Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

O φόβος της αρκούδας.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εξέδωσε σήμερα ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορώντας τον ότι είναι υπεύθυνος για εγκλήματα πολέμου που φέρεται να διαπράχθηκαν στην Ουκρανία.

«Σήμερα, 17 Μαρτίου 2023, το Τμήμα Προδικασίας 2 του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για δύο πρόσωπα σε σχέση με την κατάσταση στην Ουκρανία: τον κ. Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν και την κα Μαρία Αλεκσέγεβνα Λβόβα-Μπέλοβα», επίτροπο της ρωσικής προεδρίας για τα δικαιώματα των παιδιών στη Ρωσία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΔΠΔ. Σημειώνεται, ότι το Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου επικυρώθηκε από 123 χώρες, όμως η Αμερική όπως επίσης Κίνα, Ινδία και Ρωσία απείχαν. «Δεν υπάρχει περίπτωση ο Πούτιν να δικαστεί στη Χάγη» σχολιάζει με τη σειρά του το BBC, το οποίο εξηγεί ότι αυτό συμβαίνει καθώς η Ρωσία δεν είναι μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου το οποίο μπορεί να προχωρήσει στη σύλληψη μόνο όσων βρίσκονται στις χώρες-μέλη. Ωστόσο, τονίζεται ότι το ζήτημα της έκδοσης εντάλματος σύλληψης παραμένει ακανθώδες για τον Πούτιν καθώς θα υπάρχουν περιορισμοί στις χώρες που θα μπορεί να επισκέπτεται.  Η είδηση της έκδοσης εντάλματος σύλληψης ήρθε επίσης ενόψει της προγραμματισμένης επίσημης επίσκεψης στη Μόσχα την επόμενη εβδομάδα του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, η οποία είναι πιθανό να εδραιώσει πολύ στενότερους δεσμούς μεταξύ Ρωσίας και Κίνας.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ήταν απόλυτος για τη χρήση που θα έχει το ένταλμα σύλληψης του Βλαντίμιρ Πούτιν από το Διεθνές Δικαστήριο, με τον Ρώσο πρόεδρο να κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου.

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας παρομοίασε με… χαρτί τουαλέτας το έγγραφο του σχετικό Διεθνούς Δικαστηρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν χρειάζεται να σας εξηγήσω πού θα χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο χαρτί». 

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΞΕΔΩΣΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ – ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ – “ΝΟΜΙΚΑ ΑΚΥΡΟ” ΛΕΕΙ Η ΖΑΧΑΡΟΒΑ

 

Ένας Μεντβέντεφ... να τον "πιείς στο ποτήρι"!

 

Το σενάριο που υπαγόρευσε η CIA! Ένα φιάσκο της ΕΥΠ που το ονόμασαν "πολυδιαφημισμένη επιτυχία" αγορασμένο από τα LIDL. Τους έφυγε μέσα από τα χέρια η "μέγα Ρωσίδα πράκτορας"! Δεν γνωρίζουν κανέναν συνεργάτη της ούτε το δίκτυο που είχε! Δεν ξέρουν τι "δουλειές" έκανε στην Ελλάδα! Δεν έγινε καμία σύλληψη!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...