Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

4.836 κουτιά παγωτών στην Κίνα βρέθηκαν με κορωνοϊό.

Μία περίεργη και άκρως ανησυχητική είδηση κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του κόσμου και αφορά μία ποσότητα παγωτού στην Κίνα που βρέθηκε να έχει ίχνη κορωνοϊού με αποτέλεσμα οι τοπικές υγειονομικές αρχές να προσπαθούν να εντοπίσουν άτομα που πιθανά να κινδυνεύουν από μόλυνση. Τα δείγματα παγωτού, τοπικής παραγωγής, βρέθηκαν στο δήμο Tianjin, στα βορειοανατολικά της χώρας. 4.836 κουτιά έχουν αναγνωριστεί ως μολυσμένα, εκ των οποίων τα 2.089 έχουν πλέον σφραγιστεί σε αποθήκη. Τα υπόλοιπα 1.812 στάλθηκαν σε άλλες επαρχίες από την εταιρεία και τα 935 εισήλθαν στην τοπική αγορά, αλλά μόνο 65 πωλήθηκαν, σύμφωνα με την China Daily.

Οι περισσότεροι από τους αγοραστές που πήραν ένα από τα 450 κιβώτια, στα οποία χρησιμοποιήθηκε γάλα σε σκόνη από την Ουκρανία και ορός γάλακτος από τη Νέα Ζηλανδία, παροτρύνθηκαν από τους υπαλλήλους υγείας να καταγράψουν τις κινήσεις τους, ώστε να εντοπιστούν στο άμεσο μέλλον για πιθανές λοιμώξεις. Οι 1.662 υπάλληλοι της εταιρείας των παγωτών έχουν μπει ήδη σε απομόνωση και υποβλήθηκαν τεστ χωρίς να είναι ακόμα γνωστά τα αποτελέσματα.

Πάντως, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων δεν υπάρχουν επί του παρόντος στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο ιός COVID-19 μεταδίδεται μέσω της κατανάλωσης τροφής. Ο κύριος τρόπος εξάπλωσης του COVID-19 από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι μέσω της επαφής με σταγονίδια από φτάρνισμα ή βήχα ατόμου που έχει προσβληθεί από τον ιό. Ωστόσο, ο ιός μπορεί να παραμείνει μολυσματικός έως 3 ώρες ως αεροζόλ, έως 4 ώρες σε επιφάνειες χαλκού, έως 24 ώρες στις συσκευασίες τροφίμων από χαρτόνι,και έως 72 ώρες στις συσκευασίες και επιφάνειες από πλαστικό. Εν ολίγοις, υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης όταν ένα άτομο αγγίξει την επιφάνεια του προϊόντος που έχει μολυνθεί από τον ιό και στη συνέχεια αγγίξει το στόμα, τη μύτη ή τα μάτια του.

Στα καταστήματα τροφίμων, ο μεγαλύτερος κίνδυνος έκθεσης στον ιό παραμένει η επαφή με άλλους ανθρώπους και με επιφάνειες υψηλής αφής όπως χειρολαβές καλαθιού αγορών, χερούλια ψυγείων και καταψύξεων, ζυγαριές, κουμπιά ανελκυστήρων, χρήματα και κάρτες, αλλά και τα προϊόντα αυτά καθεαυτά.

 

Αποκαλύψεις-σοκ Μ.Πομπέο: «Ο κορωνοϊός προήλθε από εργαστήριο στην Κίνα - Τον μελετούσαν από το 2016!»

 

Ερευνητές της ουχάν σοκάρουν.Μας δάγκωσαν νυχτερίδες- Ήταν σαν τρύπημα βελόνας.

Στην παραδοχή πως δέχτηκαν δαγκώματα, τη στιγμή που συνέλεγαν δείγματα σε σπήλαιο, το οποίο φιλοξενεί νυχτερίδες μολυσμένες με κορωνοϊούς, προχώρησαν επιστήμονες από το εργαστήριο της ουχάν, δίνοντας συνέχεια κι αυξάνοντας τα ερωτήματα που προέκυψαν, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις του Μάικ Πομπέο. Το προσωπικό που εργάζεται στην μυστική εγκατάσταση της Ουχάν, φάνηκε, επίσης, να χειρίζεται νυχτερίδες χωρίς γάντια και εργάζονταν πάνω σε «ζωντανούς ιούς» χωρίς μάσκες, προφανώς παραβιάζοντας τους αυστηρούς κανόνες ασφαλείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας,


 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

το αρθρο λεει μαλακιες ενας ιος σε οποιαδηποτε επιφανεια σε λιγα δευτερολεπτα ειναι τεζα και ειδικα πανω σε χαλκο που ο χαλκος σκοτωνει τα παντα και γραφουν οι αγραμματοι οτι σε χαλκο ζει 4 ωρες,και ας σταματησει αυτη η μαλακια με τον ιο βαρεθηκαμε αει στο διαολο ντε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...