Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Τι χρειάζεται μια …μη κυβερνητική οργάνωση που χρηματοδοτείται από την..Κυβέρνηση;



Σε μια περίοδο που στην Ελλάδα βασίλευε η ρεμούλα κάποιοι βρήκαν νέο κόλπο για να τα αρπάζουν ανεξέλεγκτα. Δημιούργησαν δεκάδες ΜΚΟ οι οποίες δεν είχαν σκοπό την φιλανθρωπία, αλλά τη μασαμπούκα. Ήταν κλασικά παραδείγματα του μεταπολιτευτικού μοντέλου της αδιαφάνειας, της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα. Από τον κρατικό αξιωματούχο μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο. Αν και ίσως υπάρχουν και καλές ΜΚΟ, αν δει κανείς τη λίστα με όσες δραστηριοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια θα καταλάβει τι συνέβαινε.
Απίθανες Οργανώσεις με απίθανα ονόματα για ένα απίθανο έργο που αφορούσαν από την αποναρκοθέτηση περιοχών μέχρι την προστασία σπάνιων ειδών του ζωϊκού βασιλείου.
Πιο κάτω παραθέτουμε μια λίστα με περισσότερες από 700 ΜΚΟ οι οποίες χρηματοδοτούνταν από τα δικά μας χρήματα. Η λίστα αυτή περιείχε τις Οργανώσεις που ήταν καταγεγραμμένες και καταχωρισμένες το 2011 στην Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του υπουργείου Εξωτερικών. Στην ίδια υπηρεσία που επικεφαλής ήταν ο Αλεξ Ρόντος την περίοδο 2000-2004.
Όποιος έχει το κουράγιο να δει τα ονόματα των ΜΚΟ θα διαπιστώσει πως πολλές από αυτές δεν εκπλήρωσαν ποτέ το έργο τους. Είναι τόσο απίθανες που προκαλούν ακόμη και την κοινή λογική.
Στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης ο καθένας έστηνε κι από μια οργάνωση για να παίρνει χρήματα μελετώντας πως γαμάει η πεταλούδα και πως κατουρά ο Κότσυφας .
Δείτε τη λίστα με τις 707 ΜΚΟ που έλαβαν 40 εκατ. ευρώ την παρθένα Καραμανλικη  περίοδο 2006 – 2007 με αποφάσεις των Τσιτουρίδη και ..Μαγγίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...