοντά στην αεροπορική βάση La Carlota καθώς, στρατιωτικοί πιστοί στον Μαδούρο συγκρούστηκαν με δυνάμεις πιστές στον Γκουαϊδό. Ο υπουργός Εξωτερικών Χόρχε Αρεάζα κατήγγειλε πως πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος βρίσκεται η κυβέρνηση της Κολομβίας. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Βενεζουέλας, «όλες οι ενέργειες εναντίον της δημοκρατίας της Βενεζουέλας, συμπεριλαμβανομένου και της απόπειρας πραξικοπήματος, υποστηρίζονται και χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση της Κολομβίας».

Ο Χουάν Γκουαϊδό καλεί σε εξέγερση: «Οι ΕΔ στηρίζουν την ανατροπή Μαδούρο» - Συγκρούσεις στο Καράκας (upd) (βίντεο)Πανηγυρίζει η κυρία των offshore εις τας Παρθένους Νήσους, η κυρία Mareva Grabowski-Mitsotaki, για το επιχειρούμενο πραξικόπημα της μαριονέτας των ΗΠΑ, του Γκουαϊδό, κατά του Μαδούρο στη Βενεζουέλα.Πανηγυρίζει και η Ευρωπαϊκή Ένωση.


Το πούστικο το πετρέλαιο τι κάνει.Όλοι θέλουν να το «ρουφήξουν» επικαλούμενοι δήθεν ελευθερία, αγάπη για τον το λαό, που όμως θα μείνει πάλι πεινασμένος και με τον Γκουαϊδό της CIA στο χέρι ως συνήθως.  Δεν λένε όμως ποιος φταίει. Δεν αναφέρουν ούτε λέξη για τον οικονομικό στραγγαλισμό που της κάνουν οι εποφθαλμιούντες το πετρέλαιο της.  

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...