Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Άλλος για το εκατομμύριο.



Αθώος είναι ο «στρατηγός» του Κώστα Σημίτη και τοποτηρητής του στο ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Τσουκάτος, ως προς την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Siemens, παρά τη βαλίτσα με τα γερμανικά μάρκα και  τις αποδεδειγμένες σχέσεις του με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, και παρά την ομολογία ότι τα χρήματα τα οποία έλαβε από τη γερμανική εταιρεία κατευθύνθηκαν στο κόμμα. Η κ. Σκεπαρνιά, πρότεινε την αθώωση του άλλοτε «στρατηγού» του ΠΑΣΟΚ για το ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα από τη γερμανική εταιρεία, θεωρώντας πως «επέλεξε να μιλήσει περί χορηγίας ώστε να καλύψει με σχετικά ανώδυνο τρόπο, το δικό του χρηματισμό καθώς και άλλων προσώπων. Επέλεξε δηλαδη να  μιλήσει για χορηγία γιατί ήταν πλημμέλημα, αδίκημα  που ήδη είχε παραγραφεί .
Ο Θεόδωρος Τσουκάτος είχε εμπλακεί στην υπόθεση για 1 εκατ. γερμανικά μάρκα τα οποία έλαβε από τον τότε ισχυρό άνδρα της Siemens στη χώρα μας Μιχάλη Χριστοφοράκο και από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι δεν τα κράτησε, αλλά τα έδωσε στο κομματικό ταμείο.
Κατά την εισαγγελέα Ελένη Σκεπαρνιά ο Τσουκάτος, ο οποίος είχε πολλές συναντήσεις με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο πολύ πριν αλλά και κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της επίμαχης σύμβασης, έλαβε το χρηματικό ποσό από λογαριασμό κεντρικού στελέχους της μητρικής Siemens και μέσω παρένθετων λογαριασμών, σε μετρητά και τμηματικώς, στο γραφείο του στο ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο όπως είπε η εισαγγελική λειτουργός, δεν προέκυψε από κανένα στοιχείο ότι το ποσό αυτό δόθηκε πράγματι ως χορηγία στο κόμμα, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο κατηγορούμενος. Οι ταμίες του κόμματος, είπε η εισαγγελέας, που ήρθαν οψίμως στο δικαστήριο να επιβεβαιώσουν τον ισχυρισμό Τσουκάτου, δεν γίνονται πιστευτοί και ελέγχονται από την εισαγγελία για ψευδορκία.
Μέχρι στιγμής, όπως είπε η εισαγγελέας, δεν έχει εξακριβωθεί πού κατέληξε η δήθεν χορηγία. Αν δηλαδή, δόθηκε σε άλλα πρόσωπα, ή αν τα πήρε μόνο ο ίδιος.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η παραδοχή της εισαγγελέως ότι τα χρήματα δεν δόθηκαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, αλλά σε υπαλλήλους του ΟΤΕ που όμως δεν εντοπίστηκαν από τις πολύχρονες έρευνες.

Η απαλλαγή Τσουκάτου και η εισαγγελική παραδοχή ότι τα χρήματα δεν τα κράτησε ο ίδιος, ούτε δόθηκαν στο ΠΑΣΟΚ, αποτελούν μία τραγελαφική  εξέλιξη.


Όταν λέμε για κράτος οπερέτα κάποιοι θίγονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...