Το Ισραήλ κάλεσε την Τουρκία σε συνεργασία για διαμοιρασμό των υδρογονανθράκων στην Αν.Μεσόγειο.
Με μια κίνηση άκρως Εβραϊκή προχώρησε η Ισραηλινή κυβέρνηση προς την Τουρκία καθώς κάλεσε την Άγκυρα σε συνεργασία για τον διαμοιρασμό των υδρογονανθράκων της Αν.Μεσογείου ή να το πούμε καλύτερα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Ποιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο συνέντευξις του στο CNBC, ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Γ. Στάινιτς αποκάλυψε ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να συνεργαστεί ενεργειακά με την Τουρκία, ακόμη και να κατασκευάσει αγωγό φυσικού αερίου, θέτοντας όμως ως ικανή και αναγκαία προϋπόθεση, για να καταστεί αυτό δυνατό, την αλλαγή συμπεριφοράς της Τουρκίας με τους γείτονές της. Η πρόσκληση έρχεται σε μια στιγμή που ξεκινούν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας για τον διαμοιρασμό της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Μάλιστα πριν από λίγο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη καθώς υπάρχουν πολλά νέα δεδομένα ειδικά εν όψει των διερευνητικών επαφών που ξεκινούν σε λίγες ώρες.
Η στροφή του Ισραήλ προβληματίζει καθώς από την Ελλάδα έχει λάβει μεγάλα συμβόλαια(με τελευταίο αυτό για τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη) ενώ αναφέρεται ότι θα δοθούν ακόμα περισσότερα, ως ανταμοιβή για την στήριξη προς την Αθήνα το καλοκαίρι με την κρίση με το Oruc Reis στο Νότιο-ανατολικό Αιγαίο και την Μεσόγειο. Έτσι η Τουρκία χωρίς να φαίνεται ότι έχει κάνει κάποια υποχώρηση ειδικά έναντι του ζητήματος της Χαμάς αλλά και των υπολοίπων παλαιστινιακών οργανώσεων που εδρεύουν στην Κωνσταντινούπολη, κατάφερε και απέσπασε πρόσκληση για συμμετοχή στον διαμοιρασμό των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της Αν.Μεσογείου.
Ο Μητσοτάκης παρέδωσε και άλλο έδαφος στη Τουρκία. Τώρα μέσω Ισραήλ.
4 σχόλια:
«Ίχνος», ο τίτλος τής αναρτήσεώς σου, «έγραψε» μιλάμε. Μαζί με τη φωτογραφία...
Στο τέλος στους Έλληνες θα μείνουν μόνο οι μάσκες...
Στόχος των Τούρκων είναι να μπει το θέμα της επέκτασης από τα 6 ν.μ. στα 12 ν.μ. σε καθεστώς νομικής αμφισβήτησης στη Χάγη γεγονός που θα αποτελέσει διπλωματική και εθνική ήττα για την χώρα μας. Οποιαδήποτε νομική αμφισβήτηση των χωρικών μας υδάτων θα επιφέρει και αμφισβήτηση του FIR Αθηνών και είναι βέβαιον πως με μια τέτοια εξέλιξη μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας.
Εδώ έδωσαν ιστορία και πολιτισμό στα Σκόπια ,στον αέρα και την θάλασσα θα κολήσουν;
Δημοσίευση σχολίου