Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

«Τυπώστε γιατί χανόμαστε».

Μεγάλη καρδιά ο Μπάιντεν: Έδωσε 300 δις για να σωθεί η τράπεζα!

Το δολάριο παραμένει προς το παρόν παγκόσμιο νόμισμα, με χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων να κυκλοφορούν εκτός ΗΠΑ. Μετά το 1971, η διαρκώς ελλειμματική (=ζημιογόνα) αμερικανική οικονομία και οι πόλεμοι που διεξάγουν οι Η.Π.Α. σε ολόκληρο τον πλανήτη (Βιετνάμ, Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Συρία κλπ.), χρηματοδοτούνται με τυπωμένα χρήματα, χωρίς κανένα αντίκρισμα – με απλά λόγια, οι Η.Π.Α. ζουν εις βάρος όλων των άλλων κρατών της υφηλίου.Το δημόσιο χρέος τον Αύγουστο του 2021 έφτασε το εκπληκτικό νούμερο των 28.4 τρισ. δολαρίων, ενώ το ΑΕΠ της για το 2021 εκτιμάται στα 22.7 τρισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ το 40% των δολαρίων που βρίσκονται σε κυκλοφορία τυπώθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες.

Πιο συγκεκριμένα ενώ στις 6 Ιανουαρίου του 2020 υπήρχαν σε κυκλοφορία περίπου 4 τρισ. δολάρια, τον Ιανουάριο του 2021 τα δολάρια σε κυκλοφορία αυξήθηκαν στα 6.7 τρισ. δολάρια.

 

 

Credit Suisse: Κατάρρευση (πάλι) των μετοχών της κατά 10%! – Ο Ελβετός «ασθενής» νοσεί πολύ βαριά

 

Πτώχευσε και η SVB Financial Group μητρική της Silicon Valley Bank!

 

First Republic Bank: Καταρρέουν οι μετοχές της τράπεζας παρά την «ένεση» των 30 δισ.$

 

 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

110 δις δολάρια… χαμένα στην εκτύπωση!
Ένα μικρό πρόβλημα στις πρέσες των αμερικανικών νομισματοκοπείων , θα κοστίσει στις ΗΠΑ περισσότερα από 110 δις δολάρια!Η ζημιά έγινε όταν αμέτρητα από τα νέα “high tech” χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων πέρασαν από τις πρέσες του νομισματοκοπείου… τσαλακωμένα! Αποτέλεσμα ήταν ότι ένα μεγάλο μέρος των νέων εκατοσταδόλαρων, εκτυπώθηκαν με μεγάλο κενό στην επιφάνειά τους!

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΩΩ ΤΑ ΘΈΛΩ ! ΤΑ 100 $
Ενδιαφέρον...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...