Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Γιατί δεν έστειλαν τον....Καρανίκα να τον υποδεχτεί;


Ε..ρε Πάϊατ που σας χρειάζεται.


Λίγα λεπτά μετά τις 19.30 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το αεροσκάφος που μετέφερε στη χώρα μας τον ισόβιο Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ. Τον Κινέζο Πρόεδρο υποδέχθηκε εκ μέρους της κυβερνήσεως ο.... υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Ο Πρόεδρος της Κίνας πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα (10 έως 12 Νοεμβρίου) αποδεχόμενος την πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του, Προκόπη Παυλόπουλου. Η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην Ελλάδα, λίγες μόνο ημέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαγκάη, αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Κίνας, οι οποίες από το 2006 έχουν λάβει τον χαρακτήρα Συνολικής Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης σε οτι αφορά την φέτα, τον κρόκο Κοζάνης, και το λάδι Μεσσηνίας.

Οι δυο πλευρές θα έχουν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν και να εμβαθύνουν τις σχέσεις τους, τόσο στο πολιτικό επίπεδο όσο και στον οικονομικό και πολιτιστικό τομέα, με την υπογραφή Συμφωνιών και Μνημονίων που θα διευκολύνουν και θα οδηγήσουν σε αύξηση το εμπόριο γιατι το ισοζύγιο ειναι στα πενήντα δις υπέρ της Κίνας,  τις επενδύσεις στα ακίνητα λόγω χρυσής βίζας , τις τουριστικές ροές και τις πολιτιστικές ανταλλαγές.

Στο επίκεντρο της επίσκεψη του Σι Τζινπίνγκ στην Αθήνα αναμένεται να βρεθεί και η κομβικής σημασίας επένδυση της Cosco στον Πειραιά, την οποία θα επισκεφθεί ο Κινέζος Πρόεδρος μαζί με τον Μητσοτάκη το απόγευμα της Δευτέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...