Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Στην ..αναμπουμπούλα ο λύκος… τα σαρώνει όλα.



Θα πρέπει λοιπόν κάποιοι να προσέχουν που βάζουν τις… υπογραφές τους. Αν δεν τους έγινε μάθημα το Βατοπέδι, που έριξε την κυβέρνηση Καραμανλή, τότε είναι αλλού γι’ αλλού». Η υπόθεση Τοπλού ξεπερνά κατά πολύ ως σκάνδαλο το βαλτοπέδι.

Για αυτό ήρθε προχθές..Με ιδιωτικό αεροπλάνο ο Εφραίμ στο Ηράκλειο;.

Το ΥΠΕΚΑ θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την επένδυση ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ (έτσι έχει ονομαστεί προκειμένου να μη θυμίζει τις παλιές αμαρτίες) που εστάλη χθες στην Περιφέρεια Κρήτης. Με την έγκριση της στρατηγικής μελέτης του επενδυτικού σχεδίου μπορεί να ξεκινήσει η επένδυση. Η Minoan Group επανήλθε με νέο πιο ρεαλιστικό σχέδιο με το οποίο φιλοδοξεί μετά από 20 σχεδόν χρόνια να θέσει σε τροχιά υλοποίησης τη μεγάλη τουριστική επένδυση ύψους 267,7 εκατ. ευρώ στον Κάβο Σίδερο του Λασιθίου. Η επένδυση μπήκε στο νέο νόμο περί επενδύσεων «φαστ τρακ» και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η κοινή υπουργική απόφαση της επιτροπής.
«Την Πέμπτη, με απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ υπό τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη, αποφασίστηκε η ένταξη σε διαδικασία fast track της επένδυσης «Ιτανός Γαία» στην περιοχή Κάβο Σίδερο στο Λασίθι. Σύμφωνα με τα στοιχεία, πρόκειται για μια τουριστική επένδυση 267 εκατ. ευρώ για την κατασκευή πέντε ξενοδοχείων και γηπέδου γκολφ 18 οπών σε έκταση 26 χιλ. στρεμμάτων που βρίσκεται δίπλα στο φοινικόδασος του Βάι. Επενδυτής είναι η βρετανική εταιρεία «Loyalward Ltd.», θυγατρική του Ομίλου Minoan Group Plc, ο οποίος είναι εισηγμένος στην αγορά AIM του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.
Η κυβέρνηση, λοιπόν, που αποφάσισε να δώσει το «οκ» έχει ερευνήσει καλά την υπόθεση η οποία στο νησί είναι γνωστή ως «Βατοπέδι της Κρήτης»; Εχει ξεκαθαρίσει η υπόθεση της ιδιοκτησίας;
Πέρυσι είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις για κακουργήματα σε βάρος του ηγούμενου της μονής και Ελλήνων εμπειρογνωμόνων για η απάτη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, άμεση συνέργεια σε απάτη εκ μέρους δασικών υπαλλήλων και πραγματογνωμόνων, ψευδής βεβαίωση εκ μέρους υπαλλήλων της δασικής υπηρεσίας κ.α. Τότε ο ηγούμενος είχε στείλει ένα υπόμνημα με το οποίο εμμέσως απειλούσε με αποκαλύψεις που θα οδηγούσαν στο σκαμνί ανώτερους δικαστικούς, Εφέτες και Αρεοπαγίτες, όπως έλεγε. Με βάση το κατηγορητήριο, οι εμπλεκόμενοι σε αυτό το «κρητικό Βατοπέδι» είχαν σκοπό να παραπλανήσουν τους δικαστές που μελετούσαν τις υποθέσεις αυτές και να επηρεάσουν την κρίση τους προς όφελος της μονής Τοπλού, ώστε η τελευταία να αποκτήσει ανύπαρκτο δικαίωμα κυριότητας ιδιαίτερα μεγάλης αξίας σε βάρος της περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου.
Αυτό λοιπόν το κατηγορητήριο που είναι; Το ερεύνησε η Διϋπουργική επιτροπή; Επίσης, ερεύνησε γιατί το ΣτΕ είχε ακυρώσει την επένδυση; Ερεύνησε γιατί οι Κρητικοί της περιοχής είναι στα κάγκελα εδώ και χρόνια;
Ερεύνησαν τις σχέσεις με δικηγορικά γραφεία της Ελλάδας που είχαν προσβάσεις στην εξουσία και σχέσεις με τους Βρετανούς;
Η υπόθεση προσπάθησε να περάσει και το 2011 στο νόμο fast track και τότε είχε κατηγορηθεί ξεκάθαρα ο Χ. Παμπούκης ότι αν και έχει σχέσεις νομικού χαρακτήρα με τους Βρετανούς, προωθούσε την επένδυση. Ποτέ φυσικά δεν αποδείχθηκε τίποτε. Τώρα δόθηκε το πράσινο φως, αν και υπήρξαν πολλές αλλαγές. Η επένδυση από Κάβο Σίδερο έγινε Ιτανός Γαία, κόπηκαν οι τουριστικές κατοικίες και το 1,2 δις πριν μερικά χρόνια έγινε 267 εκατ. Το μόνο που δεν άλλαξε ήταν τα 26 χιλ. στρέμματα που ενώ τότε χωρούσαν χωρίς πρόβλημα και μερικές χιλιάδες κατοικίες, τώρα απλά θα κτιστούν 5 ξενοδοχεία.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε για όλο το αμαρτωλό θέμα που έχουμε γράψει κατά καιρούς

 

Ο Μίλτος, η Ντόρα ,ο Βαγγέλης, η Όλγα, ο Κωστής, η Κάλλια, ο Θειος Μιχάλης, ο…. Σόρος και το κακό συναπάντημα ,

 

ΤΟΠΛΟΥ / ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η εταιρεία ... φάντασμα και το φάντασμα του Μητσοτάκη

 

Μονή ΤΟΠΛΟΥ τo COLPO GROSSO


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...