Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Δικαιώθηκε ο Χίος. Mouga στο MEGA τώρα


Μετά από 17 μήνες δικαστικής η ελληνική δικαιοσύνη αποφάσισε για την τύχη της αυτεπάγγελτης διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης που είχε διατάξει για την περίφημη τηλεφωνική συνομιλία του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου με τον παρουσιαστή του Mega Δημήτρη Καμπουράκη, μέσα στον κυκεώνα των αποκαλύψεων της υπόθεσης Ζαχόπουλου.

Με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιουνίου, η εισαγγελική αρχή απαλλάσσει τον Χίο από κάθε πιθανολογούμενη εμπλοκή του σε διερευνούμενη υποκλοπή και θέτει τον ογκώδη φάκελο στο αρχείο. Ουσιαστικά δηλαδή αποφαίνεται ότι η τηλεφωνική συνομιλία ήταν νόμιμη, καθ'όλα επιτρεπτή και μέσα στην καθημερινή ενάσκηση των δημοσιογραφικών του καθηκόντων. Ως εκ τούτου, κατά την απαλλακτική απόφαση, δεν συντρέχει κανένας λόγος για να κινηθεί η διαδικασία δίωξης κατά του Στέφανου Χίου.

Ως γνωστόν την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου του 2007(την ημέρα που ο τότε γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού έπεφτε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο Κολωνάκι)ο Στέφανος Χίος είχε τηλεφωνήσει στον κ. Καμπουράκη και τον είχε ρωτήσει(για να δημοσιεύσει το ρεπορτάζ στην εφημερίδα του)εάν γνώριζε λεπτομέρειες για την επίσκεψη της Εύης Τσέκου στο Mega. Ο παρουσιαστής της πρωινής εκπομπής, αυθόρμητα, είχε αποκαλύψει ότι "και η Όλγα Τρέμη είχε δει το DVD" των προσωπικών στιγμών της με τον Ζαχόπουλο ενώ διηγείτο λεπτομέρειες της συνάντησης αναφέροντας ότι το θέμα είχε συζητηθεί και μπροστά του. Όταν η συνομιλία δημοσιοποιήθηκε και την χρησιμοποίησε και ο Θέμος Αναστασιάδης σαν υπερασπιστικό του όπλο στον ανακριτή, η ανάκριση και το τηλεοπτικό τοπίο πήρε φωτιά. Κάποιοι κατηγόρησαν τον Χίο για υποκλοπή, ακόμα και ως μοντέρ της περιβόητης κασέτας που έπαιξε στον αέρα τηλεοπτικών σταθμών και αποκάλυπτε πολλά από αυτά που είχαν πιθανώς κρύψει στο Μεγάλο Κανάλι των εκδοτών.

Ίσως τώρα ο Στέφανος Χίος να στραφεί νομικά κατά συγκεκριμένων δημοσιογράφων , εκδοτών και διευθυντών συγκροτημάτων που φέρεται να τον διέσυραν και να τον κατασυκοφάντησαν με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλη επαγγελματική ζημία.

***Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εδώ και μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη, με αφορμή την υπόθεση που μπήκε στο αρχείο, παράλληλη έρευνα με εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για να διαπιστωθεί εάν ο Δημήτρης Καμπουράκης έχει υποπέσει στο αδίκημα της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης(για όσα είχε αναφέρει για την "υποκλοπή")αλλά και για ηθική αυτουργία σε ψευδορκία. Επίσης διερευνάται εάν μάρτυρας δημοσιογράφος του Mega που είχε καταθέσει υπέρ του, έχει υποπέσει στο αδίκημα της ψευδορκίας.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ MEGA...

Αθώος ο Χίος για την κασέτα με τον Καμπουράκη

Δεν πείστηκε το δικαστήριο για τα καλαμπουράκια του Καμπουράκη!

ΑΘΩΟΣ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΣΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ

Τι θα μας πείτε από το μεgαλοοοο.. ΚΑΝΑΛΙ τώρα; Moygga στο μαντρί και στην ξευτίλα οι ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ-ΤΡΕΜΗ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...