Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Έρχεται η «παρεμβατική πανούκλα»



Εάν νομίζουν κάποιοι πολιτικοί με υπέρμετρες φιλοδοξίες ότι μπορούν να αλώσουν τον τύπο με τους «κουμπάρους» τους, με συνδυασμό της οποίας υποστήριξης εκ του εξωτερικού έχουν λογω της ελαττωμένης «αντίστασης» τους, και να πραγματοποιήσουν έτσι τα «όνειρα» τους, σφάλουν. Έχουν υποτιμήσει την αυξανομένη δύναμη του διαδικτύου που είναι σε θέση να τους χαλάσει τα ανίερα σχέδια τους.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τα πάντα ένα παιχνίδι. Παιχνίδι προσωπικό ή επιχειρηματικό. Η ελευθερία τού επιχειρείν έχει τα όριά της. Τα θεσμικά, αν υπάρχουν. Τα ηθικά, τα οποία υπάρχουν. Ο Τύπος, η ενημέρωση, έχει τους δικούς του κανόνες. Οι οποίοι είναι διάφοροι από τους κανόνες του ελεύθερου εμπορίου ή, πολύ περισσότερο, τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς.

Πολλοί επιχειρηματίες-εργολάβοι στον χώρο του Τύπου (ελάχιστες οι εξαιρέσεις) εδώ και πολλούς μήνες είχαν προϊδεάσει ότι θα αξιοποιήσουν την οικονομική κρίση για να ... ξεφορτώσουν εργαζομένους ή να επανεξετάσουν τις εκδοτικές επενδύσεις τους ανάλογα με την έκβαση των παιχνιδιών εξουσίας στα οποία επιδίδονται.

Αρκετοί... επενδυτές στον χώρο του Τύπου -όψιμοι ορισμένοι εξ αυτών- επιδιώκουν να πιέσουν την εξουσία υπέρ των παράλληλων επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων ή να εξυπηρετήσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...