Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

«Κατ εξαίρεση» ξεπουλά και, την ονομασία η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ?



Με κρατικό αεροσκάφος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας αναμένεται να μεταβεί στην Κέρκυρα το Σάββατο 27 Ιουνίου, για τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων κ. Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Η κυβέρνηση της FYROM, ζήτησε ειδική άδεια από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να επιτραπεί στο αεροσκάφος που θα μεταφέρει τον κ. Μιλόσοσκι να προσγειωθεί στο νησί των Φαιάκων. Μέχρι σήμερα, τα αεροσκάφη από τις αεροπορικές εταιρείες των Σκοπίων μπορούν να διέρχονται από το FIR Αθηνών και τον ελληνικό εναέριο χώρο, δεν τους επιτρέπεται όμως η προσγείωση σε ελληνικά αεροδρόμια, αφού φέρουν τα διακριτικά MKD – Makedonia. Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα και προφανώς δεν θα μπορούσε να δεχθεί προσγείωση (ή απογείωση) αεροσκαφών από την «Μακεδονία» σε ελληνικό έδαφος.

Στην περίπτωση όμως της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, η Ελλάδα –ως προεδρεύουσα χώρα στον ΟΑΣΕ για το 2009- επέλεξε να παραχωρήσει «κατ’ εξαίρεση» ειδική άδεια στο σκοπιανό κρατικό αεροσκάφος για να προσγειωθεί στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη εκτίμησε ότι την ώρα που η Ελλάδα φιλοξενεί μια υπουργική σύνοδο στην οποία θα παραστούν περισσότεροι από 50 υπουργοί Εξωτερικών, μεταξύ των οποίων η κυρία Χίλαρι Κλίντον και ο κ. Σεργκέι Λαβρόφ, η Αθήνα θα βρισκόταν στη θέση του απολογούμενου επειδή «απαγόρευσε» στον υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ να μεταβεί στην Κέρκυρα. Για το λόγο αυτό επετράπη στο αεροσκάφος που θα μεταφέρει τον κ. Μιλόσοσκι να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας δήλωσε ότι προσώρας δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και των Σκοπίων στην Κέρκυρα, στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του ΟΑΣΕ.

http://www.protothema.gr/content.php?id=35890

Πάλι διαπιστευτήρια στους αφέντες της δίνει η ΝΤΟΡΑ με την ανθελληνική αυτή απόφαση της που την επικαλύπτει με την δικαιολογία της «κατ εξαίρεσης». Κατ εξαίρεση ζητούν το όνομα κα Μπακογιάννη-Μητσοτάκη-Κούβελου, Όλα «κατ εξαίρεση» τα αποφασίζεις ερήμην του λαού. Ακόμα και το όνομα σου ΚΑΤ ΕΞΑΙΡΕΣΗ είναι Μπακογιάννη?.Με την ευκαιρία ,τι ήθελες το πρωί στον αμερικανό πρέσβη; πήγες να τον “καθησυχάσεις”; Εμείς είχαμε νεκρό αστυνομικό και εσύ “χαριεντιζόσουν” με τον αμερικανό πρέσβη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...