Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Πολύ υπάκουο σκυλάκι δεν έγινε η Ρωσία;



Με μια πρωτοφανή επίδειξη θράσους Βρετανία προειδοποίησε τη Ρωσία σήμερα να μην επέμβει στην «πολύπλοκη κρίση» που συνταράσσει την Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι το Λονδίνο θέλει να συνεισφέρει σε ένα διεθνές οικονομικό πρόγραμμα που θα έχει ως στόχο τη στήριξη της «απελπιστικά δύσκολης» κατάστασης της ουκρανικής οικονομίας.
Σε δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ- κι οι οποίες σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, θα μπορούσαν να προκαλέσουν την οργή της Μόσχας, υπογράμμισε ότι η κυβέρνησή του βρίσκεται σε τακτική επαφή με τη ρωσική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να την πείσει ότι οι στενότεροι δεσμοί μεταξύ Ουκρανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα έπρεπε να την ανησυχούν.
«Εφόσον υπάρξει ένα οικονομικό πακέτο, θα είναι σημαντικό η Ρωσία να μην κάνει τίποτα για να υπονομεύσει αυτό το οικονομικό πακέτο και να συνεργαστεί και να το υποστηρίξει» είπε ο Χέιγκ μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.
Όταν ρωτήθηκε εάν ανησυχεί ότι η Ρωσία ίσως να «στείλει τα άρματα μάχης» για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ρωσόφωνων πληθυσμών της ανατολικής Ουκρανίας, ο Χέιγκ προειδοποίησε για αυτό που ο ίδιος χαρακτήρισε «εξωτερική απειλή» ή ρωσική επέμβαση.
«Δεν είναι πραγματικά προς το συμφέρον της Ρωσίας να κάνει κάτι τέτοιο. Πρέπει να κρατήσουμε ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τη Ρωσία όπως και κάνουμε… έτσι ώστε ο λαός της Ουκρανίας να μπορέσει να επιλέξει τη δική του πορεία προς το μέλλον. Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι και πολλές αβεβαιότητες».
Όμως σε μια μεγάλη λαϊκή εθνοσυνέλευση χιλιάδες ρωσόφωνων πολιτών από ολόκληρη την ανατολική και νότια Ουκρανία συγκεντρώθηκαν πριν λίγες ώρες στην ιστορική πρωτεύουσα της Ουκρανία το Χάρκοβο η οποία είναι και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μετά το Κίεβο και κήρυξαν de facto ανεξαρτησία στις περιοχές τους. σε περίπτωση πάντα που δεν επανέλθει η νομιμότητα στο Κίεβο και η Ουκρανία πέσει στα χέρια της CIA μέσω της …δικής τους ..Τιμοσένκο..
Στη συνέλευση στο Χάρκοβο παραβρίσκονται και εκπρόσωποι της Ρωσίας, ως «παρατηρητές», συμπεριλαμβανομένου και του Αλεξέι Πούσκοφ, επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών του Κοινοβουλίου η παρουσία του οποίου έδωσε και την σχετική νομιμοποίηση στην όλη εκδήλωση και την "ευλογία" της Μόσχας στις αποφάσεις που θα λαμβάνονταν.
Με την παρουσία 10.000 ατόμων τα οποία συγκεντρώθηκαν στο αθλητικό κέντρο της πόλης του Χάρκοβο, 3.477 αντιπρόσωποι υπογράμμισαν στους δυτικούς ότι οι φύλακες της συνταγματικής νομιμότητας είναι οι ίδιοι και το Κίεβο έχει καταληφθεί από ακροδεξιούς, νεοναζιστές εξτρεμιστές και τρομοκράτες.
Η σύγκληση περιφερειαρχών, δημάρχων, δημοτικών συμβουλίων κλπ, αποτέλεσε πρωτοβουλία του κυβερνήτη της πόλης Γκενάντι Κέρνες ο οποίος αναφέρει ότι θα γίνει μία προσπάθεια για την «σταθεροποίησης της κατάστασης». «Οι συνάδελφοί και εγώ έχουμε απειληθεί», δήλωσε ο Κέρνες, «αλλά σήμερα έχουμε μαζευτεί για να αλλάξουμε την κατάσταση. Δεν πρόκειται να παραδοθούμε, θα πολεμήσουμε μέχρι το τέλος».
Τι σημαίνει αυτό: Πρακτικάότι ανακηρύχθηκε η ανεξαρτησία της Κριμαίας και η χειραφέτησή της από το Κίεβο την ηγεσία του οποίου πλέον δεν αναγνωρίζουν.
Και όταν μιλάμε για την Κριμαία μιλάμε για ακραιφνώς ρωσόφωνη πληθυσμιακά, περιοχή με όλες τις βάσεις του ρωσικού Στόλου στην Μαύρη Θάλασσα και Ναυτική Διοίκηση
Σύμφωνα με την πρώτη απόφαση πλέον ανακηρύσσουν ανεξαρτησία σε σχέση με τις εντολές του Κιέβου και θεωρούν ότι αφού έχει καταλυθεί η συνταγματική τάξη αυτοί είναι υποχρεωμένοι να την υπερασπιστούν.
Σε ότι αφορά το δεύτερο σκέλος έχει να κάνει με την προστασία των αποθηκών πολεμικού υλικού και η αποτροπή κάθε προσπάθειας από την πλευρά των δυτικο-Ουκρανών και των εθνικιστών να αποκτήσουν πρόσβαση στα εκατομμύρια όπλα που φυλάσσονται εκεί.
Για τον σκοπό αυτό οργανώνονται ένοπλες πολιτοφυλακές οι οποίοι θα αντικαταστήσουν την αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις. 








Έτσι γ@μ@νε οι Ρώσοι !!! 3 Ταξιαρχίες Spetznaz , 1 Μεραρχία Αλεξιπτωτιστών και... κάτι ψιλά ακόμη, πανέτοιμες να αναλάβουν δράση - εντός 5 ωρών - στην Ουκρανία !!! Διχοτομήθηκε η χώρα και ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟ «ΦΙΛΕΤΟ»: Τα λιμάνια, το 45% του πληθυσμού και τις περιοχές από όπου περνούν όλοι οι αγωγοί φυσικού αερίου για την υπόλοιπη Ευρώπη. Μόνο του θα ψοφήσει το Κίεβο, περικυκλωμένο ασφυκτικά από τους Ρώσους και τους Λευκορώσους, ΔΙΧΩΣ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ...

 

Θα αποσχισθή η νότιος και ανατολική Ουκρανία στο τέλος, όπως έγινε με την Αμπχαζία και τη Νότιο Οσσετία στη Γεωργία





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...