Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Η Ντόρα ως Κρητικάρχης έβαλε και τον Αυγενάκη, και τα πράγματα στην θέση τους.



Εκλογική συνάντηση το βράδυ της Τρίτης στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ, με την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη και του υποψήφιου Περιφεριάρχη Αλεξάνδρου Μαρκογιαννάκη, υποψηφίων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων και στελεχών του κόμματος.
 
Όμως η συνέντευξη της στο Ράδιο Κρήτη σε ό,τι αφορά το δήμο Ηρακλείου άναψε φωτιές.  Η ατάκα της «Η εντολή του Κυριάκου για όλη την Ελλάδα είναι μία "δεν επιλέγουμε, δεν παρεμβαίνουμε στους Δήμους". Η ΝΔ δεν στηρίζει κανέναν υποψήφιο δήμαρχο» παίρνει σαφείς αποστάσεις από τα όσα είχε δηλώσει προ καιρού ο επικεφαλής του τομέα αυτοδιοίκησης του κόμματος κ. Χαρδαλιάς, πριν τελικά αναγκαστεί να τα μαζέψει.
Η επίκληση του ονόματος του Κυριάκου έχει τη σημασία της! Δεν το λέει τυχαία, για να το πει, στέλνει ένα σαφές μήνυμα σε όλους όσοι μιλούν εκ μέρους του προέδρου του κόμματος.

Το βαρύ κλίμα ήλθε να... ρίξει στα τάρταρα ένα σοβαρό επεισόδιο στο τέλος της χθεσινής εκδήλωσης στη ΝΟΔΕ ανάμεσα στην βουλευτή και αδελφή του προέδρου και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μανώλη Χαιρέτη καθώς και με τον Αν. Γραμματέα Αγροτικών Φορέων και ο Αντιπρόεδρο της ΝΟΔΕ Ηρακλείου και αν. γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ Βασίλη Βαρούχα που έχουν μπει στο ψηφοδέλτιο του Κουράκη όπως μπορείτε να δείτε εδώ,  Γιάννης Κουράκης: Φρέσκος, φιλελεύθερος αέρας στο ψηφοδέλτιο του διότι ενοχλήθηκαν από  τη φράση της Ντόρας «το λέω και το επαναλαμβάνω στήριξη δεν υπάρχει για κανένα στο δήμο Ηρακλείου... τελεία και παύλα»! και άρχισαν να ψιθυρίζουν κάτι μεταξύ τους, με την κ. Μπακογιάννη να κοιτάζει προς το μέρος τους και να τους λέει «σαν πολύ φασαρία κάνετε εσείς οι δύο»!

Στις αιτιάσεις στελεχών που τη ρωτούσαν μα πως γίνεται αυτό (να μην δίνουμε στήριξη σε κανένα ) όταν ο κ. Χαρδαλιάς (υπεύθυνος αυτοδιοίκησης του κόμματος ) άλλα έχει δηλώσει κι άλλα λέει η ίδια, η κ. Μπακογιάννη τους το ξέκοψε λέγοντας πως δεν μπορεί ένα μεσαίο στέλεχος να μεταφέρει καλύτερα την άποψη του κόμματος αλλά και του προέδρου, κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει πιο πειστικά από εκείνην, είπε και φάνηκε πως το θέμα , κάπου εκεί, έκλεινε οριστικά!

Όμως υπήρξε και συνέχεια: αφού τέλειωσε η εκδήλωση, οι κ. Χαιρέτης και Βαρούχας δεν ...φοβήθηκαν τις φωνές, δεν έκαναν πίσω κι αντεπιτέθηκαν φραστικά στην κ. Μπακογιάννη, με ύφος αλλά και ένταση που εξέπληξε αυτούς που το παρακολουθούσαν, για τα όσα είπε η Χανιώτισσα πολιτικός.
«Με αυτά που λες μας εκθέτεις και μας δημιουργείς πρόβλημα» της είπαν χαρακτηριστικά με την κ. Μπακογιάννη να απαντά πως το θέμα έληξε και πως κουράστηκε να ακούει από το πρωί για το εσωκομματικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με αφορμή το δήμο Ηρακλείου.

Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ακόμα πως η ΝΔ φεύγει από τη λογική των χρισμάτων στους δήμους και αφήνει να αποφασίσουν οι πολίτες, οι οποίοι έχουν άποψη για την καθημερινότητά τους και μπορούν να αποφασίσουν.

Μάλλον δεν περνάει και τις καλύτερες  κομματικά εποχές του το παιδι της ο Αυγενάκης .

Από τη μια οι επιλογές στις οποίες οδήγησε τη ΝΔ στο Ηράκλειο, απορρίπτοντας τον δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό που είχε στηρίξει το κόμμα του το 2014 απλά επειδή δεν τον έλεγχε και οι παλινωδίες της νέας επιλογής (αρχικά Σχοιναράκη και στη συνέχεια τον "θανάσιμο εχθρό" και υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ, Γιάννη Κουράκη), αλλά και διάφοροι ψίθυροι για κινήσεις του σε περιφερειακούς δήμους, τον έχουν φέρει πραγματικά σε θέση...μαύρου πρόβατου για τα στελέχη του κόμματος που είναι απέναντί του. Και είναι πολλά αυτά τα στελέχη που με θυμό ακούν τις κινήσεις του τοπικού βουλευτή και αναλόγως αντιμετωπίζεται σε κομματικές εκδηλώσεις! Δηλαδή με έντονες διαμαρτυρίες και ξεκαθάρισμα από παλιά στελέχη ότι "το κόμμα δεν του ανήκει"! Συνέβη τόσο στην πρόσφατη εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη για την περιφέρεια Κρήτης, στο Ηράκλειο (είχε έντονο επεισόδιο με τον περιφερειακό σύμβουλο και νυν υποψήφιο του Β. Λαμπρινού, Γιάννη Δεικτάκη, γιο του πρώην βουλευτή τη ΝΔ), όσο και στο Αρκαλοχώρι, αλλά και σε άλλες περιοχές, που του χρεώνουν ότι τα έχει κάνει μπαχαλο! Μάλιστα στο Αρκαλοχώρι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τον προειδοποίησαν τοπικά στελέχη ότι αν σκεφτεί στήριξη στον σημερινό δήμαρχο Μινώα, Ζαχαρία Καλογεράκη, κι όχι στον νεοδημοκράτη υποψήφιο δήμαρχο, Αριστείδη Μανουρά, τότε... θα έχουν κακά ξεμπερδέματα!

Φανταστείτε να μην του βγουν οι επιλογές!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...