Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Με χειροπέδες μάζεψαν τον Πολωνό αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής


Δίωξη κατά του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γιάτσεκ Προτάσιεβιτς, προτίθεται να ασκήσει η γερμανική αστυνομία με την κατηγορία ότι επιτέθηκε σε δύο υπαλλήλους του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης αποκαλώντας τους «ναζί» ενώ φώναξε τον ναζιστικό χαιρετισμό «Χάιλ Χίτλερ».

Το επεισόδιο έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη το απόγευμα και έληξε με την αστυνομία να συλλαμβάνει τον Πολωνό ευρωβουλετή ο οποίος υποστήριξε ότι είχε πιει μόνο «δύο μικρά μπουκάλια κρασί».

Σύμφωνα με όσα του καταμαρτυρούνται, ο 46χρονος πολιτικός επιτέθηκε στον τελωνειακό υπάλληλο φωνάζοντάς του «Χάιλ Χίτλερ» και ότι «πρέπει να πάει στο Άουσβιτς». Επίσης, σύμφωνα με την Bild, αποκάλεσε τον ίδιο και έναν συνάδελφό του «ναζί» και «Χίτλερ».

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στην Bild ότι ο Πολωνός φαινόταν «πολύ μεθυσμένος» και πήρε το καροτσάκι αποσκευών ενός άλλου επιβάτη. Ακολούθησε η επίθεση προς τους υπαλλήλους και στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου απομακρύνθηκε με χειροπέδες από το αεροδρόμιο, για να αφεθεί ελεύθερος λίγες ώρες αργότερα.

Ο ίδιος ο Προτάσιεβιτς αρνείται τις κατηγορίες και, μιλώντας στο πολωνικό κανάλι TVN24, υποστήριξε ότι οι υπάλληλοι κινήθηκαν επιθετικά εναντίον του.

«Ο υπάλληλος ζήτησε να δει τη βαλίτσα μου κι εγώ του απάντησα ότι αυτό παραβιάζει τη διπλωματική μου ασυλία. Τότε εκείνος μου είπε "raus" (=φύγε). Οπότε εγώ του απάντησα να πάει στο Άουσβιτς, καθώς εκεί οι γερμανοί φώναζαν "raus"».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...