Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Θα γελάσει-κλάψει πολύς κόσμος με την… ΟυκρανίαΑυτός είναι ο χάρτης της διχοτόμησης για την Ουκρανία… σύμφωνα με το Mega βάσει του mail που πήρε από τους… αμερικανούς, και είχε την υποχρεώσει να το πλασάρει στους …καναπεδάτους.   


"Καλή επιτυχία" εύχεται η Μόσχα πλέον στον γερμανόδουλο ουκρανικό λαό γερμανο-χαζαρικής καταγωγής που κατοικεί στην δυτική Ουκρανία (το ρωσόφωνο κομμάτι που κατοικεί στην νοτιοανατολική Ουκρανία είναι μαζί της), που επέλεξε με αίμα και αγώνα να διαλέξει τον δρόμο του ΔΝΤ! Πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού στους εξεγερθέντες κανείς δεν εξήγησε τι τους περιμένει από τούδε και στο εξής. Θα γίνουν …κατεψυγμένοι …ανατολικογερμανοί.

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Άντον Σιλουάνοφ δηλώνει ότι το Κίεβο θα πρέπει να υλοποιήσει δύσκολες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να ικανοποιήσει τους όρους του Ταμείου, προαναγγέλλοντας "ψαλίδι" της βοήθειας από τη Μόσχα γεγονός που σημαίνει ότι  θα.. παγώσουν οι ουκρανοί, εκτός εάν τους «ζεστάνει» το ραδιενεργό… Τσερνομπίλ.  

Τα παραπάνω ανέφερε την Κυριακή ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Άντον Σιλουάνοφ, ενισχύοντας την αίσθηση πως η Μόσχα δεν θα συνεχίσει την παροχή βοήθειας προς Κίεβο, έπειτα από την αποπομπή του φιλορώσου προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς.

Η εναπομένουσα  Ουκρανία θα πρέπει να υλοποιήσει τις γνωστές σε εμάς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να ικανοποιήσει τους όρους του τοκογλυφικού ΔΝΤ . 

Η Ουκρανία έχει ζητήσει δανειακή βοήθεια από το ΔΝΤ δύο φορές από το 2008, ωστόσο το Κίεβο ποτέ δεν έλαβε πακέτο στήριξης καθώς αρνήθηκε να υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα που έθεσε το Ταμείο.

Όταν ο αποπεμφθείς πρόεδρος Γιανούκοβιτς αποφάσισε να μην υπογράψει σύμφωνο συνεταιρισμού με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά να κάνει στροφή στη Ρωσία, η Μόσχα συμφώνησε να αγοράσει ουκρανικά ομόλογα αξίας 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να στηρίξει το Κίεβο.

Μέχρι σήμερα η Ρωσία έχει επενδύσει 3 δισ. στο ουκρανικό χρέος, έχοντας παγώσει την παροχή περαιτέρω βοήθειας με την έναρξη της κρίση στην Ουκρανία και τις αντιρωσικές συγκεντρώσεις. 

Ας δούμε τώρα τι θα πάθουν οι αδαείς Ουκρανοί επιλέγοντας το στρατόπεδο ΕΕ-ΔΝΤ

Η κατάργηση των τελωνειακών δασμών για τα ευρωπαϊκά προϊόντα σημαίνει την πτώχευση για πολλές ουκρανικές βιομηχανίες. Δηλαδή επέρχεται λαίλαπα ανεργίας.

Οι όροι της συμφωνίας, η οποία περιλαμβάνει την εισαγωγή των κανόνων της ΕΕ, θα απορρύθμιζε δραματικά της αγοράς εργασίας, αφού επιτάσσει την ιδιωτικοποίηση των κρατικών επιχειρήσεων με πρόσχημα την μείωση του δημόσιου χρέους, με σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις, παρόμοιες με τα προγράμματα λιτότητας της Ε.Ε. που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, τη Ρουμανία και στον ευρωπαϊκό νότο.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) έχει ήδη αρνηθεί στην Ουκρανία μια πιστωτική συνδρομή, επειδή η κυβέρνηση αρνήθηκε  να αυξήσει την τιμή του φυσικού αερίου κατά 40%, μια κίνηση που αναπόφευκτα θα οδηγούσε στον θάνατο πολλών ανέργων και συνταξιούχων που θα αδυνατούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς για την θέρμανση!

Παράλληλα θα μετατρέψουν τη χώρα σε ένα τεράστιο «στρατόπεδο συγκεντρώσεως» για τις γερμανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες, οι οποίες θα μπορούν να παράγουν σε χαμηλότερες τιμές από εκείνες των μισθών στην Κίνα. Την ίδια στιγμή, οι φυσικοί πόροι της χώρας, η μεγάλη και εύφορη ενδοχώρα της και η εγχώρια αγορά των 46 εκατομμυρίων κατοίκων, αποτελούν "κρέας για τα οικονομικά κανόνια" των γερμανικών και ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

 Λίγοι γνωρίζουν ότι η Κίνα έχει νοικιάσει 5% των εκτάσεων της Ουκρανίας για επισιτιστικούς λόγους. Είναι φανερό ότι με την κίνηση αυτή η Νέα τάξη Πραγμάτων που χρησιμοποιεί ΗΠΑ-ΕΕ-ΔΝΤ θέλει να στριμώξει τις ενοχλητικές έτερες υπερδυνάμεις.

Τώρα η ..υπόλοιπη Ουκρανία θα περπατήσει τον δύσκολο δρόμο που επέλεξε. Οι πολίτες τους δεν ενημερώθηκαν, εκτός ολίγων μυημένων στο κόλπο που καιροφυλακτούν βάζοντας μπροστά μισθοφόρους για να κάνουν προβοκάτσιες και παρακίνηση της ανύποπτης μάζας.  Σε λίγο καιρό που τα όνειρα τους θα έχουν γίνει κυριολεκτικά σκόνη θα γκρινιάζουν και αυτοί στους παγωμένους καναπέδες τους .

 

Και οι ΗΠΑ στην ίδια γραμμή με τους θρασύτατους Βρετανούς: «Θα ήταν βαρύ σφάλμα μια ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία γιατι  ...χρειαζόμαστε....ωμό ..κρεας »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...