Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Οταν τρώνε δεν μιλάνε.


Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει αυστηρούς ελέγχους για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση όσων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο τομέα του μεταναστευτικού λειτουργούν «παρασιτικά», λες και υπάρχουν μη παρασιτικές Μ.Κ.Ο. Αυτές τις μαλακίες είπε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον Ant1, όπου παρουσίασε λεπτομέρειες του σχεδίου για την αντιμετώπιση του λαθρομεταναστευτικού προβλήματος.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τη δράση των ΜΚΟ και τις καταγγελίες που έχουν γίνει κατά διαστήματα για το ρόλο τους στο θέμα, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες ελέγχου ώστε να δοθούν τα εύσημα σε όσες λειτουργούν σωστά και να απομακρυνθούν όσες λειτουργούν παρασιτικά» είπε.
Αναφερόμενος στο σχεδιασμό της κυβέρνησης ο ίδιος σημείωσε ότι έως το καλοκαίρι θα είναι έτοιμα όλα τα κλειστά δηθεν προαναχωρησιακά κέντρα στα νησιά.
Παράλληλα, στα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του λαθρομεταναστευτικού ο  Πέτσας τόνισε περιλαμβάνονται η μη φύλαξη των συνόρων, η επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου ούτως ώστε να μείνουν μόνιμα στην χώρα και οι ....επιστροφές μερικών λαθρομεταναστών στο απώτερο μέλλον..
«Στόχος μας είναι η μεταφορά 20.000 προσφύγων από τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα» για μόνιμη εγκατάσταση είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί η μεταφορά  10.000 ατόμων μέχρι τις αρχές του 2020.

liberal.gr


Ξεπέρασε τις 16.000 ο αριθμός των όσων διαμένουν στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Συγκεκριμένα με τις νέες σημερινές αφίξεις λαθρομεταναστών στη Λέσβο, ο αριθμός των όσων είχαν καταγραφεί μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι ήταν στις 16.023.
Σήμερα σύμφωνα με στοιχεία της γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι, στη Λέσβο έφθασαν επτά βάρκες με συνολικά 224 επιβαίνοντες. Από την περασμένη Δευτέρα δηλαδή σε τέσσερις μόλις μέρες, στη Λέσβο πέρασαν 942 άτομα (241 τη Δευτέρα, 317 την Τρίτη, 160 την Τετάρτη και 224 σήμερα).
Τουλάχιστον 225 διασώθηκαν το τελευταίο 24ωρο από το Λιμενικό. Άλλοι 210 αποβιβάστηκαν με λέμβους σε διάφορα νησιά
Στη διάσωση και περισυλλογή 225 λαθρομεταναστών σε πέντε διαφορετικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή.
Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού τα περιστατικά αυτά σημειώθηκαν σε θαλάσσιες περιοχές των νησιών Σαμοθράκης, Λέσβου και Κω.
Άλλοι 210 λαθρομετανάστες αποβιβάστηκαν το τελευταίο 24ωρο με λέμβους σε πέντε διαφορετικά περιστατικά που έλαβαν χώρα στα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία και Κρήτη που μόνο στην Μεσαρά είναι πάνω από πέντε χιλιάδες λάθρο..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...