Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

Καλόμαθε στο ...χοντρό χρήμα ο ΠάχταςΣτο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά εκδικάζεται αύριο, Τρίτη, η αγωγή του Δημάρχου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Χρήστου Πάχτα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ζητεί αποζημίωση 240.000 ευρώ για ηθική βλάβη που, όπως ισχυρίζεται, υπέστη από ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στις 18 Φεβρουαρίου 2013, σχετικά με τις κινητοποιήσεις των κατοίκων κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές.
Αυτά δεν τα βγάζει ένας εργαζόμενος σε είκοσι χρόνια. Πόσα ελπίζει να ζήσει; Mην νομίζει ότι ο καρκίνος κάνει εξαιρέσεις
Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, στην εν λόγω ανακοίνωση αναφερόταν χαρακτηριστικά: «Η υπόδειξη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ως υπεύθυνου πολιτικού χώρου για τα γεγονότα, από το γνωστό διαπλεκόμενο και υπόλογο για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της πολιτικής ιστορίας κ. Πάχτα, έχει ως προφανή στόχο να ανακόψει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Χαλκιδικής που αγωνίζονται για τη ζωή τους. Αυτές οι δηλώσεις βρίσκονται σε πλήρη αντιστοιχία με τα επιχειρηματικά συμφέροντα».
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «ο Χρ.Πάχτας, ο οποίος πρόσφατα επανήλθε στην επικαιρότητα με δηλώσεις του, που προειδοποιούν για γενικευμένη αιματοχυσία και ταραχές αν στις αυτοδιοικητικές εκλογές επικρατήσουν δυνάμεις που εναντιώνονται στην εξόρυξη χρυσού, δηλώσεις που στην πραγματικότητα υποκινούν και προτρέπουν σε βίαια επεισόδια τους εργαζόμενους στην "Ελληνικός Χρυσός" εναντίων όλων των κατοίκων της περιοχής, στρέφεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ με μία ενέργεια δηλωτική του πανικού στον οποίο έχει περιέλθει εξαιτίας της εμπλοκής του σε σειρά υποθέσεων και σκανδάλων, η παράθεση των οποίων δεν μπορεί να εξαντληθεί σε μια και μόνο μας ανακοίνωση.
»Θα συνιστούσαμε, λοιπόν, στον κ. Πάχτα ψυχραιμία και περιμένουμε με ανυπομονησία και την δικαστική μας δικαίωση, μολονότι εμείς επιλέγουμε την πολιτική αντιπαράθεση και την απεύθυνση στη κοινωνία».
Πρωταγωνιστικό ρόλο στην απρόσκοπτη δραστηριοποίηση της ξένης μεταλλευτικής εταιρείας στο γεωγραφικό χώρο των Μεταλλείων Κασσάνδρας διαδραμάτισε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας. Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που αποπειράθηκε ανεπιτυχώς το 2004, ως Υφυπουργός Οικονομίας, να περάσει από το Κοινοβούλιο “φωτογραφική” τροπολογία αποχαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων υπέρ του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς στην Χαλκιδική και, έπειτα της δημοσιοποίησης της υπόθεσης από την τηλεοπτική εκπομπή Zougla του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου (μόλις 15-30 ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές του 2004), εκδιώχθη κακήν κακώς από το ΠΑΣΟΚ. Ο ιδιοκτήτης του Πόρτο Καρράς, κ. Κωνσταντίνος Στέγγος, πλέον παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για να δικαστεί για τις “φούσκες” του Χρηματιστηρίου το 1999 (βλ. The Best Magazine,http://www.thebest.gr/magazine/view/article/321). - See more at: http://www.paranoid.gr/2013/03/26/xristos-paxtas-i-poreia-mexri-to-skandalo/#sthash.aWuh98FA.dpuf

 

Παραιτήθηκε ο Πάχτας - δέκα εκτός ψηφοδελτίων - BBC

 

το σκανδαλο παχτα-επενδυσης χρυσου στο france2 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...