Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

Το Der Spiegel εμπλέκει τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) στις μίζες .Τέσσερα χρόνια εξευτελισμού της προσωπικότητας των Ελλήνων πολιτών με ανήθικους φόρους και χυδαία χαράτσια.
Με διαρκείς εκβιασμούς και με τον εκφοβισμό  ως το προσφιλές καταφύγιο των κυβερνώντων.
Το αμαρτωλό δημόσιο αλώβητο στην υπηρεσία των κρατιστών ηγετών μας. Και ώ του θαύματος, οι δανειστές μας και κυρίως οι Γερμανοί κατάπιαν αμάσητες τις απειλές τους για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων. Για την ανάγκη περιορισμού του κτήνους του δημοσίου.
Αλήθεια πως πάει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και ειδικά εκείνων που έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ;

Έχει καμιά ιδέα ο κος Μητσοτάκης επ΄ αυτού; Γνωρίζει κάτι παραπάνω από μας;

Κι εδώ τίθεται ένα απλό ερώτημα: Θέλουν πράγματι οι Γερμανοί ένα διαφορετικό ελληνικό κράτος, σύγχρονο, ευέλικτο, δίκαιο, ανταποδοτικό στους φόρους που πληρώνουν οι πολίτες του;
Ή μήπως τους βολεύει αφάνταστα το διεφθαρμένο, ελληνικό δημόσιο για να μπορούν να παίρνουν με το γνωστό τρόπο οι γερμανικές πολυεθνικές τις δουλειές είτε πρόκειται για εξοπλιστικά, είτε για τεχνολογία, είτε για πάσης φύσεως προμήθειες;
Μήπως είναι οι ίδιοι οι Γερμανοί που επιβραβεύουν με τον τρόπο τους εκείνους που λάδωσαν για λογαριασμό τους Έλληνες αξιωματούχους; Τι άλλο να σκεφθείς όταν ο σημερινός πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) κ. Ούλριχ Γκρίλο υπήρξε πρόσωπο κλειδί στις "ελληνικές" μίζες των εξοπλιστικών. Μήπως για τους Γερμανούς δεν είμαστε παρά μία ακόμη Ουκρανία;
Το γερμανικό Der Spiegel λοιπόν δημοσιοποιεί νέα στοιχεία για την πιθανή εμπλοκή του νυν προέδρου της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) Ούλριχ Γκρίλο στο σκάνδαλο των δωροδοκιών στα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα.

Πρόκειται για τριμηνιαίες εκθέσεις που συνέτασε ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών και εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας STN ATLAS στην Ελλάδα κ. Παναγιώτης Ευσταθίου, με αποδέκτη τον κ. Γκρίλο, ο οποίος τότε ήταν διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης. Όπως υποστηρίζει ο κ. Ευσταθίου, μόνον από το ύψος της προμήθειάς του, η ηγεσία της STN ATLAS θα έπρεπε να είχε γνώση για τη δωροδοκία.

Επιπλέον, σε μία από αυτές τις εκθέσεις, και συγκεκριμένα σε αυτή που φέρει την ημερομηνία 30 Ιουνίου 2000, γίνεται αναφορά σε συνάντηση του κ. Γκρίλο και δύο μάνατζερ της STN ATLAS με τον Αντώνη Κάντα, τότε γενικό διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δηλαδή το άτομο που πιθανολογείται να δωροδοκήθηκε από τον Παναγιώτη Ευσταθίου.

Ως αντικείμενο της συνομιλίας Γκρίλο - Ευσταθίου η έκθεση αναφέρει: «Πορεία και τις προτεραιότητες (Status und Prioritäten) τρεχόντων προγραμμάτων της STN ATLAS στην Ελλάδα».

Σε επικοινωνία που είχε το Der Spiegel με τον κ. Γκρίλο ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών δηλώνει ότι μετά από σχεδόν 14 χρόνια δεν είναι σε θέση να θυμάται εάν διάβαζε αυτές τις εκθέσεις και ποιοι ήταν οι συνομιλητές του όταν επισκέφτηκε την Αθήνα.


Τονίζει ωστόσο πως «μια τυπική επίσκεψη στον ανώτατο προμηθευτή», δηλαδή στον κ. Κάντα, δεν θα ήταν καθόλου ασυνήθιστη.

«Για υποτιθέμενες δωροδοκίες δεν είχα καμία γνώση», επισημαίνει ο κ. Γκρίλο, που το όνομα του ΔΕΝ περιλαμβάνεται στις έρευνες που διενεργούν οι εισαγγελικές Αρχές τόσο στην έδρα της STN ATLAS στη Βρέμη, όσο και στην Αθήνα.

Σωστά! Ποιος θα τολμούσε να ακουμπήσει τον σημερινό πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών;
Ο Ευσταθίου λοιπόν πολύ έξυπνα σεντράρει τον πανίσχυρο Γερμανό βιομήχανο και σου λέει αν με κλείσετε εμένα φυλακή είναι σαν να φωτογραφίζει η Ελλάδα τον πρόεδρο των Γερμανών βιομηχάνων ως τον άνθρωπο που έδινε τις μίζες στους Έλληνες λαμόγια.

Ποια "ανεξάρτητη" ελληνική δικαιοσύνη θα ακουμπήσει τους ανθρώπους που λάδωνε ο πολύς κος Γκρίλο;

Έχουν λοιπόν λόγους οι Γερμανοί να αλλάξει το ελληνικό κράτος; Ή μήπως τους βολεύει αφάνταστα να έχουν απέναντί τους μια ζητιάνα χώρα, με βαθιά διεφθαρμένο κρατικό μηχανισμό, η οποία εκτός των άλλων είναι και χωματερή "ανθρώπινων αποβλήτων" από τις χώρες του τρίτου κόσμου;

Αυτονόητες οι σκέψεις την ώρα που η κυβέρνηση  έχει κρεμάσει στο πλυσταριό το μπαλωμένο σώβρακο που γράφει "πλεόνασμα" και το κραδαίνει υπερήφανη.
Το βλέπουν οι δανειστές μας και βάζουν τα γέλια με το κράτος-τσίρκο το οποίο κατοικείται από μικρομέγαλους μαμάκηδες που περιμένουν κάποιον να τους σώσει;
Kourdistoportocali


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...